به گزارش ایرنا، روابط عمومی میراث فرهنگی اصفهان روز پنشجنبه به نقل از مدیر این روابط عمومی اضافه کرد: چوب های سوخته شده نرده های زیر پل خواجو با همکاری سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان تعویض می شود.
شهرام امیری اظهارکرد: 10 روز پیش از طریق گزارشات برخی دوستداران میراث فرهنگی و شهروندان محترم در جریان بروز آتش سوزی مختصری در طبقه زیرین پل تاریخی خواجو قرار گرفتیم بنابراین ماموران حفاظت میراث فرهنگی در کمتر از 10 دقیقه در محل حاضر شدند و توانست با کمک آتش نشانی اصفهان، آتش را در زمان کوتاهی مهار و خاموش کنند.
وی به خشکی زاینده رود و توقف جریان آب در زیر پل های تاریخی اصفهان اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخی کارتن خواب ها با استقرار در دهانه های پل تاریخی خواجو، اقدام به روشن کردن آتش نموده بودند، که آتش به بخشی از یکی از معابر چوبی پل سرایت کرد و باعث آتش سوزی در دهانه های این پل شد.
امیری افزود طی هماهنگی های انجام شده با سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان، این سازمان نوسازی و بهسازی نسبت به تعویض چوب های آسیب دیده نرده های یاد شده اقدام خواهد کرد.
پل ' بابا رکن الدین' یا ' خواجو ' ، بر روی رودخانه زاینده رود در شرق سی وسه پل قرار دارد. این اثر در تاریخ 15 دی 1310 با شماره ثبت 111 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

**مرمت در سوخته مسجد تاریخی سید اصفهان آغاز شد
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان نیز از آغاز طرح مرمت سر در بخش جنوب غربی مسجد سید اصفهان خبر داد و گفت: چهار روز قبل یکی از درهای این مسجد دچار آتش سوزی شد.
ناصر طاهری افزود: پس از بررسی این موضوع، کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان به این نتیجه رسیدند که بخش هایی از مسجد سید اصفهان به مرمت های اساسی نیاز دارد.
وی یادآور شد: باتوجه به اینکه این مسجد تاریخی به ثبت ملی رسیده است عملیات مرمت کاشی های آن (با عنایت به اینکه این مسجد دارای کاشی کاری نفیسی متعلق به دوران قاجار می باشد) از حدود یک ماه قبل بویژه در بخش سر در جنوب غربی مسجد آغاز شد و مرمتگران اداره میراث فرهنگی با تجهیز کارگاه در محل، فعالیت های مرمتی خود را آغاز کردند.
طاهری در رابطه با آگاهی میراث فرهنگی استان از آتش زدن در بخش جنوب غربی مسجد سید اصفهان گفت: این مسجد تاریخی در یکی از بافت های متراکم و قدیمی شهری اصفهان قرار دارد و در بخش های جنوب، شرق و غرب مسجد محلات قدیمی و کوچه های تنگ و باریک است.
وی افزود: بسیاری از کارتن خواب ها، شب ها در این کوچه ها از جمله سر درهای قدیمی این مسجد بیتوته و اقدام به روشن کردن آتش می کنند که آتش گرفتن در غربی مسجد سید اصفهان نیز به همین دلیل بوده است.
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان با اشاره به اینکه مسجد سید اصفهان موقوفه است و توسط اداره کل اوقاف و امور خیریه استان و بصورت هیئت امنایی اداره می شود، یادآور شد: اداره کل میراث فرهنگی با مشورت اداره کل اوقاب و امور خیریه و هیئت های امنای این مسجد تصمیم دارد پس از اتمام عملیات مرمت کاشی های سر در جنوب غربی، نسبت به انتقال این در چوبی که در همین بخش واقع شده به کارگاه مرمت چوب اقدام کند.
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان افزود: با توجه به سطحی بودن خسارات ناشی از آتش سوزی بر بدنه در و نیاز متولیان مسجد به کنترل ورود و خروج رهگذران از محلات جنوب غربی و همچنین عدم اتمام عملیات مرمت کاشیهای سر در مسجد، عملیات مرمت در چوبی این مسجد به پس از برچیده شدن کارگاه مرمت کاشی کاری موکول شده است .
وی تصریح کرد: به رغم اینکه حفاظت فیزیکی این مسجد بویژه در بخش های محلات پیرامون آن در مسئولیت مستقیم اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان قرار ندارد اما در تلاشیم تا با همکاری نیروی انتظامی، حفاظت فیزیکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان بویژه در فصول سرد را افزایش دهیم.
مسجد سید اصفهان از بناهای تاریخی دوره قاجار است. این مسجد در اواسط قرن سیزدهم هجری و در زمینی به مساحت 8075 متر مربع در محله بیدآباد اصفهان بنا شد و دارای دو شبستان بزرگ، گنبد، دو چهلستون، دو مهتابی و سه ایوان و گلدسته به عنوان مسجد و نیز مدرس و بیش از 45 حجره در طبقه فوقانی به منظور سکونت طلاب است.
دو درب در جنوب شرقی و جنوب غربی و دو درب واقع در سمت شمال مسجد، محلهای اطراف را از طریق مسجد به یکدیگر متصل می‏کند.
مسجد سید به همت مرحوم حاج سید محمدباقر شفتی رشتی معروف به «حجت‏الاسلام مطلق» در بین سال های 1240 تا 1245هـ.ق بنا شد.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و هفت اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع و سه قنات به نام های ' وزوان' ، ' مزدآباد ' و ' مون ' به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
گ/6994 / 2093 ** خبرنگار: آرزو فلاح ** انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.