بر اساس گزارش وزارت بهداشت در روز دوشنبه 8 آذر 1400، در حال حاضر هیچ شهری در کشور در وضعیت قرمز کرونایی نیست اما ۲۲ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۷ شهر در وضعیت زرد و ۲۱۹ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

به گزارش جماران؛ رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی همچنان برای پیشگیری از ابتلا به انواع سویه‌های کرونا توصیه می‌شود،شواهد حاکی است در صورت عادی انگاری و بی توجهی به توصیه های هشدار دهنده ،احتمال می رود با بروز موج ششم درکشور بویژه سویه جدید «اومیکرون» شاهد تبعات شدیدتری نسبت به سایر جهش‌های کرونا باشیم.

بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و پس از گذشت بیش از ۲۹۰ روز ،هیچ شهری قرمز نیست و رنگ بندی ۲۲ شهر نارنجی ، ۲۰۷ شهرستان زرد و ۲۱۹ شهر آبی است ، این آمار به معنای پایان عمر کرونا نیست چرا که در روزهای گذشته خبری از شناسایی و تاییدسویه جدید" B.۱.۱.۵۲۹ "در آفریقای جنوبی با نام «اومیکرون» منتشر شده است که می تواند در صورت همه گیری تمامی معادلات و برنامه های اتخاذ شده برای از سرگیری جریان عادی زندگی در جهان را بر هم زند .

به باور کارشناسان این ویروس تهدید جدی دیگری برای بشریت است و با جهش های مختلف می تواند یکبار دیگر وضعیت مردم جهان را تحت تاثیر قرار دهد،کرونا و جهش های آن در حدود ۲ سال گذشته نشان داده که این ویروس به طور کامل از بین نمی رود اما با انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی می توان آن را تا حدودی کنترل و از حالت اپیدمی(همه گیری) خارج کرد .

به گفته عضو ستاد ملی مقابله با کرونا هم اکنون در کشور از لحاظ کنترل بیماری کرونا در وضعیت خوبی بسر می بریم اما نباید با عادی انگاری سبب بروز موج ششم و سویه جدید شویم. 

سویه جدید کرونا اومیکرون یکی از بدترین گونه‌های این بیماری با ۳۲ جهش در پروتئین «اسپایک» به شمار می‌رود و هم اکنون ۱۲ کشور درگیر آن هستند ،از آنجایی که هنوز ابهامات زیادی در خصوص آن وجود دارد ،همچنان تنها و مطمئن‌ترین راه برای مبارزه با تمام سویه‌های کرونا ،زدن ، ماسک ، فاصله گذاری اجتماعی و رعایت موارد بهداشتی است.

به گفته محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، سویه جدید کرونا در جنوب آفریقا دارای تعداد زیاد و باورنکردنی جهش است که احتمال آنکه این سویه نسبت به جهش های قبل شدیدتر باشد و واکسن هم روی آن جواب ندهد وجود دارد .

دکتر علیرضا صداقت رییس سازمان نظام پزشکی مشهد هم با بیان اینکه سویه جدید کرونا "او میکرون" نگرانی های زیادی را ایجاد کرده است افزود :سرایت پذیری این سویه چهار تا پنج برابر بیشتر از نوع دلتا است.

دکتر سیدمحمد علوی رییس مرکز بهداشت خوزستان هم احتمال خطر بروز موج جدید کرونا را جدی دانست و گفت : با توجه به اوضاع بحرانی اروپا و آمریکای شمالی و ابتلا تعدادی به این بیماری از همه خواست تا هر چه سریعتر نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.

عباسعلی درستی معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با اشاره به پدید آمدن سویه جدید کرونا در خارج از کشور، خاطرنشان کرد: اکنون این نوع ویروس در ایران و کشورهای همجوار دیده نشده،  اما یک نگرانی جهانی وجود دارد که آن سرعت انتشار بسیار بالای این سویه است.

تداوم واکسیناسیون و دو رقمی شدن آمار جانباختگان

طی روزهای اخیر و به مدد رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات و تسریع واکسیناسیون، تلفات کرونا دو رقمی و به زیر ۹۰ نفر رسیده است و وزارت بهداشت هم جمعه گذشته اعلام کرد که با عبور از خیز پنجم کرونا و واکسیناسیون گسترده، همه شهرستان‌ها از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده اند.

