راحله صادق روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از مسائل حوزه سلامت خانواده‌ در سیستم بهداشت که در سال‌های اخیر به عنوان چالش سلامت خانواده‌ها مطرح می‌شود موضوع ناباروری و تبعات روحی، جسمی و مالی آن در خانواده است.
وی ادامه داد: براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور که مربوط به سال‌های ۹۳ و ۹۴ است، میزان شیوع ناباروری در ایران حدود ۲۰ درصد در بین زوجین ایرانی برآورد شده است.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت استان با اشاره به لزوم انجام بررسی شیوع و  شناسایی علل و عوامل مرتبط با این معضل در بین زوجین تصریح کرد: با توجه به مشکلات حوزه جمعیت و سلامت از جمله کاهش رشد جمعیت، کاهش شاخص باروری کلی و موالید کشور، روند رو به افزایش سالمندی و بار مالی، اجتماعی، روانی و جسمی ناشی از بروز ناباروری در بین خانواده‌ها انجام این پیمایش به سیاست‌گذاران حوزه سلامت کمک می‌کند تا در راستای مشکلات ایجاد شده برنامه‌ریزی‌های لازم را در کشور داشته‌ باشند.
وی با بیان اینکه مراحل مقدماتی این پیمایش در حال اجراست اظهارداشت: نزدیک به ۳۴ هزار زن همسردار که حداقل یکسال با همسر خود زندگی کردند در کل کشور در این طرح شرکت دارند.
صادق بیان کرد: پرسشنامه‌های این طرح به صورت فیزیکی توسط ماماهای دوره دیده زیرنظر معاونت بهداشتی و همراه با معرفی‌نامه درب منازلِ بانوان مورد نظر ارایه می‌شوند.  
وی گفت: یکهزار و ۵۰۰ زن همسردار در اصفهان در قالب ۱۵۰ گروه ۱۰ نفره در ۱۵۰ منطقه مختلف استان به پرسش‌های سوالات پاسخ می دهند.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت مرکز بهداشت اصفهان خاطرنشان کرد: چهار شهر اصفهان، خمینی شهر، تیران و خوانسار تصادفی از سوی وزارت بهداشت برای اجرای این طرح معرفی شدند.
وی افزود: پیمایش بررسی علل شیوع ناباروری زنان از ۱۸ آبان‌ماه به مدت یکماه اجرا شد و پرسشگران به طور حتم معرفی‌نامه وزارت بهداشت را ارائه خواهند کرد و پرسشنامه‌ها دارای نشان وزارت بهداشت است.
صادق گروه هدف این پیمایش بررسی شیوع ناباروری های اولیه و ثانویه در زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی دارای همسر برشمرد و تاکیدکرد: عوامل مختلف مرتبط با ناباروری از جمله اقتصاد، شغل همسر، درمان‌های دارویی، سابقه بارداری‌های قبلی، سقط و مداخله‌ در بارداری در این پیمایش مورد بررسی قرار می‌گیرد.
وی خواستار همکاری بانوان در اجرای این طرح شد و یادآورشد: ارسال نتایج این پرسشگری برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان وزارت بهداشت، می‌تواند برنامه‌ریزی‌های خوبی برای درمان ناباروری در کشور در برداشته باشد.
جمعیتی بالغ بر پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۲۴ شهرستان و ۱۰۵ شهر استان اصفهان ساکن هستند، ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار نفر از آنان بانوان هستند.
ناباروری، ناتوانی یک زوج در باردار شدن پس از یک سال رابطه جنسی بدون جلوگیری از بارداری است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.