به گزارش روز دوشنبه ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، در این درخواست که برای چندمین بار از سوی مردم مطرح می شود بر ضرورت رسیدگی مطلوب ، مرمت ، نگهداری و حفاظت از این اثر تاریخی تاکید شده است.
در بخشی از نامه ارسالی قید شده که طرح مرمتی و طرح ملی مسجد جمعه در اسرع وقت تکمیل و مورد تصویب عمل قرار گیرد.
همچنین تاکید شده عملیات مرمتی و بازسازی و رسیدگی فنی به صورت مداوم و تا حصول و تصویب طرح ملی و مرمتی به صورت جاری و به عنوان کارگاهی فعال در طول سال ادامه یابد.
اهالی محله 'جمعه مسجد' درخواست دارند که نگهبان و کارشناس راهنمایی کننده توریست ها و بازدیدکنندگان از طرف میراث فرهنگی به صورت 24 ساعته در محوطه و تپه تاریخی مسجد جمعه و در طول سال بکار گرفته شود.
اهالی محل همچنین اختصاص بودجه کافی همانند مساجد و بناهای تاریخی اصفهان، شیراز و تبریز را به این اثر تاریخی درخواست کرده اند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی ، صنیایع دستی و گردشگری استان اردبیل به خبرنگار ایرنا گفت: با هدف احیای بنای تاریخی 'جمعه مسجد' طرح تبدیل آن به پایگاه ملی - پژوهشی به تصویب رسیده است.
نادر فلاحی افزود: با معرفی مدیر پایگاه ملی - پژوهشی و اختصاص اعتبار مناسب پیش بینی می شود در آینده نزدیک تحولات مطلوبی در مرمت این اثر تاریخی مشاهده شود و هم اینک نیز اقداماتی در دست اجرا است.
'جمعه مسجد' اردبیل در شمال شرقی شهر بر روی تپه باستانی قرار گرفته و بازمانده مسجد عظیم ، گسترده و کم نظیری است که در دوره های مختلف اسلامی به خصوص دوره سلجوقی شکل گرفته و تا اوایل صفوی معمور و آباد بوده است.
کاوش های باستان شناسی ردپای مسجد را در قرون اولیه اسلامی به وضوح تشخیص داده است. مسجد در دوره سلجوقی و ایلخانی بسیار گسترده تر و وسیع تر از بنای مکعبی فعلی بوده و بنای سرپای موجود صرفا گنبدخانه و ایوان مسجد بزرگ را تشکیل می داده است.
این مسجد گنبد آجری بزرگی داشته است که 2 پوش ساخته شده و حوادث ایام هر 2 پوش گنبد این مسجد را فرو ریخته و
تنها 2 قسمت قوسی شکل ناقص از گنبد خارجی و قسمت محدودی از گچ بری های گنبد داخلی در چهار گوشه فوقانی دیواره های شبستان اصلی برای نمایش عظمت تاریخی آن باقی مانده است.
ماذنه مسجد اثر دیگری است که به صورت گلدسته استوانه ای شکل در ضلع غربی شبستان اصلی مسجد و به فاصله تقریبی 15 متری قرار دارد ، ایوان مسجد نیز متصل به گنبدخانه می باشد در قسمت شمالی آن واقع شده و در حال حاضر با تیرهای چوبی پوشانده شده و نمازخانه فعلی را به وجود آورده است.
6018/ 1257
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.