رییس مرکز بهداشت خوزستان با اعلام اینکه سه شهر خوزستان در وضعیت زرد و ۲۴ شهرستان آبی رنگ هستند، گفت: تاکنون حدود پنج میلیون و ۲۰۰ هزار دُز واکسن تزریق شده است.

دکتر سید محمد علوی اظهار داشت :حدود سه میلیون نفر یا ۸۰ درصد جمعیت هدف استان حداقل یک دُز و حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر یعنی ۵۸ درصد نیز ۲ نوبت واکسن زده اند. همپنین حدود ۳۴ هزار نفر نوبت سوم واکسنشان را دریافت کرده اند. 

در کیش و به گفته مسوول کمیته واکسیناسیون ،با تزریق ۴۴ هزار و ۸۲۸ مورد دُز دوم بین ۹۰ درصد از جامعه هدف طرح واکسیناسیون عمومی در این جزیره در ۲ نوبت واکسن کرونا را دریافت کردند.

مریم ستاریان با بیان اینکه برای ایمنی نسبی جامعه باید ۸۰ درصد افراد باید ۲ دُز واکسن خود را دریافت کنند اظهار داشت: عملیات تزریق واکسن در بین افراد بالای ۱۲ سال ادامه دارد.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری هم  جمعیت بالای ۱۲ سال استان را ۷۷۳ هزار و ۴۴۰ نفر اعلام کرد و گفت: ۷۰ درصد این جمعیت با دریافت هر ۲ دُز واکسن کرونا علیه این ویروس واکسینه کامل شده است.

سید راشد جزایری افزود: از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون تاکنون با تزریق ۶۵۱ هزار و ۹۸۲ دُز واکسن، ۸۴.۳ درصد جمعیت استان دُز نخست واکسن را دریافت کرده‌اند و در مجموع تاکنون یک میلیون و ۱۹۱ هزار و ۴۰۷ دُز واکسن کرونا در استان تزریق شده است.

بر اساس جدیدترین رنگ‌بندی شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان، فارسان، کیار، اردل، بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت زرد (خطر متوسط) و شهرستان کوهرنگ در وضعیت آبی (کم‌خطر) قرار گرفته است.

 مدیر شبکه بهداشت و درمان میاندوآب نیز اعلام کرد که در این شهرستان تاکنون ۱۵۱ هزار دز واکسن کرونا در نوبت دوم تزریق شده است و شهروندان برای بالا بردن سطح ایمنی و مصون ماندن در برابر بیماری کووید- ۱۹ به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.

سهراب حیدری با بیان اینکه در مجموع ۳۴۶ هزار و ۵۰۰ دز واکسن کرونا در این شهرستان تزریق شده است، افزود: همچنین در نوبت سوم برای کادر درمان و گروه‌های هدف شامل افراد دارای بیماری زمینه‌ای و ضعف ایمنی هم ۲ هزار و ۵۰۰ دز واکسن تزریق شده‌است.

 فرماندار شهرستان پاکدشت هم از پوشش ۹۰ درصدی واکسن دانش‌آموزی در این شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ۳۸ هزار و ۴۹۰ نفر از محصلان ۱۲ تا ۱۸ سال این شهرستان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

مهدی یوسفی جمارانی از واکسیناسیون ۹۳ درصد جامعه هدف این شهرستان خبر داد و افزود: از آغاز اجرای طرح واکسیناسیون تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار و ۸۵۰ دُز واکسن کرونا در شهرستان تزریق شده که از این مجموع ۲۷۶ هزار و ۲۰۰ نفر دز اول ۲۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر دُز دوم و ۲ هزار و ۲۵۰ نفر دُز سوم را دریافت کردند.

در اردستان و به گفته  مدیر آموزش و پرورش این شهرستان ،۹۰ درصد از مجموع ۲ هزار و ۴۷ نفر دانش آموز واجد شرایط در این شهرستان واکسن کرونا تزریق کرده اند.

 احمد خاکسار مهابادی  افزود: تزریق واکسن برای ۱۰ درصد باقیمانده دانش آموزان نیز در حال پیگیری است.

 مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان تنگستان هم خبر داد که هم اینک ۹۳ درصد از جمعیت دانش آموزی تنگستانی علیه کرونا واکسینه شده اند .

