به گزارش روز دوشنبه ایرنا، ' محسن کوهکن ریزی ' در مطلبی که بر روی کانال تلگرامی خود قرار داد، اظهارکرد: ظرف سه دهه گذشته، ذوب آهن اقدام هایی را برای کاهش آلایندگی انجام داده است.
وی تصریح کرد: در سال های اخیر ذوب آهن با نگاهی جدی تر برای برطرف کردن آلایندگی های کارخانه تلاش کرده است اما این روند همچنان نظر ما را تامین نمی کند.
نماینده مردم لنجان در مجلس اضافه کرد: اگر بعضی مواقع با این کارخانه همراهی می کنیم به دلیل وضعیت مالی و مشکلات این کارخانه است.
وی تاکید کرد: به رغم همه مشکلاتی که ذوب آهن با آن درگیر می باشد اما انتظار است؛ اصلاح سیتم کنورتور شماره یک و سه این مجموعه با سرعت هرچه بیشتر اجرایی شود.
کارگاه کنورتور با جذب چدن ارسالی از کوره بلند، آن را به فولاد مذاب تبدیل می کند.
در طی این فرآیند، دود و غبار نارنجی رنگی از آن متصاعد می شود که آلاینده است و برای برطرف شدن آلایندگی آن از فلیترهای غبارگیر استفاده می شود.
وی در این مطلب با اشاره به اینکه در دهه 1340 هوای شهرستان لنجان از پاکترین هوای شهرستان های کشور بود اضافه کرد: با استقرار کارخانه ذوب آهن در این شهرستان به دلیل آنکه اولین کارخانه صنعت فولاد کشور بود و دستور ملوکانه را به همراه داشت، بدون در نظر گرفتن حقوق مردم بیش از 30 هزار هکتار در اختیار این کارخانه قرار گرفت و سند سیم سربی برای آن صادر شد.
نماینده مردم لنجان در مجلس با اشاره به اینکه در آن زمان شهرستان لنجان روستایی معروف به «ریز» بود ، تصریح کرد: زمانی که نقشه ذوب آهن را مشخص کرده بودند حتی حریم روستای آن زمان را در نظر نگرفته بودند.
وی در ادامه به آلایندگی این کارخانه اشاره و اضافه کرد: کسانی که این صنعت را راه اندازی کردند به هیچ عنوان به وضعیت آینده و پیشرفت شهر فکر نکرده و تنها برای آنها احداث کارخانه ذوب آهن مهم بود.
کوهکن اضافه کرد: پسآب صنعتی، گازها و موادی که بر اثر تولید فولاد از دودکش های این کارخانه متصاعد می شود دو منشا آلایندگی در منطقه است.
وی در عین حال به اقدام های ذوب آهن اصفهان برای بهبود شرایط زیست محیطی و کاهش آلایندگی های ناشی از این کارخانه اشاره کرده و آورده است: اقدام هایی که کارخانه ذوب آهن طی سال های گذشته تاکنون در راستای ارتقای وضعیت زیست محیطی انجام داده و برای مردم محسوس است، فلور زدایی و سیانور زدایی از پسآب صنعتی کارخانه و بازگرداندن پسآب به چرخه مصرف صنعتی و و پوشیده شدن لاگونهای این کارخانه است.
ذوب آهن اصفهان بزرگترین واحد فولاد سازی قطعات ساختمانی در ایران است.
این شرکت فولادسازی، سال گذشته 2.7 میلیون تن فولاد خام تولید کرد.
کوهکن همچنین آلودگی ناشی از تردد زیاد وسایل نقلیه به دلیل موقعیت جغرافیایی شهرستان لنجان را عامل دیگر افزایش آلایندگی در این شهرستان
بیان کرده و آورده است: مردم ما باید بدانند شهرستانی که در مواقعی از سال دوربین های موجود در خیابان های آن در یک ساعت تردد بیش از 38 هزار خودرو را ثبت می کند به معنای آن است که سرب متصاعد شده از خودروها یکی دیگر از آلایندگی های تهدید کننده شهرستان لنجان است.
نماینده مردم لنجام در مجلس شورای اسلامی بر نوسازی ناوگان حمل و نقل و راه اندازی هرچه سریع تر قطار حومه ای بین این شهرستان و مرکز استان تاکید کرد.
شهرستان لنجان در 45 کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد.
خبرنگار و انتشاردهنده: اصغر دواتگر
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.