به گزارش ایرنا، البرز که از آن به عنوان ایران کوچک نام برده می شود در واقع تابلویی از تاریخ ، فرهنگ و اقوام ایرانی است و این روزها شمار زیاد گردشگران در مناطق دیدنی آن از جمله جاده زیبای کرج - چالوس بیانگر اهمیت گردشگری دراین استان نوپا است.
جاده گردشگری کرج - چالوس از جلوه هایی است که سالانه میلیون ها گردشگرداخلی و خارجی از آن گذر و دیدن می کنند ، جاده ای که دروازه بهشت شمال ایران است.
قرارگرفتن این جاده در کنار سد امیرکبیر و رودخانه خروشان کرج و چشم انداز های طبیعی ارتفاعات البرز جاذبه ای زیبا برای گردشگران است و قصر تاریخی ناصری و بقعه امامزاده ابراهیم سپهسالاراز جاذبه های تاریخی و فرهنگی جاده کرج - چالوس به شمار می رود.
با نگاهی به موقعیت تاریخی و طبیعی 6 شهرستان طالقان ، ساوجبلاغ ، نظرآباد ، اشتهارد، کرج و فردیس هریک دارای ویژگی های گردشگری هستند.
طالقان که در میان کوه های البرز محصور است دارای طبیعتی بکر و زیبا و رودخانه ها و منابع آبی منحصر به فرد است، طالقان دارای جاذبه های فرهنگی و تاریخی ارزشمند و دیدنی است.
زیبایی های طالقان چهار فصل است و در هر فصل می توان شکوه و عظمت آثار خالق هستی را مشاهده کرد.
شهرستان ساوجبلاغ در غرب کرج مرکز استان البرز از شهر تا روستاهایش هریک دارای نام و نشان از تاریخ و زیبایی های طبیعی و تاریخی است .
روستای تاریخی برغان از جاذبه های ناب گردشگری است که به قول البرزی ها ، این روستا از سوغاتی ها تا آثار دیدنی هیچ کم ندارد.
تپه تاریخی ینگی امام که قدمت آن بیش از 7 هزار سال است در قلب ساوجبلاغ خودنمایی می کند.
روستاهای سرسبز با درختان بلندقامت چنار در گوشه گوشه ساوجبلاغ برای گردشگران در چهار فصل سال دیدنی و آرام بخش است.
رودخانه کردان با خروش و آب زلالش نمی توان با هیچ پدیده دیگری آن را قیاس کرد، زیبایی در بخش بخش این رودخانه خودنمایی می کند و در فصل مختلف سال گردشگران را به اطراف خود می کشاند.
شهرستان نظرآباد را همگان از خشت 9 هزارساله اش که در مقر سازمان ملل متحد نگهداری می کنند، می شناسند، سرزمینی که از 9 هزارسال قبل از میلاد مسیح آثارتاریخی اش حکایت ها دارند.
تپه های تاریخی این شهرستان در میان دشت ها خودنمایی می کنند، تپه هایی که علاوه برگردشگران ، محققان و کاوشگران را از گوشه و کنار جهان به این شهرستان کشانده اند تا در تاریخ منطقه سیر و سفر کنند.
اشتهارد را از دشت زیبایش می شناند، دشتی که شب ها زیبا ترین جلوه برای رصد آسمان و ستارگان منحصر به فرد است.
آثار باقی مانده از روستاهای تاریخی در دشت اشتهارد هر یک زیبایی خاص خود را دارد.
دشت کویری و تپه های نمک در اشتهارد از جاذبه های طبیعی است لیکن کمتر کسی تاکنون در شناساندن این جلوه ها قدم برداشته است.
شهرستان فردیس در جنوب شرقی کرج اگر چه مساحت آن کم است اما نشان زیادی از تاریخ دارد.
این شهرستان دارای تپه های تاریخی است که کاوشگران بر روی آنها مطالعات فراوانی انجام داده اندو سرانجام شهرستان کرج که از گذشته ها تا امروز به نگین سبز غرب پایتخت مشهور است ، نگینی که زیبایی های طبیعی و تاریخی آن جمعیت این منطقه را در طول 4 دهه از 50 هزار نفر به بیش از یک میلیون و 800 هزار نفر افزایش داده است.
