کمال حیدری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: توسعه راه ها، گسترش شبکه آبرسانی سالم، افزایش آگاهی و سواد اجتماعی،‌ دسترسی امکانات و دستیابی به وسایل جدید در ارتقای سلامت مردم جامعه موثر بوده و بیماری ها و مرگ و میر ناشی از آن کاهش یافته است.
وی بیان کرد: افزایش دو دهه امید به زندگی، نسبت به سن 56 سالگی در اوایل انقلاب نمونه ای از افزایش سلامت است که عمر مردم با استفاده از رشد و پیشرفت و توسعه امکانات افزایش یافته است.
وی سلامت مردم را منوط به امکانات و رفتارهای جامعه دانست و تصریح کرد: دسترسی به امکانات رفاهی و خدماتی، ‌بهبود کیفیت خدمات و توانمندسازی جامعه در ارتقای سلامت جامعه موثر است که نمونه بارز آن دسترسی 96 درصد مردم به آب سالم تحت شبکه آبرسانی می باشد که این خدمت در پیشگیری از ابتلا به بیماری های واگیردار مورد توجه است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ادامه داد: در حال حاضر مرگ و میر، کوتاه قدی و کم وزنی کودکان و بیماری های واگیردار با انجام اقدامات بهداشتی کاهش یافته و با پوشش بالای 98 درصدی واکسیناسیون از معلولیت ها و بیماری ها جلوگیری شده است.
وی با بیان اینکه بهسازی محیط زندگی مردم و ارائه خدمات بهداشتی در کنار سایر خدمات مورد توجه است، خاطرنشان کرد: فعالیت بهورزان در خانه های بهداشت موجب گسترش مفاهیم و خدمات بهداشتی شده و سلامت مردم مورد بررسی و ارزیابی بوده است.
وی به عدالت در توزیع امکانات بهداشتی در مناطق شهری و روستایی اشاره و اضافه کرد : خدمات بهداشتی و پیشگیری از بیماری ها در سراسر استان گسترش یافته و عدالت در توزیع امکانات وجود دارد و بر اساس توسعه امکان بهداشتی مردم در مدت 20 دقیقه به نزدیک ترین مرکز می رسند.
حیدری با بیان اینکه بعضی از مردم در زندگی شهری به سلامت خود کمتر توجه می کنند، بیان کرد: افراد در شهرها به دلیل دسترسی آسان به متخصصان و تنوع در خدمات بهداشتی، کمتر به حفظ سلامتی و پیشگیری توجه می کنند و این موضوع موجب افزایش بیماری ها شده است.
وی یادآورشد: زندگی شهری با چالش های زیادی مانند استرس، آلودگی، بی تحرکی و فشار خون روبرو است که بی توجهی به سلامت و پیشگیری از بیماری ها در چنین شرایطی باعث افزایش دغدغه و مشکلات اجتماعی می شود.
وی اضافه کرد: برخی از بیماری ها مانند بی تحرکی و فشار خون در بین مردم روستایی به دلیل تغییر فرهنگ و روش ها زندگی گسترش و توسعه یافته که باید نسبت به رفع آن برنامه ریزی شود تا اینکه تبدیل به بحران در حوزه سلامت مردم نشود.
حیدری بیماری های غیرواگیردار را معضلی برای جامعه بیان و اضافه کرد : بیماری های واگیردار در کشور کنترل شده اما تغییرات در زندگی و توسعه صنعتی برای مردم چالش ساز بوده و بیماری های غیرواگیر مانند فشارخون، تصادفات و سرطان ها روبه افزایش است.
وی انجام مداخلات با تشکیل پرونده های سلامت و برنامه های تحول سلامت را برای پیشگیری از این بیماری ها مهم خواند و بیان کرد: توانمندسازی، آموزش، تغییر فرهنگ های غلط به سمت فرهنگ های صحیح زندگی و انجام آزمایش ها و پایش سلامت در کنترل بیماری های واگیر دار اثر بخش است.
وی توجه به سلامت سالمندان را مهم دانست و گفت: بی توجهی به میانسالان موجب افزایش بیماری در سالمندی و بحران های آن دوران خواهد شد که باید سرمایه گذاری برای سلامت سالمندان در سنین قبل از آن انجام شود.
وی یادآورشد: اکنون 57 درصد از مردم استان اصفهان از خدمات پرونده سلامت استفاده می کنند و سلامتی آن ها تحت مراقبت پزشک و مراکز بهداشتی است و در صورت مشاهده علایم بیماری آن ها به مراکز درمانی معرفی می شوند.
وی با اشاره به اینکه 482 خانه بهداشت، 242 پایگاه سلامت در استان اصفهان به مردم خدمت رسانی می کنند، گفت: بیش از 500 بهورز در این مراکز و روستاهای کم جمعیت خدمات بهداشتی ارایه می دهند که این فعالیت ها در راستای پیشگیری از بیماری ها است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان اضافه کرد: با توجه به معضلات اجتماعی و بیماری های روانی در پایگاه های سلامت پیش بینی خدمات بهداشت روان صورت گرفته که افراد دارای بیماری های روحی و روانی نیز از خدمات این مراکز استفاده می کنند.
وی اضافه کرد: ارایه خدمات بهداشتی در حوزه جسم و روح است و به تمامی نیازهای فرد توجه می شود و نگاه یک بعدی به حوزه بهداشت و سلامت وجود ندارد بلکه بر اساس تعریف جهانی سلامت رفاه نسبی اجتماعی،‌جسمی،‌ روانی و معنوی مورد توجه است.
وی توجه به مشارکت مردمی در پیشگیری و توسعه خدمات بهداشتی و درمانی را مهم خواند و گفت: در 10 سال گذشته بیش از 400 مرکز پیش بیمارستانی و بهداشتی توسط خیرین استان اصفهان نوسازی و بهسازی شده که همین مشارکت در پیشگیری از بیماری ها و فرهنگ سازی و ایجاد کاروان های شادی برای نشاط اجتماعی وجود دارد.
حیدری از فعالیت افراد بدون تخصص در حوزه سلامت به عنوان یک معضل یاد کرد و گفت: افرادی تحت عنوان طب اسلامی فعالیت های مجاز انجام می دهند و با استفاده از احساسات مردم سلامت جامعه را دچار مشکل کرده اند که فعالیت های تخصصی در حوزه طب ایرانی اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و‌آموزش پزشکی صورت گرفته است.
وی بیان کرد : مردم جامعه باید نسبت به دریافت خدمات بهداشتی و شناخت طب اسلامی و ایرانی شناخت داشته باشند و به افراد متخصص در این حوزه مراجه کنند که سلامت آن ها دچار آسیب نشود.
وی به استفاده از روش های نوین در مراکز بهداشتی اشاره کرد و گفت: ارائه خدمات در خانه های بهداشت به روز رسانی شده و خدمات رسانی بنا به نیاز جامعه است.
به این مقام مسئول در حوزه بهداشت استان اصفهان گفت: توسعه امکانات و تجهیزات و فعالیت های صورت گرفته در خانه ها و مراکز بهداشتی بر اساس توانمندی های داخلی صورت گرفته و مانند برخی از کشورها باپول خدمات دریافت نمی شود.
استان اصفهان دارای حدود 6 هزار تخت بیمارستانی، 52 بیمارستان(37 دولتی و 15 خصوصی و خیریه)، حدود 500 پایگاه سلامت شهری، بیش از 520 باب خانه بهداشت روستایی و 80 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی است.
22 طرح بهداشتی و درمانی همزمان با دهه فجر با صرف 572 میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبار در استان اصفهان به بهره برداری رسیده است.
/6026/7131
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.