امیر هلاکویی روز دوشنبه در گفت‌ و گو با ایرنا افزود: با توجه به افزایش برنامه‌های فرهنگی در سه سال گذشته، میزان عضویت در کتابخانه‌های استان اصفهان به ۲ برابر افزایش یافته است، چنانکه جمعیت ۱۰۰ هزار نفری اعضای فعال کتابخانه‌ها به ۲۰۰ هزار نفر رسید.

وی با اشاره به رتبه نخست استان اصفهان در زمینه امانت کتاب در کشور بیان کرد: برای نخستین‌بار میزان امانت کتاب در یک‌سال گذشته از مرز سه میلیون جلد گذشته است که آمار بسیار خوبی به شمار می‌رود.

مدیرکل انجمن کتابخانه‌های عمومی اصفهان اضافه کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی مانند نشست‌ها و مسابقه‌های کتابخوانی و قصه‌گویی از یک‌هزار مورد در سال‌های گذشته به ۱۵ هزار مورد در سال ۹۷ رسید و از ابتدای سال‌جاری تاکنون نیز ۱۴ هزار برنامه به اجرا درآمده است.

وی با اشاره به محدودیت و گرانی‌ها در حوزه کاغذ و کتاب کشور اظهارداشت: برگزاری جشنواره نذر کتاب با عنوان بهار کتاب اتفاق تازه دیگری در این راستا بود و در بازه زمانی سه ماهه نزدیک به ۱۵۰ هزار جلد کتاب با ارزش ۱۵ میلیارد ریال از سوی مردم، خیران و ناشران به کتابخانه‌های استان اهدا شد.

هلاکویی از برگزاری ۲ جشنواره دیگر در حوزه کتاب تا پایان امسال در استان خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره‌ها با هدف ایجاد موجی به منظور ترغیب مردم به سوی کتاب و کتاب‌خوانی است و بر این اساس جشنواره کتاب‌شناسی همراه با اجرای دوره‌های آموزشی ویژه کارکنان انجمن کتابخانه‌ها و مردم، رونمایی از کتاب و برنامه‌های دیگر اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای تبدیل کتابخانه‌ها به فرهنگ‌سراهایی با فعالیت‌های مرتبط تاکید کرد که در این راستا فعالیت‌هایی در سه حوزه در استان اصفهان تعریف شده است.

مدیرکل انجمن کتابخانه‌های عمومی اصفهان افزود: حوزه نخست ایجاد انگیزه و برنامه‌ها در راستای ارتقای درک جامعه از ارزش کتاب و کتاب‌خوانی بود؛ چنانکه مردم در زندگی به کتاب نه به عنوان کالایی تشریفاتی، بلکه به عنوان ابزاری در راستای برطرف کردن مشکلات نگاه کنند.

وی بیان کرد: حوزه دوم ایجاد دسترسی بود، به طوری که شرایطی فراهم شود تا مردم به کتاب و کتابخانه دسترسی داشته باشند و در این راستا هفت باب کتابخانه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال‌جاری راه‌اندازی شد و ۱۵ کتابخانه جدید نیز تا پایان امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

هلاکویی اضافه کرد: حوزه سوم ایجاد مهارت بود که واژه کتابخوانی در این راستا به فعالیت‌های مهارت محور از جمله مهارت‌های انتخاب کتاب، کتابخوانی، خلاصه کردن، نقد کردن و تندخوانی کتاب تقسیم‌بندی شده است.

وی یادآور شد: استان اصفهان از نظر تعداد اعضای کتابخانه‌ها پس از تهران در رتبه دوم کشور است؛ چنان که در زمان حاضر ۲۰۰ هزار نفر عضو فعال دارد و مجموع عضویت‌ها در سال به ۶۰۰ هزار نفر می‌رسد.

به گفته مدیرکل انجمن کتابخانه‌های عمومی اصفهان، این استان بیشترین تعداد کتابخانه را در کشور دارد.

۱۸۹ کتابخانه عمومی نهادی، ۱۱۲ کتابخانه عمومی مشارکتی و پنج کتابخانه مستقل با سه میلیون و ۷۰۰ هزار جلد کتاب در استان پنج میلیون نفری اصفهان فعال است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.