درختان بلند قامت محمدشهر ، ماهدشت و کرج هر یک جلوه هایی هستند که نشان از همت نیاکان این سرزمین دارد، درختانی که عمر برخی از آنها بیش از 500 سال است.
باید گفت که تاکنون بیش از 500 اثر تاریخی و طبیعی در استان البرز شناسایی شده است.
سرزمین البرز تکه ای از پارس قدیم و سرزمین مادهاست و قدمتی به بلندای تاریخ و فرهنگ ایران زمین دارد.
یافته ها و داده های باستان شناسی، زبان شناسی و قوم نگاری در دل هزار توی واژگان سرشار از رمز و راز مردم این دیار، گویای سرگذشت هزاره های گمشده و نهفته است.
دامنه سلسله جبال البرز از دیرباز به خاطر آب و هوای مناسب و رودخانه ها و پناهگاه های مطمئن، همیشه محل استقرار و سکونت موقتی و دائم اقوام و گروه های مختلف بوده است.
منابع و اسناد تاریخی و مطالعات باستان شناسی از محوطه ها، تپه های باستانی و ابنیه تاریخی در مناطق کرج ، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد همگی بیانگر وجود فرهنگ غنی این سرزمین از دوران گذشته است.
زیبایی ناشناخته با طبیعتی حیرت انگیز، رودهای آب شیرین، چشمه سارهای بسیار زیبا، غارهای طبیعی ، آبشارهای مرتفع ، کوه های سربه فلک کشیده، درختان کهن، پوشش گیاهی و جانوری متنوع و... این استان را به یکی از زیباترین استان های گردشگری کشور از منظر طبیعی تبدیل کرده است.
جاذبه های گردشگری چون مناظر طبیعی تاریخی محور کرج - چالوس به عنوان ، پیست های اسکی دیزین و خور ، کاخ تاریخی شهرستانک، باغ لاله های گچسر، هوای مطبوع و لطیف، چشم اندازهای بدیع و فضای مناسب روستاهای کوهستانی موجب شده تا البرز هرساله پذیرای میهمانان و مسافران نوروزی داخلی و خارجی باشد.
طبیعت حیرت انگیز، غارهای طبیعی، آبشارهای مرتفع، کوه های بلند، درختان کهنسال، پوشش گیاهی و جانوری متنوع و چشمه های آب معدنی با خواص درمانی از جلوه های طبیعی البرز به شمار می رود.
از دیگر جاذبه های استان می توان به باغ تاریخی سیب مهرشهرکرج ، کاخ مروارید، بوستان خانواده در جهانشهر، روستای تاریخی آتشگاه، کاروانسرای شاه عباسی ، مجموعه سد امیر کبیر، کاروانسرای ینگی امام و سد طالقان می توان اشاره کرد.
آتشکده تخت رستم ، کاخ سلیمانیه واقع در دانشکده کشاورزی،آرامگاه شاهزاده سلیمان ، باغ لاله گچسر، دره ارنگه ، دهکده واریان، روستای برغان ، باغات طالقان ، طبیعت بکر ساوجبلاغ و نظرآباد، رودخانه کرج ، غار یخ مراد و آبشار سنج از دیگر جاذبه های البرز است.
استان البرز بیش از 40 روستای زیبای گردشگری ، ده ها مکان دیدنی تاریخی ، مذهبی از جمله امامزاده طاهر(ع) ، امامزاده حسن (ع) ، امامزاده محمد(ع) و ... دارد که هریک دارای زیبایی ها و ویژگی های منحصر به فرد است.
این استان به علت مهاجر پذیری و وجود اقوام مختلف از سوی مقام معظم رهبری به آن لقب ایران کوچک داده شده است.
آثار حجم بالای مسافرت ها به این استان در جاده های آن مشهود است بطوریکه در روزهای تعطیل سال علاوه بر جاده های پرترافیک ، دشت و دامن کوه های آن مملو از جمعیت گردشگران است.
البرز در تمام فصول سال ، منطقه هدف گردشگری است و شاید همین موقعیت خاص جغرافیایی سبب شده تا شمار زیادی از جمعیت کشور، این منطقه را به عنوان سکونتگاه انتخاب کنند.