 ایرج زنده بودی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۰ هزار دُز واکسن در شهرستان تنگستان تزریق شده است ادامه داد: برای ایمن سازی شهرستان جمعیت واکسینه شده باید به ۹۰ درصد برسد که انتظار می رود مردم در این خصوص همکاری لازم داشته باشند.

هشتم آذرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

محمدعلی شفیعی‌نیا رئیس مرکز بهداشت شهرستان دزفول هم تاکید کرد که  تزریق دُز نخست واکسن کرونا بدن را در برابر این بیماری ایمن نخواهد کرد و  افراد زیادی که دُز نخست واکسن خود را دریافت کرده‌اند، هنوز برای تکمیل واکسیناسیون و دریافت دُز دوم مراجعه نکرده‌اند.

رییس شبکه بهداشت و درمان قصرشیرین با بیان اینکه درصد پوشش واکسیناسیون کرونا در شهرستان قصرشیرین برای نوبت اول ۹۰ درصد و برای نوبت دوم ۷۰ درصد است افزود:  ۲۹ هزار و۵۰۰ دُز واکسن کرونا از ابتدای شروع طرح واکسیناسیون در این شهرستان تاکنون برای واکسینه کردن افراد گروه‌های جمعیتی هدف تزریق شده است.

دکتر رضا منصوری افزود: از مجموع واکسن‌های تزریق شده، ۱۷ هزار دُز در نوبت اول و ۱۲ هزار و ۵۰۰ دُز هم مربوط به نوبت دوم است که در مراجعه گروه‌های فراخوان شده و هدف برای آنها تزریق شده است.

رییس سازمان نظام پزشکی مشهد هم گفت: اکنون ۹۱ درصد فرهنگیان این شهر دُز نخست واکسن و ۷۵ درصد دُز دوم را دریافت کرده‌اند همچنین ۸۵ درصد دانش آموزان بالای ۱۲ سال نیز دُز نخست و ۶۰ درصد نیز دُز دوم واکسن را دریافت کرده‌اند. 

طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۶۲۹ تن رسید.

در خبری دیگر و به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود،تاکنون سه هزار و ۳۳۴ نفر از جمعیت هدف در شهرستان های شاهرود و میامی دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند.

 رضا چمن افزود : تاکنون ۹۱ درصد جمعیت تحت پوشش بالای ۱۲ سال شهرستان های شاهرود و میامی دستکم یک دُز واکسن کرونا را تزریق کردند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم هم یادآور شد: حدود ۷۰ درصد مردم قم از واکسن استفاده کرده‌اند و ۱۰ درصد نیز افراد واکسن هراس بوده و ۲۰ درصد هم همچنان تردید دارند که باید اقناع سازی لازم انجام شود.

محمد رضا قدیر تاکید کرد: در موج جدید کرونا که کشورهای اروپایی را گرفتار کرده‌است، به طور حتم افرادی که واکسن نزده‌اند، مورد هجمه بیشتر ویروس قرار دارند.

فرماندار شهرستان رشت نیز اعلام کرد که  ۱۱۵ هزار و ۳۸۲ نفر شامل ۱۳.۶ درصد از جمعیت هدف شهرستان رشت واکسن کرونا نزده‌اند.

علی فتح اللهی اظهار داشت: جمعیت هدف شهرستان رشت برای تزریق واکسن کرونا ۸۴۵ هزار و ۳۸۲ نفر است که از این تعداد ۷۳۰ هزار نفر شامل ۸۶.۴ درصد دُز اول و ۶۴۳ هزار نفر شامل ۷۶ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

وی با اشاره به تزریق دُز سوم واکسن کرونا به افراد بالای ۶۰ سال، کادر درمان و بیماران خاص افزود: تاکنون ۱۱ هزار و ۵۰۰ درصد از جمعیت هدف شامل ۱.۴ درصد دُز سوم واکسن کرونا را در شهرستان رشت دریافت کرده اند.

 معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی لارستان فارس گفت: مردم از گروه های مختلف شهرستان های لارستان، خنج و اوز تاکنون از زمان آغاز پوشش واکسیناسیون عمومی در کشور ۳۰۵ هزار دُز واکسن دریافت کرده اند.

وحید یگانه اظهار داشت: میزان پوشش واکسیناسیون در جمعیت بالای ۱۲ سال سه شهرستان لارستان، خنج و اوز تاکنون ۷۴ و در جمعیت بالای ۱۸ سال نیز ۷۳ درصد است.

