میانگین شاخص کیفی هوای شهر اصفهان در ایستگاه های مراقبت دائم و طبق اعلام مرکز پایش اداره کل حفاظت محیط زیست اصفهان از ۲۴ ساعت گذشته تا۷ صبح امروز چهارشنبه  عدد ۱۲۷  (AQI) را نشان‌می‌دهد.

شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر منوکسید کربن، دی اکسیدگوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، ازون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرو متر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرو متر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است را تبدیل به یک عدد بدون واحد می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

بر این اساس غلظت آلاینده ها امروز در ایستگاه میدان احمد آباد ۱۵۷ ناسالم برای عموم ،خیابان دانشگاه ۱۱۷، خیابان پروین۱۳۳، خیابان استانداری ۱۳۲ AQI) خیابان رودکی ۱۰۲ وبزرگراه خرازی ۱۲۲) ناسالم برای گروه های حساس گزارش شده است.

پیش از این هواشناسی استان اصفهان نسبت به افزایش آلاینده ها در هوای نقاط پرتراکم این منطقه هشدار داده  و اعلام کرده بود: به‌سبب استقرار هوای سرد و خشک، تا اواخر هفته‌ جاری، شرایط برای افزایش غلظت آلاینده‌های جوی در کلان‌شهر اصفهان و شهرک‌های صنعتی در مناطق مرکزی و شمالی(کاشان)، به‌ویژه در نیمه‌ی اول روز مهیا ست، لذا غبارآلودگی، کاهش دید افقی و کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود.

با توجه به وضعیت ناسالم کیفیت هوا در چنین شرایطی لازم است شهروندان به توصیه‌های مرکز بهداشت استان در این زمینه توجه کنند.

اصفهان و شهرهای اطراف آن به سبب تردد انبوه انواع خودرو، استقرار صنایع خرد و کلان و نیز همجواری با مناطق کویری، در زمره آلوده ترین مناطق کشور به شمار می رود این در حالی است که  از مجموع   پنج میلیون نفر جمعیت استان دست کم ۲ میلیون نفر شهرستان اصفهان سکونت دارند.

برآیند آمار موجود آلودگی هوا چهارمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود که به تاکید کارشناسان در بعضی از کشورهای جهان هفت درصد از تولید ناخالص ملی به دلیل آلودگی هوا اتلاف می‌شود و این رقم در کشور ما ۲.۴۸ درصد است.

به استناد آمار رسمی، سالانه ۳۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار به دلیل اثرات آلودگی هوا خسارت به اقتصاد ملی وارد می‌شود، همچنین براساس گزارش بانک جهانی خسارت آلودگی هوای پایتخت سالانه بیش از ۲ میلیارد و ششصد میلیون دلار به اقتصاد کشور است و آلودگی هوای تهران ۲.۶ میلیارد دلار خسارت می‌زند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.