یکی از مترجمان این اثر در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: حضرت امام (ره) در سال ۱۳۴۸ وقتی در حوزه علمیه نجف اشرف ولایت فقیه را درس میدادند، از اندیشمندان و صاحبن‌ظران خواستند تا به این موضوع ورود پیدا کنند.

حجت الاسلام ابوالقاسم کریمی بیان داشت: مرحوم حاج آقا مصطفی فرزند برومند امام راحل از جمله شخصیت هایی بود که این درخواست را پاسخ داد، و کتاب رساله ولایت فقیه را به زبان عربی و به صورت یک نسخه خطی در ۸۰ صفحه و یک مقدمه، ۲ پیش گفتار و ۹ فصل به رشته تحریر درآورد.

وی با بیان اینکه این کتاب برای نخستین بار در دهه ۷۰ هجری شمسی توسط موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام چاپ شد، افزود: این اثر به مدت یک سال به زبان فارسی ترجمه و در ۱۵۰ کلمه چاپ و منتشر شدهاست.

کریمی ، آشنایی با افکار سید مصطفی خمینی در رابطه با ولایت فقیه را هدف اصلی ترجمه کتاب مذکور عنوان کرد و ادامه داد: در مسیر ترجمه این کتاب بیش از ۲۸ عنوان کتاب و اثر مورد مطالعه قرار گرفت.

وی در تبیین مزیت های این کتاب بیان کرد: تا قبل از نوشته شدن آن هیچ کس در رابطه با ولایت فقیه به آیه های قرآن استدلال نکرده بود، ولی حاج آقا مصطفی در آن پنج آیه قرآن کریم را مطرح و بعد به روایتها می‌پردازد.

وی افزود: در این کتاب آگاهی به امور زمان و همچنین توانایی برای اداره جامعه به عنوان دو ویژگی مهم و ضروری ولی فقیه مطرح و تاکید شده اگر این این مشخصه وجود نداشته باشد موجب بدبینی مردم به اسلام می‌شود.

وی تبیین موضوع تزاحم فقها و ممنوعیت مخالفت فقیهان با ولی فقیه حاکم را از دیگر مطالب مهم این کتاب دانست و گفت: بیان روایت هایی در خصوص ممنوع بودن قیام و تشکیل حکومت در زمان غیبت امام معصوم از جذابیت های این کتاب است.

سید مصطفی خمینی‌ در 21 آذر 1309 خورشیدی در قم دیده به جهان گشود و در یکم آبان ۱۳۵۶ به طرز مشکوکی در نجف به شهادت رسید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.