سرهنگ پاسدار علی دستوری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: 16 طرح خدمت رسانی در بخش های خلجستان، کهک، سلفچگان و بخش مرکزی استان قم انجام شده و 150 طرح نیز در مناطق محروم استان های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کرمان و چهار محال بختیاری به ثمر رسید.
وی ادامه داد: تکمیل و مرمت مساجد و بقاع متبرک، اصلاح خطوط انتقال آب، احداث و مرمت مساجد و مدارس، مرمت و ساخت خانه برای محرومان، احداث مکان های ورزشی، ساخت سرویس های بهداشتی و حمام، برگزاری کارگاه های فرهنگی و ارائه خدمات سلامت و درمان از جمله فعالیت های بسیج سازندگی استان قم در مناطق محروم است.
دستوری گفت: همچنین بسیج سازندگی در زمینه حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی فعال است و تاکنون اقدام های متعددی از جمله طرح های درخت کاری و بسیج همگام با کشاورز را به اجرا درآورده است.
وی افزود: در طرح بسیج همگام با کشاورز، بسیجیان در روستاهای مختلف استان قم در کنار کشاورزان بومی قرار می گیرند و با کمک مهندسان حوزه کشاورزی، آموزش های لازم برای بهره برداری بهتر و علمی از زمین های زراعی را به کشاورزان ارائه می دهند تا میزان بهره وری آنان افزایش یابد.
وی ادامه داد: بسیج سازندگی استان قم برای افزایش اشتغال در مناطق محروم، توسعه آموزش و فرهنگ سازی در عرصه ایجاد مشاغل خانگی و صنایع تبدیلی و تکمیلی را در دستور کار خود قرار داده است و در این زمینه از ظرفیت سایر دستگاه های اجرایی استان نیز استفاده می شود.
مسئول بسیج سازندگی استان قم گفت: آموزش های لازم برای اخذ گواهینامه های فنی و حرفه ای با همکاری اداره کل فنی و حرفه ای استان به افراد متقاضی ارائه می شود و پس از انجام مراحل اداری، تسهیلات خود اشتغالی برای راه اندازی کسب و کارهای اقتصادی در اختیار این افراد قرار می گیرد.
وی افزود: در سال جاری 13 میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه اختصاص یافت و زمینه اشتغال 330 تن فراهم شد که این سیاست در سال آینده نیز دنبال می شود.
وی ادامه داد: استان قم در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش لبنیات و گوهر تراشی، ظرفیت های مطلوبی دارد و با سرمایه گذاری در این عرصه ها می توان زمینه اشتغال پایدار جوانان مناطق محروم را فراهم کرد.
دستوری گفت: هم اکنون سه هزار جهادگر بسیجی در قالب 75 گروه جهادی به صورت داوطلبانه در فعالیت های بسیج سازندگی استان، حضور دارند.
وی اظهار کرد: بسیج سازندگی استان قم دارای 33 گروه جهادی از میان طلبه های حوزه های علمیه، 22 گروه جهادی از میان دانشجویان دانشگاه های استان و 20 گروه جهادی از بین داوطلبان حوزه های مساجد و محلات قم است.
وی بیان کرد: فعالیت های گروه های جهادی بسیج سازندگی استان قم در قالب اردوهای کوتاه مدت یک و سه روزه و میان مدت هفت تا 10 روزه با توجه به شرایط و اولویت های تعیین شده، در داخل و خارج از محدوده استان انجام می شود.
وی با اشاره به جایگاه مهم سازندگی و آبادانی در اندیشه امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب، تاکید کرد: بسیج سازندگی استان قم می کوشد تا شرایط لازم برای حضور موثر مردم در عرصه های اقتصادی و سازندگی را فراهم کند و در این زمینه بهره گیری از شور و نشاط جوانان بسیار اهمیت دارد.
دستوری گفت: بسیاری از جوانان طلبه و دانشجوی استان قم در قالب گروه های جهادی سازماندهی شده اند تا در زمان فراغت از تحصیل به یاری محرومان استان و سایر مناطق کشور بشتابند و با حرکت در مسیر سازندگی موجب اعتلای بیش از پیش ایران شوند.
وی بیان کرد: فعالیت های بسیج سازندگی در قالب سه هدف اساسی، غنی سازی اوقات فراغت جوانان و بهره مندی از نشاط آنان برای آبادانی کشور، کمک به دولت برای محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار و ایجاد زمینه های اشتغال موقت و دائم در آن مناطق ترتیب می یابد.
وی ادامه داد: راهبرد اصلی بسیج سازندگی انجام اقدام های کوتاه مدت و زودبازده، فراگیر و عام المنفعه و همچنین انجام کارهای ساده و دور از پیچیدگی است تا همه قشرهای مردم بتوانند در آن مشارکت کنند.
دستوری گفت: اعزام پزشکان بسیجی در قالب اردوهای جهادی به مناطق محروم استان و کشور از جمله مهمترین اقدام های بسیج سازندگی قم است که با هدف ارتقاء سلامت محرومان انجام می شود و در این اردوها هیچ هزینه ای از مراجعان دریافت نمی شود.