 تا کنون ۵۷ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۷۴ نفر دُز اول، ۴۶ میلیون و ۶۸۳ هزار و ۱۶۲ نفر دُز دوم و ۹۹۵ هزار و ۹۷۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۵ میلیون و ۱۶۲ هزار و ۲۰۸ دُز رسیده است.

در شبانه روز گذشته ۲۷۵ هزار و ۸۳۶ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

وضعیت کرونا در استان ها 

به منظور پیشگیری از شیوع سویه جدید تمهیدات بهداشتی پیشگیری از کرونا در فرودگاه بین‌المللی مشهد تشدید شده‌ است ، این مطلب را مدیرکل فرودگاه‌های خراسان رضوی اعلام کرد .

محمود امانی‌بنی افزود: در پروازهای خارجی، از مسافران در بدو ورود ابتدا آزمون سریع کرونا گرفته می‌شود و در صورت مثبت بودن تست پی. سی. آر مسافر قرنطینه می‌شود.

وی اضافه کرد: در پروازهای داخلی نیز طبق دستورالعمل سازمان هواپیمایی کشوری، صدور بلیت برای مسافران داخلی منوط به داشتن کارت واکسن است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از بستری شدن ۳۶۲ فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان های استان خبر داد و افزود : از این تعداد، ۹۲  بیمار بدحال در بخش مراقبت های ویژه(i.c.u) خدمات درمانی دریافت می کنند.

به گفته سید ابراهیم سلمانی ، از این تعداد، ۲۷ نفر به دلیل وخامت حال عمومی در بیمارستان بستری شدند و بقیه در منزل دوران نقاهت خود را طی می کنند. همچنین در شبانه روز گذشته پنج بیمار براثر ابتلا به کووید ۱۹ در شهرستان های ابرکوه، اشکذر ، تفت و یزد جان خود را از دست دادند.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شمار قربانیان کرونا در کهگیلویه و بویراحمد با فوت ۲ بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته به مرز یک هزار و ۱۷ نفر رسید.

 پرویز یزدان پناه با اشاره به اینکه بیشترین درصد موارد بستری طی۲ هفته گذشته در شهرستان‌های کهگیلویه، مارگون و چرام بوده است افزود: مردم و مسئولان این شهرستان‌ها باید همکاری بیشتری در رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و نظارت‌ها داشته باشند.

ستاد مدیریت کرونای استان اردبیل هم اعلام کرد: طی شبانه روز گذشته سه نفر دیگر از مبتلایان بیماری کووید-۱۹ بستری در مراکز درمانی استان اردبیل جان باختند که  با فوت این سه نفر، مجموع جان باختگان کرونا در این استان طی ۲۱ ماه گذشته و در خلال پنج موج، به ۲ هزار و ۵۷۷ نفر رسید.

بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل، هم اکنون شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان در وضعیت آبی قرار دارد و شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان روند آرام کاهشی را طی می‌کند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به ورود این استان به وضعیت آبی کرونایی در مورد شکننده بودن این شرایط هشدار داد.

 محمدرضا قدیر تاکید کرد که این وضعیت به شرطی پایدار خواهد بود که بتوانیم دستورهای بهداشتی را رعایت کنیم و در صورت توجه نکردن به آن، دچار مشکل‌های متعددی خواهیم شد.

دبیر شورای سلامت اهواز نیز روند بیماری کووید ۱۹ در این شهرستان را کاهشی عنوان کرد و گفت: با این وجود رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی همه مردم همچنان ضروری است.

دکتر مهران احمدی بلوطکی با اشاره به تاثیر واکسیناسیون در کاهش بستری و موارد مرگ گفت: مرگ و میر ناشی از کرونا در افرادی رخ می دهد که واکسن نزده اند و در افرادی که واکسن تزریق کرده اند موارد فوت ناشی از کرونا به ندرت اتفاق می افتد مگر اینکه فرد بیماری زمینه ای داشته باشد.

سرپرست ‌دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز اعلام کرد که ۵۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند.

دکتر شهرام صیادی با اشاره به اینکه سه بیمار بدحال کووید ۱۹ طی این مدت جان باختند، ‌اظهارداشت:  مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو ۴۴۳ نفر رسیده است.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز پنج شهرستان در وضعیت آبی و ۲ شهرستان کرج و اشتهارد در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

در لرستان و به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، سه بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان این ویروس در لرستان به ۲ هزار و ۶۵۷ نفر رسیده است.

