آموزش حرفه ای دوگانه (Dual) یک آموزش حرفه ای مخصوص در آلمان است که در این سیستم، آموزش نظری با کار عملی در محیط کار از جمله در صنایع و اصناف مختلف ترکیب می شود.
دکتر مهدی قیصری دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: طرح همگام، شیوه­ جدید پیشنهادی آموزشی است که در صورت اخذ مجوزهای لازم از ترم تحصیلی مهر امسال در برخی از مراکز آموزش دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان اصفهان اجرا می شود.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی به دنبال شناخت نظام های کارآمد و با اشتغال پذیری بالا برای دانش آموختگان است لذا به این نتیجه رسیدیم که اجرای سیستم 'همگام' می تواند منجر به افزایش کارایی دوره های آموزشی و اشتغال پذیری دانش آموختگان شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی دانشگاه جامع علمی-کاربردی، آموزش در محیط واقعی کار است، گفت: در طرح همگام، دانشجویان بر اساس نیاز واقعی کار که توسط جمعی از کارفرمایان یک صنعت یا صنف تعریف می شود، به صورت تخصصی و با حضور در محیط کار، آموزش خواهند دید.
قیصری با تاکید بر اینکه این طرح با دوره های کارورزی و کارآموزی متفاوت است، توضیح داد: در این طرح، دانشجویان، بخش عملی آموزش را با حضور در محل کار و توسط مهندسان یا کارشناسان خبره در تمام طول تحصیلی فرا می گیرند اما دوره های کارآموزی یا کارورزی فقط در برهه ای از مقطع تحصیلی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه این طرح در صنایع، اصناف و واحدهای خدماتی مختلف قابل اجرا است، گفت: با توجه به اعلام آمادگی های صورت گرفته در مرحله نخست این طرح برای رشته هایی مانند برق صنعتی، مکانیک، تاسیسات صنعتی و مدیریت کسب و کار اجرا خواهد شد.
معاون علمی دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان اصفهان، این طرح را گامی برای ارتقای کیفیت بیشتر آموزش های دانشگاه عنوان و اظهار کرد: در این سیستم آموزشی، بخش های مرتبط با محیط کار (صنعت و خدمات) نقش مهم و موثری در تعریف، تدوین و ارائه درس خواهند داشت.
وی اضافه کرد: در این شیوه آموزشی، اشتغال پذیری دانشجویان بالا رفته و در حین تحصیل از حمایت های مادی و معنوی توسط کارفرمایان برخوردار خواهند بود.
قیصری تصریح کرد: بدون شک اجرای طرح های تشویقی مانند اعمال معافیت مالیاتی منجر به استقبال بیشتر صنایع و اصناف از اجرای این طرح می شود.
وی با اشاره به اینکه این طرح برای نخستین بار در کشور در استان اصفهان اجرا می شود، گفت: این طرح در راستای تحقق حمایت از کالای ایرانی نیز موثر است.
دانشگاه جامع علمی کاربردی استان اصفهان دارای 43 مرکز آموزشی دولتی، مردم نهاد(عمومی) و خصوصی، حدود 27 هزار دانشجو و حدود سه هزار مدرس است.
ت/3011 / 1339
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.