وی افزود: بسیج سازندگی همچنین با کمک کمیته امداد امام خمینی (ره) مشارکت های مردمی را جمع آوری و به مناطق محروم منتقل می کند.
وی ادامه داد: در سال جاری بیش از 18 مورد جهیزیه و 220 بسته لوازم التحریر توسط بسیج سازندگی استان قم تهیه شد و در اختیار مردم مناطق محروم استان قرار گرفت.
مسئول بسیج سازندگی قم گفت: این نهاد در شرایط بحرانی کمک کار دستگاه های امداد رسان کشور است و در زلزله کرمانشاه 400 تن از بسیجیان جهادگر استان در قالب 20 گروه جهادی به منطقه اعزام شدند و این اعزام ها همچنان ادامه دارد.
وی افزود: بسیجیان جهادگر استان قم به 9 روستای آسیب دیده در استان کرمانشاه که حدود یک هزار تن جمعیت داشت، خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: توزیع غذای گرم، نصب 186 چادر، تامین 220 وسیله گرمایشی و 2 هزار پتو برای ساکنین منطقه از جمله اقدام هایی بود که در روزهای نخست حادثه توسط بسیج سازندگی استان قم صورت گرفت.
دستوری گفت: همچنین 234 کانکس به همت بسیج سازندگی استان قم در اختیار مردم حادثه دیده منطقه قرار گرفت.
وی افزود: پزشکان بسیجی استان 540 نفر روز در منطقه زلزله زده کرمانشاه حضور داشتند و در قالب 9 گروه جهادی به آسیب دیدگان خدمت رسانی کردند.
وی ادامه داد: همچنین در این مدت 22 سرویس بهداشتی و 10 مجموعه حمام توسط بسیج سازندگی قم برای مردم منطقه ایجاد شد.
زمین لرزه شدیدی ساعت 21:48 شامگاه یکشنبه 21 آبان 96 با قدرت 7.3 درجه در مقیاس درونی زمین (ریشتر) استان های کرمانشاه، ایلام و کردستان و بخش های گسترده ای از غرب و شمال غرب کشور را لرزاند. در جریان این زلزله 12 هزار واحد مسکونی در استان کرمانشاه به کلی تخریب شد و بیش از 15هزار واحد دیگر نیز آسیب دیده است.
مسئول بسیج سازندگی استان قم همچنین گفت: فعالیت های این نهاد در سال آینده بر اساس توانمندی های گروه های جهادی از سطح عادی تا ویژه رتبه بندی می شود و هر گروه با توجه به ظرفیت های خود در یک منطقه محروم مشخص مستقر خواهد شد و در طول سه سال به ارائه خدمت خواهد پرداخت.
وی افزود: این راهبرد در مناطق محروم و مناطق حاشیه ای شهر قم و همچنین در سایر استان های کشور دنبال می شود تا فعالیت های محرومیت زدایی به صورت مستمر و نه مقطعی صورت پذیرد.
وی ادامه داد: در سال آینده تمام قشرهای مختلف بسیج، گروه های جهادی خواهند داشت و همچنین بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته در هر منطقه به ازای هر 500 تن یک گروه جهادی تشکیل خواهند شد که این گروه به عنوان گروه مقیم در کنار گروه های تخصصی به عنوان گروه معین، به فعالیت می پردازند.
دستوری گفت: تشکیل گروه های اندیشه ورز و همچنین مجمع جهادی استان از دیگر برنامه های سال آینده بسیج سازندگی استان قم است تا تمام برنامه های این نهاد به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده، انجام شود.
وی بیان کرد: حضور مستمر گروه های جهادی در مناطق محروم و ارتباط بی واسطه با مردم، نقش موثری در محرومیت زدایی از استان قم و سایر مناطق کشور خواهد داشت و سیاست برگزاری اردوهای جهادی به صورت منطقه محور بر همین اساس طراحی شده است.
وی با اشاره به این که آموزش و توانمندسازی گروه های جهادی در اولویت برنامه های بسیج سازندگی است، افزود: در سال آینده 42 طرح کارآفرینی و اشتغالزایی و 40 طرح عمرانی با مشارکت بسیج سازندگی استان قم به انجام خواهد رسید.
مسئول بسیج سازندگی استان قم در ادامه گفت: امروز جنگ اصلی دشمنان در عرصه اقتصادی رقم می خورد و برای عبور از این توطئه باید زمینه مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی فراهم شود.
وی اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی را تنها راه حل برون رفت از مشکل های اقتصادی امروز دانست و افزود: باید با مدیریت جهادی به دنبال رفع مشکل های اقتصادی و معیشتی مردم باشیم و در این عرصه لازم است که مسئولان تمام توان خود را به کار گیرند.
وی ادامه داد: کمک به واحدهای تولیدی کوچک و زودبازده باید در اولویت سیاست های اقتصادی قرار گیرد، چراکه با راه اندازی این مجموعه ها می توان در مدت کوتاه، زمینه اشتغال پایدار جوانان مناطق محروم و کم برخوردار را فراهم کرد.
بسیج سازندگی با هدف محرومیت زدایی و انجام طرح های عام المنفعه در اردیبهشت ماه سال 1379 به فرمان رهبر معظم انقلاب، تشکیل شد.
7405/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.