کریم حاجی زاده روز شنبه در جلسه بررسی آخرین وضعیت مرمت و بازسازی حمام دوره قاجار پیرزرگر تصریح کرد: این حمام در مرکز شهر و در محله پیرزگر واقع شده و متعلق به دوره قاجار است.
او با بیان اینکه عرصه بنای حمام هزار و 155 متر مربع و قسمت اعیانی بر جامانده 746 متر مربع است، گفت: این حمام در سال 82 به عنوان اثر ملی به ثبت رسیده و در حال حاضر تحت مالکیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است.
وی با اشاره به اینکه در سال 1374 گنبد سربینه زنانه به صورت کامل تخریب شده بود، ادامه داد: از آن مقطع زمانی میراث فرهنگی به مرمت این اثر تاکید داشت و در نهایت از سال 1385 عملیات مرمت آغاز شد و تاکنون مرمت بیشتر دیوارها، سقف ها، پی ها، طاق ها و قوس ها انجام شده است.
حاجی زاده با اشاره به صرف چهار میلیارد و 450 میلیون ریال در سال های گذشته برای مرمت و بازسازی این اثر از محل اعتبارات ملی و استانی گفت: در سال جاری نیز با اختصاص دو میلیارد و 150 میلیون ریال نماسازی ضلع شمال شرقی، شرق و جنوب شرقی مشرف به معبر و همچنین تکمیل آجر فرش پشت بام و گنبدها ، تکمیل پوشش کف کانال ها با دال بتنی و تعمیر دیوارها و نیز خاک برداری و پی گردی ضلع جنوبی بنا به اتمام رسید.
او اظهار کرد: بر اساس پی گردی های اخیر که قسمت های به جا مانده از انتهای بخش های زنانه و مردانه به مساحت تقریبی 128 متر مربع در آن مشخص شده بود، طراحی و مطالعه تکمیلی کل مجموعه توسط مشاور طرح انجام گرفت.
وی افزود: در وضعیت فعلی حمام پیرزرگر آماده واگذاری از طریق صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی است و با وجود اینکه پیش از این مزایده برگزار شده اما استقبالی از سوی بخش خصوصی نداشتیم.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، ابراهیم شکری ،مسوول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل نیز گفت: برای راه اندازی دوباره این حمام 13 میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
او افزود: حمام پیرزرگر در کاربری اصلی خود دوباره راه اندازی می شود اما در صورتی که بخش خصوصی پیشنهادی برای تغییر کاربری ارائه دهد، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استان های کشور است.
مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ کلخوران متعلق به امین الدین جبرئیل پدر شیخ صفی الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه های اردبیل هستند.
همچنین مقبره شیخ حیدر ، کاروانسرای قانلی بولاغ ، سنگ نبشته های ساسانی ، قلعه های دیو ، قهقهه و کهنه در مشگین شهر ، قیز قلعه و شاه تپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینی یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.
دهکده صخره ای باستانی ویند کلخوران ، تپه های باستانی آناهیتا ، گورستان سنگی پیرازمیان ، کلیسای مریم مقدس ، کاروانسرای شاه عباسی ، شهر یئری ، شیروان دره سی ، عمارت آقازاده اردبیلی ، منطقه گردشگری کپز و ازناو ، منطقه حفاظت شده آق داغ ، ژئوپارک دربند مشکول ، گیلوان ، آبشارهای سردابه ، گورگور ، شورشورنه ، آق بلاغ (سیبیه خانی) ، دیز و نره گر و غارهای تاریخی لاهرود و هفت خانه از دیگر آثار قابل توجه هستند.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده:یفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.