شاهرخ پیشه‌ور روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با کاشت این مقدار کلزا در این منطقه پیش‌بینی می‌شود امسال چهار هزار تن دانه روغنی از این محصول تولید شود.

وی اضافه کرد: پلدشت با توجه به افزایش سطح زیر کشت این محصول در رتبه‌های نخست کشور از لحاظ مساحت قرار دارد.
وی ادامه داد: دولت در تهیه بذر کلزا ۷۰ درصد قیمت بذر را به صورت یارانه پرداخت می‌کند که این امر به افزایش استقبال کشاورزان از کشت این محصول منجر شده است.
وی بیان کرد: کلزا محصول کم‌آب‌بر و استراتژیکی است که کشت آن به تقویت و اصلاح خاک کمک شایانی می‌کند.

وی همچنین یادآوری کرد: در صورت ایجاد کارخانجات روغن‌کشی در سطح منطقه و استان، علاوه بر افزایش چشمگیر سطح زیرکشت، این محصول نقش مهمی در اشتغال‌زایی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا کلزا (Brassica napus) از گیاهان دانه ‌روغنی مهم در مناطق معتدل بوده و دارای طیف به نسبت وسیعی از سازگاری اقلیمی است؛ دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین بوده و به خاطر اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است.
سالانه بیش از ۵۵ میلیون تن کلزا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، چین و کانادا به عنوان سه تولیدکننده اصلی این محصول به دست می‌آید؛ میزان تولید این محصول در ایران بسیار اندک و کمتر از ۳۰۰ هزار تن در سال برآورد می‌شود که این رقم نیز در سال‌های اخیر با توجه ویژه وزارت جهاد کشاورزی به دست آمده است.
تامین روغن مورد نیاز کشور و جلوگیری از خروج ارز، تامین علوفه مورد نیاز دام و طیور و تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه از اهداف توسعه کشت دانه های روغنی است.
کشت دانه‌ روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور می‌شود و ترویج آن طی سال‌های اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی آذربایجان‌غربی بوده است.
آذربایجان‌غربی دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که سالانه افزون بر ۵۰ درصد این اراضی به کشت محصولات زراعی مانند گندم، جو و کلزا اختصاص می‌یابد.
شهرستان پلدشت ۴۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت دارد که از این میزان ۲۲ هزار هکتار آبی و ۲۲ هزار هکتار دیم است.

کشاورزان با توجه به خشکسالی‌های پی‌درپی، کمبود آب و تغییر شرایط اقلیمی باید به سمت کشت‌های استراتژیک با آب‌بری کم حرکت کنند که یکی از این محصولات دانه‌های روغنی از جمله کلزاست.

۸۳۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دیمی و آبی و ۱۷۰ هزار هکتار زمین دارای قابلیت کشت در آذربایجان‌غربی وجود دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.