به گزارش ایرنا، معاون برنامه ریزی فرماندار مهاباد روز چهارشنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران این شهرستان که با حضور روسای کمیته های 14 گانه این ستاد برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه رودخانه مهاباد و حریم و بستر آن به امور آب این شهرستان ارتباط دارد باید هرگونه تجاوز و تصرفی که در حریم آن توسط افراد حقیقی و حقوقی انجام پذیرفته است را شناسایی و در جهت رفع این تصرف ها اقدام کرد.
خشایار صنعتی تاکید کرد: این اداره در صورت لزوم باید به لحاظ حقوقی وارد عمل شود و اگر نهاد دولتی نیز در تصرف های حریم این رودخانه دخیل است، اعاده دادخواست کنند و حتی نسبت به تخریب سازه های غیر مجاز در این حریم اقدام کنند.
وی اضافه کرد: امور آب باید با هماهنگی و همکاری سایر دستگاه های اجرایی نقاط بحرانی رودخانه مهاباد و «یرغو» را شناسایی کرده و در اسرع وقت یک راه حل موقت برای خارج ساختن این رودخانه ها از شرایط فعلی کنند.
صنعتی با بیان اینکه در صورت نیاز دادستانی هم باید در این امر دخالت کند، افزود: در بحث بستر رودخانه نیز باید مناطقی که ممکن است خطرساز باشد، شناسایی و اقدام به لایروبی شود.
وی با اشاره به وظایف و عملکرد ستاد مدیریت بحران این شهرستان نیز اظهار داشت: متاسفانه اعضای این ستاد تاکنون برنامه خاصی ارایه نکرده اند در حالی که اقدامات این ستاد باید پیش از بروز بحران ها انجام گیرد.
معاون برنامه ریزی فرماندار مهاباد با بیان اینکه ِصرف ارایه گزارش های ماهانه از سوی اعضای این ستاد هرگز نمی تواند راه گشای وظایف آن باشد، گفت: مخاطره هایی که ممکن است در سطح این شهرستان بحران زا باشد باید توسط اعضای این ستاد مورد مطالعه و بررسی قرار بگرد و راهکارهای عملیاتی برای آن ارایه شود.
وی تاکید کرد در همین راستا کمیته ای نیز در سطح شهرستان تشکیل خواهد شد تا نقاط بحرانی را شناسایی کنند.
به گزارش ایرنا رودخانه مهاباد که از وسط شهر مهاباد عبور می کند، به خاطر تجاوزهای گسترده به حریم و بستر آن محدود شده و دیگر شرایط عبور و انتقال آب با حجم استاندارد در آن وجود ندارد؛ پدیده ای که با بروز احتمالی سیلاب به یک بحران تبدیل می شود.
در همین راستا دفتر ایرنای مهاباد اخیرا اقدام به تشکیل میزگردی با حضور کارشناسان و مسوولان ذیربط برای بررسی وضعیت این رودخانه کرد که معاون برنامه ریزی فرماندار مهاباد نیز یکی از حاضران در این میزگرد بود.
در انتهای این میزگرد مسوولان این شهرستان به این نتیجه رسیدند که لایروبی و پاکسازی بستر رودخانه مهم ترین راهکار کوتاه مدت برای جلوگیری از بحران سیلاب می تواند باشد و این کار باید با همکاری ارگان های مختلف و اعتبارات شهرستان و استانی با توجه به حساسیت موضوع صورت گیرد.
راهکار مسوولان مهاباد برای بلند مدت نیز جلوگیری از هرگونه عملیات ساخت و ساز در مناطق بالادستی و پایین دستی حریم رودخانه مهاباد بود که این کار نیز تنها با همکاری و هماهنگی دستگاه های اجرایی می تواند به نحو احسن صورت گیرد.
طبق دبی 25 ساله، رودخانه مهاباد باید ظرفیت عبور 376 مترمکعب آب در ثانیه را داشته باشد که هم اکنون این مقدار به 80 متر مکعب یعنی نزدیک به یک پنجم آن کاهش یافته است.
آخرین رهاسازی آب با حجم زیاد در سال 1395 و به میزان 116 متر مکعب بود که در آن در برخی نقاط آب وارد معابر و خیابان ها و حتی بوستان ها شده و مشکلاتی را در سطح شهر در مسیر رودخانه ایجاد کرد.
اجرای طرح های عمرانی مختلف، تعریض خیابان ها و فضاهای سبز، واحدهای مسکونی متعدد، بوستان ها و حتی واحدهای تجاری بزرگ در حاشیه و حریم رودخانه مهاباد موجب شده تا گلوگاه های آن هر روز تنگ تر از میزان تعیین شده باشد به طوری که در برخی نقاط عرض رودخانه به کمتر از 10 متر رسیده است.
6185/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.