محمدحسن قنبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این مراکز بیش از 2 هزار معلول ذهنی، جسمی، کودکان اتیسم، کودکان کم شنوا، سالمندان و بیماران اعصاب و روان خدمات توابخشی دریافت می کنند.
وی افزود: در تعدادی از این مراکز که اختصاص به بیماران اعصاب و روان، معلولان ذهنی و سالمندان دارد به صورت شبانه روزی خدمات ارائه می شود.
وی با اشاره به این که 2 مرکز اتیسم در قم خدمات ارائه می کند گفت: کودکان در رده سنی زیر 6 سال در قم از خدمات توانبخشی، گفتار درمانی و کاردرمانی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 80 کودک از خدمات این مراکز بهره مند می شوند.
اتیسم نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیر طبیعی مشخص می شود و علائم این اختلال در سال های اول عمر بروز می کند.
ارتباط برقرار نکردن با دیگران و دنیای خارج، ناتوانی در گفتار، نداشتن ارتباط چشمی، حرکات تکراری دست زدن، پریدن، خنده و گریه، نگرانی و ترس بی دلیل، دادن پاسخ های غیر معمول به افراد، دلبستگی به اشیا و یا مقاومت در مقابل تغییر و حساسیت های غیر معمول در حواس پنجگانه از جمله نشانه های اتیسم است.
قنبری با بیان این که 50 درصد مراکز توانبخشی در ساختمان های اجاره ای قرار دارد گفت: مراکز توانبخشی باید برای معلولان مناسب سازی شود که این امر در ساختمان های اجاره ای امکان پذیر نیست و در صورت هرگونه تغییر در ساختمان های اجاره ای باید بعد از تخلیه و یا تمام شدن مدت زمان اجاره ساختمان را به حالت اولیه برگرداند که این امر برای مدیران مراکز توانبخشی هزینه بر است.
وی از خیران و مردم استان قم خواست تا با مراجعه به اداره کل بهزیستی قم و یا واریز وجه به شماره حساب مشارکت های مردمی این اداره کل، در کمک رسانی به قشر معلول قدم خیر بردارند.
/8138/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.