'دانشگاه سبز'(green university)، مکانی است که همه فعالیت‌ های آن بر اساس چشم انداز توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی صورت می‌ گیرد و نشان دهنده مسوولیت مهم آموزش عالی در راستای توسعه جامعه است.این دانشگاه دارای رویکردهای اصلی کاهش هزینه‌ های عمومی و جاری دانشگاه و ترویج رفتار آموزشی بر اساس فناوری های نو و بدون کاغذ است.
به گزارش ایرنا، مهران زینلیان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: شرکت کنندگان در این همایش از ایران، پاکستان، عراق، کرواسی، اندونزی، مالزی و استرالیا هستند و پروفسور 'منظور سومرو'(Soomro) معاون علمی اکو(سازمان همکاری اقتصادی)، سخنرانی کلیدی علمی مراسم افتتاحیه این رویداد خواهد بود.
وی با بیان اینکه از وزیران علوم، تحقیقات و فناوری، نیرو، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز برای شرکت در این رویداد دعوت شده است، اظهار داشت: تاکید ما در این همایش بر جنبه عملیاتی و کاربردی آن است و مباحثی اولویت دارد که عملیاتی شده و صرف تحقیقات یا مرز دانش نیست.
زینلیان اضافه کرد: محورهای این همایش، انرژی های تجدیدپذیر، مدیریت آب و پساب، مدیریت مصرف انرژی، مدیریت پسماند، حمل و نقل سبز، فناوری اطلاعات و ارتباطات، تجربه های ملی و بین المللی و طراحی پردیس های دانشگاهی پایدار است.
وی با اشاره به اینکه80 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است، گفت: از میان آنها50 مقاله واجد شرایط بود که30 مقاله از بین آنها برای ارائه در همایش انتخاب می شود.
دبیر علمی همایش بین المللی دانشگاه سبز با بیان اینکه سه ضلع اصلی این رویداد، دانشگاه ها، صنایع و دولت هستند، تصریح کرد: کارشناسان و مسوولان سازمان های مدیریت و برنامه ریزی، آب، برق و وزارت نیرو و برخی صنایع و شرکت های خصوصی در این همایش حضور فعال دارند.
زینلیان یکی از بروندادهای این رویداد را ارتباط بیشتر با صنعت بویژه در بخش مدیریت مصرف آب و کنترل آلاینده های زیست محیطی عنوان و اضافه کرد: طرح های خوبی در این زمینه با تعدادی از شرکت های خصوصی و واحدهای صنعتی بزرگ در اصفهان تعریف شده و در حال اجراست.
معاون اداری و مالی دانشگاه اصفهان نیز در این نشست گفت: دانشگاه ها باید در اقدام های عملی برای جلوگیری از تخریب محیط زیست و ارائه آموزش های لازم در این زمینه در میان نهادهای مختلف، پیشگام باشند.
ولی الله میرخانی افزود: دانشگاه اصفهان تاکنون طرح های خوبی در زمینه مدیریت سبز انجام داده و رتبه آن در نظام رتبه بندی 'گرین متریک' (دانشگاه های سبز) در کشور بالاست و باید با اجرای برنامه های بیشتر، نام ایران را بیش از پیش در بین کشورهای موفق در این زمینه قرار دهیم.
دانشگاه اصفهان در رتبه بندی 'گرین متریک' رتبه سوم را در بین دانشگاه های کشورمان کسب کرده است.
گرین متریک، نظام رتبه ‌بندی دانشگاه‌های جهان بر اساس شاخص های حفظ محیط ‌زیست و گردش اقتصادی است.
میرخانی، برخی طرح های اجرا شده در این دانشگاه در 2 سال گذشته در زمینه مدیریت سبز را 'تصفیه پساب آب خاکستری' با همکاری شرکت آب و فاضلاب اصفهان در مجموعه خوابگاه های این دانشگاه و 'آیس بانک'(Icebank) در 2 دانشکده با زیرساخت 25 هزار مترمربع و صرفه جویی در مصرف انرژی عنوان کرد.
آیس بانک با تولید و ذخیره یخ، مقدار زیادی انرژی برودتی را در خود ذخیره می کند تا در ساعات مورد نیاز، برودت لازم را برای سیستم تامین کند.
وی در باره اجرای طرح های تولید انرژی و برق در برخی از دانشگاه ها، اظهار داشت: هدف دانشگاه ها از این کار، درآمدزایی نیست بلکه فرهنگ سازی برای تولید انرژی پاک، کمک به حفظ محیط زیست و کاهش بار نیروگاه های فسیلی است.
ابراهیم رضایی دبیر کمیته فرهنگی دومین همایش بین المللی دانشگاه سبز نیز در این نشست گفت: این رویداد، میزبان ایده های فرهنگی در حوزه کارآفرینی در بخش مدیریت سبز است و 44 غرفه در این زمینه برپا خواهد شد.
همایش بین المللی دانشگاه سبز با هدف معرفی دستاوردهای عرصه مدیریت سبز در دانشگاه ها، تبادل علم و تجربه های مسوولان و کارشناسان و ایجاد زمینه های مناسب برای ارتقای عملکرد دانشگاه ها و تغییرات گسترده در جامعه روزهای 10 و 11 اردیبهشت سال جاری در دانشگاه اصفهان برگزار می شود.
دانشگاه اصفهان با حدود 15 هزار دانشجو و 650 عضو هیات علمی یکی از دانشگاه های بزرگ و برتر کشور است.
3011/6027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.