دکتر "مریم کوشکی" افزود: ۱۳۸ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و مجموع مبتلایان به ۱۹۵ هزار و ۷۶۶ نفر رسیده است.

اکنون وضعیت شیوع کرونا در شهرستان های خرم آباد، چگنی، ازنا، دلفان، دورود، رومشکان، الیگودرز و سلسله زرد، و در شهرستانهای بروجرد و کوهدشت آبی و در پلدختر نارنجی است.

کردستان هم دومین روز بدون فوتی ناشی از کرونا را در آذرماه پشت سر گذاشت این مطلب را رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان اعلام کرد .

دکتر فرزین رضاعی اضافه کرد: روند بستری و ابتلا به کرونا در استان نزولی شده و بیشتر روزها تعداد مبتلایان ۲ رقمی است که این تعداد امروز ۷۱ نفر است که این تعداد دیروز ۴۱ نفر بود.

آمارهای جدید وزارت بهداشت /۸۲ نفر جان باختند

 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۸۲ بیمار کووید۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و مجموعه واکسن‌های تزریق شده در کشور از ۱۰۵ میلیون دُز گذشت.

از دیروز(یکشنبه) تا امروز دوشنبه هشتم آذر ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، چهار هزار و ۳۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۶۴۵ نفر از آنها بستری شدند که با این آمار مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۱۹۲ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۹ هزار و ۷۱۱ نفر رسید.

در شبانه روز گذشته، ۹ استان کشور شامل خوزستان، گلستان، کردستان، هرمزگان، خراسان شمالی، سمنان، زنجان، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان، هیچ موردی از مرگ و میر بیماران کرونایی نداشته اند. 

 

کرونا جان ۲ نفر دیگر را در استان همدان گرفت

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت که با مرگ ۲ بیمار در ۲۴ ساعت گذشته، آمار مرگ و میر ناشی از کرونا در این استان از ابتدای همه گیری ویروس تاکنون به سه هزار و ۱۲۲ نفر رسیده است.

دکتر «محمد طاهری» روز دوشنبه افزود: همچنین با شناسایی ۷۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در استان همدان، مجموع بیماران بستری مثبت استان از ابتدای همه گیری ویروس کرونا به ۳۰ هزار و ۹۰۹ بیماران سرپایی مثبت به ۹۹ هزار و ۳۵۰ نفر رسید.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان‌های استان با علائم تنفسی مشکوک به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۵۸۷ نفر بود که ۸۲ نفر از مراجعان به بیمارستان ها در بخش عادی بستری شدند.

طاهری افزود: ۱۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۱ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

وی درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۶۳۶، بهاریک هزار و ۵۶۱، تویسرکان یک هزار و ۵۷۴، رزن یک هزار و ۲۳۲، درگزین ۴۱۵، فامنین ۴۱۱ و کبودراهنگ یک هزار و ۵۳۰ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون پنج هزار و ۷۶۴ نفر در ملایر، چهار هزار و ۱۳۱ نفر در نهاوند و ۱۱ هزار و ۹۷۳ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده اند.

از مجموع ۱۰ شهرستان استان همدان، شهرستان های "ملایر، نهاوند و بهار" در وضعیت آبی و هفت شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی هستند.

 

۵۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان مرکزی شناسایی شدند 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: بر اساس نتایج آخرین یافته‌های آزمایشگاهی، ۵۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ شبانه روز اخیر در استان مرکزی شناسایی شدند.

دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: هشت نفر از این بیماران برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی بیان کرد: ۴۴ نفر از این مبتلایان جدید شناسایی شده نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تاکید کرد: شمار مبتلایان به کرونا ویروس از زمان شیوع این ویروس تاکنون در استان به ۱۰۵  هزار و ۱۷۸ نفر رسید.

جمالیان افزود: یک بیمار کووید ۱۹ نیز ۲۴ ساعت اخیر بر اثر عوارض کرونا در استان مرکزی جان باخت و شمار فوتی‌های این بیماری به ۲ هزار و ۹۶۶ نفر رسید.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

آمار کرونا در مازندران؛ ۸ آذر

بر اساس گزارش دانشگاه‌های علوم پزشکی مازندران و بابل تعداد مجموع بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های مازندران با ۹ نفر کاهش نسبت به روز گذشته به ۳۳۲ نفر رسیده است. در شبانه‌روز گذشته ۲ مازندرانی هم بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.

