به گزارش ایرنا، این همایش بین المللی که با عنوان همکاری‌ های هسته ای، پیشرفت ها و چشم اندازها ' در قالب سومین دور از گفتگوهای سطح بالای ایران و اتحادیه اروپا طی دو روز سه شنبه و چهارشنبه برپا بود از نگاه کارشناسان داخلی و خارجی نشستی موفق و مهم ارزیابی شد.
در این سمینار جمعی از مقام های کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کارشناسان هسته ای کشورمان، نمایندگانی از کشورهای روسیه، چین، سوئیس و سازمان بین المللی همکاری های اقتصادی حضور داشتند.
کارشناسان و شرکت کنندگان در همایش در بیانیه مطبوعاتی، این سمینار را فرصتی برای بررسی آخرین تحولات در زمینه فعالیت هسته ای، از جمله ایمنی هسته ای، مدیریت مواد سوخت هسته ای و زباله های رادیواکتیو و همچنین مسئولیت هسته ای توصیف کردند.
درک روشن هر دو طرف درخصوص همکاری بین المللی هسته ای و منافع مشترک برای هردو طرف (جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا ) از دیگر نکات و رهیافت های این نشست بود که در بیانیه مطبوعاتی به آن اشاره شد.
در این نشست پیش از سخنرانی های شخصیت های ایرانی و اروپایی، با برگزاری کارگروه های مختلف، هر دو طرف موافقت کردند که همکاری عمیق خود را در زمینه گسترش استفاده بی خطر از انرژی هسته ای و مدیریت ایمن سوخت های زباله و مواد زائد ادامه دهند.
همکاری و فعالیت مشترک در تحقیق و توسعه و انجام یک مطالعه امکان سنجی در زمینه ایجاد مرکز ایمنی هسته ای در ایران نیز از دیگر نتایج این نشست بود.
همچنین نقشه راه همکاری های تحقیق و توسعه هسته ای در این سمینار مورد توافق و تایید قرار گرفت.
هر دو طرف رضایت خود را در مورد پیشرفت قابل توجهی که تاکنون در زمینه همکاری هسته ای حاصل شده است، ابراز کردند، آنان همچنین توافق کردند تا سمیناری سطح بالای پیگیری توسط اتحادیه اروپا، قبل از پایان سال 2018 برگزار کنند.
همچنین طبق توافق های این سمینار قرار شد، سایر فعالیت های مشترک، شامل یک کارگاه آموزشی در مورد مسئولیت های هسته ای و بیمه، برگزار شود.
از طرفی سخنگوی سازمان انرژی اتمی با ارزیابی خود از این سمینار گفت: دومین سمینار همکاری‌ های هسته‌ ای ایران با اتحادیه اروپا، راه را برای همکاری های بیشتر با این اتحادیه هموارتر کرد.
'بهروز کمالوندی' چهارشنبه شب پس از پایان سمینار در گفت وگو با ایرنا افزود: این سمینار به عنوان دومین سمینار، بیانگر پیامی آشکار و روشن به دنیا بود که برجام مورد تایید اتحادیه اروپا و کشورهای جهان است و متعهد ماندن به مفاد آن ضرورت دارد.
سمینار اول، اسفند سال گذشته در بروکسل و با ایده مشترک مسئول کمیته انرژی اتحادیه اروپا و 'علی اکبر صالحی' رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پایه ریزی شد تا راهکارهای مناسبی برای ادامه همکاری های هسته ای ایران و اتحادیه اروپا پس از برجام اتخاذ شود.
به گفته معاون امور بین‌المللی، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی، در سمینار اول، انتظارات و مسئولیت های دو طرف مطرح شد و در سمینار دوم که در اصفهان پایان یافت، چشم اندازها و پیشرفت ها برای استمرار فعالیت ها مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
کمالوندی افزود: در این سمینار، شرکت کنندگان مباحث فنی خوبی را در زمینه همکاری های هسته ای ایران با کشورهای اروپایی در زمینه های مختلف از جمله گداخت هسته ای، شکافت هسته ای، تحقیق و توسعه، ایمنی و امنیت، ظرفیت سازی نیروگاهها و عضویت در کنوانسیون های بین المللی مرتبط با انرژی هسته ای مطرح کردند.
وی تصریح کرد: در پایان این نشست، چارچوبی برای ادامه همکاری های ایران و اتحادیه اروپا در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت های هسته ای مشخص شد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه پیشرفت صنعت هسته ای مستلزم استفاده از تجربیات کشورهای دارای این فناوری است، تصریح کرد: همکاری های بین المللی کشورمان در زمینه صنعت هسته ای صلح آمیز از 13سال قبل تا قبل از برجام متوقف شده بود و پس از برجام، فضا برای همکاری های بین المللی ایران جهت انجام فعالیت های صلح آمیز هسته ای فراهم شد.
وی با بیان اینکه برجام موانع همکاری های بین المللی را برداشت، گفت: اکنون که این موانع برطرف شده است، باید برای استفاده از این فضا برنامه داشته باشیم و بتوانیم با برگزاری سمینارهای علمی و فنی زمینه تبادل نظر دانشمندان هسته ای کشورمان با کارشناسان خارجی و ارتباط آنها با سازمان های بین المللی مرتبط با انرژی هسته ای را فراهم کنیم.
کمالوندی بیان کرد: برگزاری سمینار همکاری های هسته ای اتحادیه اروپا و ایران از جمله این برنامه هاست.
به گزارش ایرنا، دومین سمینار ' انرژی محیط زیست، مسایل اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر، حقوق بشر و مسایل منطقه ای از مهمترین محورهای گفتگوهای سطح بالای تهران و بروکسل است.
بعد از اجرایی شدن سند برجام، طرفین 2 دور گفت و گو در تهران و بروکسل انجام دادند. ایران و اتحادیه اروپا در سال های گذشته نیز گفت و گوهایی در قالب گفت و گوهای انتقادی و سازنده داشته اند.
برجام موانع حقوقی همکاری های بین المللی هسته ای با ایران را هم از میان برداشته است به طوریکه بر اساس ضمیمه سه برجام، کشورها باید در زمینه انرژی صلح آمیز هسته ای نیز با ایران همکاری کنند.
خبرنگار و انتشار: سلطانمرادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.