ناصرمعظمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به طرح لایحه مناطق آزاد تجاری، صنعتی در مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به موقعیت ژئوپلتیکی کشور ایجاد مناطق آزاد در نقاط محروم مرزی کشور بستر مناسبی برای تبدیل به سکوی صادراتی و توسعه این مناطق دور افتاده می باشد.
وی بیان کرد: این امر همچنین در زمانی که کشور نیاز به ایجاد فرصت های شغلی دارد می تواند برای دهها هزار نفر اشتغال ایجاد کند و بدین طریق مردم این مناطق به جای مهاجرت به شهرهای بزرگ تولید خود را به داخل و خارج صادر کنند.
این کارشناس حقوق تجارت با اشاره به برخی مخالفت ها با مناطق آزاد تجاری ، صنعتی اضافه کرد: آنچه که تمامی مخالفان به آن استناد می کنند ادعای قاچاق کالا از طریق مناطق آزاد به داخل سرزمین اصلی کشور می باشد.
معظمی بیان کرد: با توجه به سوابق موجود در دفاتر قضایی گمرکات، قاچاق کالا حتی قبل از ایجاد هفت منطقه آزاد موجود وجود داشته و امروز نیز کالاهای قاچاق نه از مناطق آزاد بلکه از مبادی غیر رسمی وارد کشور می شود.
وی اظهار داشت: کالای ترخیص شده از مناطق آزاد از طریق درب خروج صورت می گیرد که در اختیار و تحت نظارت گمرک ایران است ، حتی در فرض اینکه کالا بصورت غیرقانونی خارج بشود باز در این فرض باید گمرک را مقصر دانست نه منطقه آزاد را .
او تشریح کرد: با راه اندازی سیستم جامع امور گمرکی امکان خروج کالا از گمرک بدون تشریفات قانونی صفر است گرچه در گذشته نیز بدون نظارت و طی تشریفات گمرکی که توسط دوایر مختلف گمرک اعمال و نظارت می شد خروج کالا از گمرک غیر ممکن بود.
معظمی تشریح کرد: اتهام قاچاق کالا بصورت مسافری جهت ممانعت از تصویب لایحه ایجاد مناطق آزاد صورت می گیرد در حالیکه در لایحه آزاد جدید اصلا ورود کالای همراه مسافر کلا ممنوع شده است.
لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد تجاری، صنعتی از جمله اردبیل ، اصلاح محدوده چهار منطقه و همچنین ایجاد 13 منطقه ویژه اقتصادی جدید در جلسه یکشنبه کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسید.
این لایحه قرار است در صحن علنی مجلس طرح شود.
6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.