 

روزانه ۷۰ بیمار مبتلا به کرونا در چهارمحال و بختیاری شناسایی می‌شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری، بیماریابی و قرنطینه فردی را مهمترین راهکار برای مهار ویروس کرونا در شرایط شیوع نزولی کرونا دانست و گفت: طی هفته‌های اخیر روزانه ۷۰ بیمار مبتلا به کرونا در استان شناسایی می‌شود.

مجید شیرانی روز دوشنبه در نشست ستاد استانی مقابله با کرونا افرود: از تعداد بیمارانی که در روزهای اخیر شناسایی می‌شوند، ۱۰ نفر بستری و ۶۰ بیمار نیز به صورت سرپایی تحت درمان قرار می‌گیرد.

وی، تعداد بیماران کرونایی فعال در استان را یک هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد کمتر از ۱۰۰ نفر در مراکز درمانی استان بستری هستند که حال عمومی ۱۵ نفر وخیم گزارش شده است.

شیرانی، بیماریابی و قرنطینه خانگی را مهمترین راهکار برای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا در شرایط نزولی شیوع ویروس عنوان و تصریح کرد: کشورهای آسیای شرقی با استفاده از این راهکار نتیجه موفقی در مهار شیوع کرونا داشته‌اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: حدود ۶ هفته است که روند شیوع کرونا در این استان کاهشی پایدار است و روند مرگ و میر ناشی از این ویروس نیز به ۱۲ نفر در هفته کاهش یافته است.

شیرانی، چالش موجود در خصوص شیوع ویروس کرونا را کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و افراد واکسن‌نزده عنوان کرد و گفت: از آنجا که هنوز ۱۵ درصد از جمعیت استان اقدام به دریافت واکسن نکرده و از سوی دیگر درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در سطح مطلوبی قرار ندارد تهدیدی برای شیوع کرونا به شمار می‌آید.

وی توصیه کرد،تا افراد مبتلا و اطرافیانی که با بیماران مبتلا ارتباط نزدیک داشته‌اند باید به مدت ۲ هفته قرنطینه شوند.

شیرانی با اشاره به جهش جدید ویروس کرونا و شیوع ویروسی تحت عنوان "اُمیکرون "در برخی کشورهای جهان، خاطرنشان کرد: احتمال اینکه افراد واکسن‌زده  نیز در خطر ابتلا به این ویروس قرار داشته باشند وجود دارد از همین رو همچنان باید پروتکل‌های بهداشتی به صورت جدی رعایت شود چرا که ویروس همچنان جهش و رفتارهای متفاوت از خود نشان می‌دهد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری همچنین پیشنهاد داد تا چنانچه امکانپذیر است افرادی که نسبت به دریافت واکسن اقدام نمی‌کنند جریمه و از برخی حقوق اجتماعی محروم شوند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت درمانی استان، اظهار داشت: این استان دارای ۱۲ بیمارستان با یک هزار و ۷۷۵ تخت فعال است که از این تعداد ۱۰۹ تخت ای سی یو و ۵۵ تخت سی سی یو است.

فریدون رحمانی در ادامه به روند بیماریابی در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون حدود یک چهارم جمعیت استام دست کم یک بار تست pcr کرونا داده‌اند که انجام هریک از این آزمایش‌ها در مراکز دولتی ۴۵۰ هزار تومان هزینه در بردارد.

وی تصریح کرد: موج پنجم شیوع کرونا از تمامی موج‌های قبلی در استان سخت‌تر بوده است و چنانچه موج بعدی شکل گیرد افراد واکسن نزده هم برای خود و هم برای اطرافیانشان تهدید به شمار می‌روند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی خدمات درمانی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری خاطر نشان کرد: اگر تا دی‌ماه روند شیوع کرونا در استان کاهش و باثبات ادامه یباد می‌توان امیدوار شد که موج بعدی در استان شکل نخواهد گرفت.

