جعفر وحدت روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سطح هفت هزار و 865 هکتار از مزارع جو نیز در استان مبارزه شیمیایی با علف هرز گزارش شده است و این اقدام همچنان در مناطق سردسیری ادامه دارد.
وی اضافه کرد: با هدف جلوگیری از کاهش میزان خسارت آفت سن غلات به عنوان مهمترین آفت در مزارع گندم و جو در استان، تاکنون در سطح 16 هزار و 837 هکتار مبارزه با سن مادری در استان انجام شده و به زودی مبارزه با پوره سن نیز آغاز می شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: با توجه به بارندگی های مناسب در فصل بهار، احتمال شیوع انواع بیماری ها در مزارع غلات دور از انتظار نیست.
وحدت اظهار داشت: از زارعان استان درخواست می شود به محض مشاهده علایم اولیه آلودگی با مشورت کارشناسآن حفظ نباتات و کلینیک های گیاه پزشکی اقدام به مبارزه شیمیایی با آفت ها کنند.
وی اضافه کرد: کشاورزان باید حین مبارزه با علف های هرز به مرحله رشد گیاه و علف هرز توجه داشته باشند و با هماهنگی و مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی از سموم مناسب و موثر متناسب با نوع علف های هرز استفاده کنند.
وی با اشاره به بازدیدهای دوره ای کارشناسان جهاد کشاورزی از مزارع گفت: ارایه راهکارهایی برای کاهش مقاومت علف های هرز به علف کش ها، معرفی سموم جدید به کشاورزان و جمع آوری بذر علف های هرز مشکوک به مقاومت از خدمات کارشناسان کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، مبارزه نکردن با علف های هرز خسارت بین 30 تا 50 درصدی به مزارع وارد می کند و می تواند افت کمی و کیفی محصول را در پایان فصل برداشت به همراه داشته باشد.
خردل وحشی، یولاف، جودره، چچم، خاکشیر دم روباهی، خارشتر و شلمی از مهمترین علف های هرزی هستند که در کنار مزارع غلات این شهرستان رشد می کند.
سالانه 300 تا 400 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم و 55 هزار هکتار زیر کشت جو قرار می گیرد.
آذربایجان غربی دارای 700 تا 800 هزار هکتار اراضی زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی است.
7125/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.