به هر حال، خیل گردشگران به این استان کم وسعت بیانگر نقش و نگار طبیعت خدادادی و صفای دل مردمان آن است.
فراموش نکنیم هر جای ایران بزرگ و ایران کوچک (البرز)، مملو از جلوه های بی همتای خداوندی است که گرد خستگی و ملال زندگی را از روح و جان می زدایند.
براین اساس پاکیزگی و حفاظت از طبیعت را وظیفه خود بدانیم چرا که وجب به وجب این سرزمین پرگهر متعلق به همه ما ایرانیان است.
احمد ترکاشوند معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان البرز می گوید در حوزه تبلیغات و اقلام تبلیغاتی اقدام به تهیه و بازنشر نقشه های گردشگری استان و شهرستان ها کرده ایم.
وی اظهار داشت: ترجمه انگلیسی این نقشه ها و نیز تهیه اطلس جامع گردشگری استان به 2 زبان از برنامه های آتی می باشد.
ترکاشوند افزود: متاسفانه به دلیل نبود یک سامانه جامع آماری از ورود گردشگران خارجی به استان آمار دقیقی در دست نیست اما می توان اعلام کرد با توجه به حجم بالای گردشگران خارجی به کشور و سفر بخشی از این تعداد به استان، شاهد رشد گردشگر در البرز هستیم .
معاون اداره کل میراث فرهنگی البرز گفت: نبود سیستم فروش بلیط در مراکز سیاحتی البرز از مشکلاتی است که باید برطرف شود.
وی افزود: تعدادی از آثارتاریخی استان البرزهنوز تحت مرمت هستند که امید می رود در صورت تکمیل فرآیند مرمت، این مشکل برطرف شود.
ترکاشوند اظهار داشت: چاپ نقشه های تفکیکی شهرستان ها و استان، چاپ اولیه اطلس گردشگری استان، حضور در چند نمایشگاه ملی و بین المللی ، تهیه بروشور های تخصصی ، تهیه و توزیع تابلوهایی از جاذبه های استان در قطع های مختلف، هماهنگی با بخش خصوصی برای معرفی جاذبه های استان در سطح ملی و انجام مصاحبه های تخصصی و حرفه ای با صدا و سیما از جمله اقدامات تبلیغی اداره کل می باشد.
عبدالناصر میرچی مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری البرز از این استان به عنوان یکی مناطق منحصربه فرد کشور به لحاظ تاریخی ، فرهنگی و طبیعی نام می برد و می گوید: علاوه بر جاذبه های طبیعی و تاریخی و عصاره اقوام، صنایع دستی البرز
برند جهانی است.
وی افزود: تپه تاریخی ازبکی با محوطه 12 هکتاری خود یک اثر ارزشمند باستانی است که در سال 95 اراضی آن آزاد سازی و به مجموعه های ملی پیوست.
میرچی گفت: البرز محل تجمع اقوام ، جاذبه های تاریخی و دیدنی است که جایگاه گردشگری آن در ایران و جهان نمونه است.
وی ادامه داد: هرچند امکاناتی برای پذیرایی از گردشگران در البرز وجود دارد اما به سبب بالا بودن تعداد گردشگران باید مراکز رفاهی و خدماتی آن را دوچندان کنیم .
مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری البرز بیان داشت:بخش گردشگری این استان جای کار فراوان دارد و باید آن را به یک استان بانشاط و پرجاذبه تر تبدیل کرد زیرا سالانه میلیون ها مسافر و گردشگر از این استان گذر می کنند.
وی برحفظ موقعیت گردشگری سدهای امیر کبیر و طالقان تاکید کرد و گفت: هرچند برای انتقال آب از البرز به تهران چاره ای نیست اما نباید جلوه زیبای طبیعی و اکوسیستم این منطقه حفظ شود.
استان البرز دارای یک هزارو450 کیلومتر آزاد راه ، بزرگراه ، راه اصلی و فرعی است که 18 درصد ترافیک جاده ای کشور مربوط به راه های این استان است.
در ایام نوروز سال 95 بیش از 15 میلیون تردد خودرویی در جاده های البرز به ثبت رسید که درپنج روز گذشته این رقم حدود 6 میلیون تردد بوده است.
7410/ 6155: مژگان السادات سجادی**انتشار دهنده: محمد عزیزپور
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.