بر اساس جدیدترین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های شهرکرد، بروجن، لردگان، فارسان، کیار، اردل، بن، سامان و خانمیرزا در وضعیت زرد (خطر متوسط) و شهرستان کوهرنگ در وضعیت آبی (کم‌خطر) قرار گرفته است.

 

۵۷ بیمارکووید ۱۹ در البرز بستری شدند

سرپرست ‌دانشگاه علوم پزشکی البرز اعلام کرد که ۵۷ بیمار بدحال کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان‌های استان بستری و تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گرفتند.

دکتر شهرام صیادی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ۲۹۲ بیمار بدحال کووید ۱۹ اکنون در بیمارستان های البرز بستری هستند و مجموع بیماران بستری از ابتدای شیوع کرونا تا کنون در استان البرز به  ۷۸ هزار و ۸۴۶  نفر رسیده است.

این مسوول با اشاره به اینکه سه بیمار بدحال کووید ۱۹ جان باختند، ‌اظهارداشت:  مجموع جانباختگان این بیماری در استان به ۶ هزارو ۴۴۳ نفر رسیده است.

صیادی در بخشی دیگر از سخنانش اظهارداشت: ۷۲ هزارو ۱۰۸ بیمارکووید ۱۹  از ابتدای شیوع کرونا تا کنون بهبود یافته و از مراکز درمانی استان ترخیص شده‌اند.

از مجموع هفت شهرستان تابعه استان البرز پنج شهرستان در وضعیت آبی و ۲ شهرستان کرج و اشتهارد در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

همچنان توصیه کارشناسان بهداشت و درمان استان البرز به مردم برای پیشگیری از شیوع کرونا رعایت فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک، ‌تزریق واکسن و شستن مکرر دست‌ها است.

 

شمار فوتی کرونایی ۲۴ ساعت گذشته خراسان شمالی صفر شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: در شبانه‌روز گذشته هیچ موردی از فوت بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در این استان ثبت نشده است.

دکتر سید جواد پورنقی روز دوشنبه اظهار داشت: با بستری ۳۵ مبتلای جدید به کرونا در استان، هم اینک ۱۳۷ بیمار دارای علائم بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های خراسان شمالی بستری هستند.

وی با تاکید بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی برای مهار بیماری کووید ۱۹، افزود: تصور ایمنی کاذب به جهت تزریق واکسن موجب به مخاطره افتادن سلامت عمومی و خسارت های جبران ناپذیر می شود.

پورنقی با اشاره به این که هم اکنون بیش از ۸۷ درصد جمعیت در استان واکسینه شده اند، خاطرنشان کرد: شهروندانی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده اند، سریع تر نسبت به این امر اقدام کنند زیرا با افزایش آمار واکسیناسیون، ایمنی عمومی در برابر ویروس کرونا ایجاد می شود.

بر اساس آخرین فهرست رنگ‌بندی کرونایی شهرها که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شد، شهرستان های بجنورد، گرمه، جاجرم، اسفراین،  شیروان و فاروج در وضعیت زرد و مانه و سملقان و رازوجرگلان نیز در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.

 

رییس علوم پزشکی: یک بیمار کرونایی در قم جان باخت

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در ۲۴ ساعت منتهی به هشتم آذرماه ۱۴۰۰، یک تن بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در این استان جان خود را از دست داد.

محمدرضا قدیر با اشاره به آخرین وضعیت کووید ۱۹ در قم، افزود: در این مدت ۳۳ بیمار با علائم ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستان‌های این استان پذیرش شدند.

وی اضافه کرد: از این تعداد، ۲۸ نفر بستری و ۳۵ نفر از افراد مبتلا به کرونا که در روزهای گذشته بستری شده بودند، ترخیص شدند.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۴۳ بیمار مبتلا به ویروس کرونا در این استان بستری هستند که ۳۵ نفرشان بدحال می‌باشند.

قدیر بیان کرد: در ۲۴ ساعت منتهی به هشتم آذرماه، ۲۵۵ تست تشخیص کرونا از شهروندان گرفته شده که ۲۰ مورد مثبت بوده است.

وی گفت: تاکنون یک‌میلیون و ۳۳۲ هزار و ۴۶۶ دُز واکسن کرونا به شهروندان قمی تزریق شده است.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال به رنگ قرمز، از ۲۰ شهریورماه به رنگ نارنجی و از ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمده بود، از روز ۵ آذرماه جاری به رنگ آبی درآمد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.