اگرچه ارزهای مجازی طی چند سال گذشته در دنیا جای خود را باز کرده است، طی یک سال گذشته نیز ارزهای دیجیتال به دلیل سرعت مبادله در بازارهای مالی و پولی در ایران در حال گسترش است و به خصوص از ابتدای امسال در اخبار، کشف مزرعه‌های ماینر در کشور نیز دیده می شود.

این در حالی است که بانک مرکزی در بیانیه های مختلفی از مردم خواسته تا از ورود به بازار ارزهای مجازی خودداری کنند، با این حال در محافل مختلف بیت کوین یکی از بحث های اصلی شده است و بسیاری سرگرم خرید و فروش ارزهای مجازی شده اند.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در خصوص رونق بازار ارزهای دیجیتال در کشور و سیاست های بازدارنده بانک مرکزی به خبرنگار ایسنا-منطقه اصفهان، گفت: وقتی صحبت از تجارت الکترونیک می کنیم منظور مبادله کالا و پرداخت های آن به صورت مجازی است، با این وجود خمیرمایه اصلی این معاملات همان مشتری، وجود کالا و ... بوده، اما سیستم توزیع آن متفاوت است.
کمیل طیبی با بیان اینکه ارزهای دیجیتال نیز همان گونه است و تنها روش کار و نوع پرداخت آن متفاوت است، اظهار کرد: در این بازار معامله دلار دیگر به صورت دلار فیزیکی نیست و حتی ارزش بالاتری نیز دارد، با این وجود باید جریان عرضه و تقاضا و شرایط بازار بر آن حاکم شود. 
وی با بیان اینکه پول در بازار به دو گونه است، گفت: در اقتصاد یک نوع پول را به عنوان مبنای ارزش می بینیم و پول دیگر به عنوان وسیله پرداخت است. وسیله پرداختی ارز دیجیتال امروز تغییر کرده، اما ذخیره ارزشی آن تغییر نکرده است، بنابراین در این شرایط پای بانک مرکزی و نظارت های آن به میان می آید.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در خصوص اینکه آیا سیاست های سختگیرانه پیرامون استخراج ارزهای دیجیتال صحیح است یا خیر؟ اظهار کرد: امروز تقاضا برای ارزهای دیجیتال ایجاد شده است و حتی برخی واحدهای صنعتی با خرید دستگاه ماینر به دنبال استخراج این ارز هستند که این کار مستلزم برخی خدمات از جمله انرژی برق است.
وی ادامه داد: به نظر می رسد طی یک سال گذشته در کشور و به خصوص اصفهان استخراج ارزهای دیجیتال رشد کرده و حتی در اصفهان گفته می شود حدود 500 دستگاه ماینر، بیت کوین استخراج می کنند، اما باید توجه داشت که استخراج این ارزها نیازمند فرهنگسازی است.
طیبی ادامه داد: هم عرضه کننده و هم متقاضی ارزهای دیجیتال باید شرایط و قدرت تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال را داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه ارزهای دیجیتال پدیده جدیدی نیست که بتوان مشکلات را با آن حل کرد، گفت: اگر مبنا، مبنای درستی نباشد ارزهای دیجیتال حتی می تواند مشکلاتی را برای متقاضیان آن ایجاد کند، به این دلیل که بانک مرکزی نسبت به این ارزها مقاومت می کند تا ساختار مشخصی را برای آن ایجاد کند.
این تحلیلگر اقتصادی در خصوص گرایش بسیاری از مردم و حتی بخش تولید و صنعت به استخراج ارزهای دیجیتال، گفت: اگر محدودیت هایی برای ارزهای دیجیتال ایجاد شود که زمینه ساز دلالی شود به طور قطع کشور را از تولید دور می کند. 
وی با اعتقاد بر اینکه با ساماندهی استخراج ارزهای دیجیتال حتی می توانیم به سمت رفع مشکلات تولید حرکت کنیم، گفت: هر کسی نمی تواند وارد این بازار شود شاید از این طریق بتوان نیاز مالی و ارزی واحدهای تولیدی را مرتفع کنیم.
طیبی با بیان اینکه بخشی از مبادلات کشور به صورت مجازی انجام می شود، تصریح کرد: باید وجود ارزهای مجازی را در اقتصاد کشور بپذیریم منتها نباید از شرایط بازار و اقتصاد دور شویم.
کدخبرنگار: 13036

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.