به گزارش ایرنا، اسماعیل اوستااوغلو (İsmail Ustaoğlu) در دیدار با غلامرضا سلیمانی در ترکیه، روابط 2 کشور را عمیق و تاریخی خواند و بیان کرد: ما ایران را به عنوان دوست و برادر خود می دانیم و علاقه مند به همکاری های فرهنگی، اقتصادی و گردشگری هستیم.
وی با قدردانی از حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو و هیات همراه در ترکیه افزود: ایران برای ترکیه اهمیت بسیاری دارد زیرا این 2 کشور دارای زمینه‌های مشترک فرهنگی زیادی هستند.
اوستااوغلو با اشاره به اینکه هر 2 کشور دارای یک سابقه دیرینه تمدنی، تعاملی و تبادل فرهنگی در ادوار مختلف بوده است، اضافه کرد: ما در مجموع شرایط مناسب را در روابط بلند مدت داریم.

** ماکو برای توسعه مبادلات تجاری با بندر ترابزون آماده است
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این دیدار گفت:‌ این منطقه در حال حاضر از موقعیت جغرافیایی و مزیت مناسبی برای توسعه ترانزیت منطقه ای برخوردار است و به عنوان بندر خشک آماده توسعه صادرات و مبادلات تجاری با بندر ترابزون ترکیه است.
غلامرضا سلیمانی افزود:‌ این منطقه به دلیل قرار گرفتن در جاده ابریشم از مزیت های خوبی برای تبدیل شدن به کانون ترانزیت برخوردار است و در همین راستا توسعه روابط تجاری، فرهنگی و گردشگری با ترکیه برای ما بسیار اهمیت دارد.
وی نقش منطقه آزاد ماکو را در تحقق تجارت 30 میلیارد دلاری ایران و ترکیه حائز اهمیت خواند و اضافه کرد: ایران و ترکیه از سده های گذشته از طریق جاده ابریشم روابط تجاری مستمری با هم داشته اند لذا با استقرار منطقه آزاد فرصتی پیش آمده است تا هم ترکیه از ظرفیت و فرصت های این منطقه بهره ببرد و هم توسعه اقتصادی ایران را در بر داشته باشد.
وی تاکید کرد: ما به دنبال توافق همکاری طولانی‌مدت و پایدار هستیم و این توافق ها مختص به زمان تحریم‌ها نیست.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو از ماکو- ترابوزان – مرسین به ‌عنوان سه کریدور پخش و ترانزیت برای جهان یاد کرد و اظهار داشت: یکی از طرح‌هایی که سازمان منطقه آزاد ماکو دنبال می‌کند، ایجاد شهرک مشترک سرمایه‌گذاری با ترکیه است زیرا زیرساخت‌ها برای احداث این شهرک آماده شده است.
وی ادامه داد: محصولات تولیدی شرکت‌های خارجی در منطقه آزاد ماکو برای ورود به سرزمین اصلی از تخفیف 70 درصدی برخوردار خواهد بود و مالکیت صددرصدی در منطقه می‌تواند در اختیار سرمایه گذاران خارجی قرار گیرد.
سلیمانی اضافه کرد: سالانه 20 میلیارد دلار مایحتاج اولیه مثل گندم، جو، نهاده‌های دامی و… وارد کشور می‌شود و در این شرایط جدید مرسین می‌تواند بهترین محل برای تامین آن باشد؛ همچنین حجم صادرات محصولات پتروشیمی و صنایع نفتی ایران در سال 15 میلیارد دلار در سال است و بندر ترابزون می‌تواند پایگاهی امن برای صادرات محصولات ایران باشد.
به گزارش ایرنا در این دیدار دکتر باغبانی کندری، سرکنسول ایران در ترابزون، مدیرکل دامپزشکی آذربایجان غربی، علی معصومی مدیرکل گمرک بازرگان و قائم مقام شرکت سرمایه‌گذاری و توسعه ماکو نیز حضور داشتند.
تِرابْزون شهری است در کشور ترکیه که در کنار دریای سیاه قرار دارد و مرکز استان ترابزون محسوب می شود.
ترابوزان بر سر راه جاده ابریشم و در میان استانبول و تبریز قرار دارد و سال‌ها مرکز تجاری بین‌المللی مهم این منطقه بوده ‌است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان یکی از هفت منطقه آزاد کشور به لحاظ محدوده جغرافیایی منطبق بر شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در دولت تدبیر و امید به الگویی برای اقتصاد مقاومتی تبدیل شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومتر مربع بوده و به تنهایی بیش از 75 درصد کل مساحت مناطق آزاد کشور را به خود اختصاص داده و دومین منطقه آزاد بزرگ دنیاست.
این منطقه در مجاورت کشورهای ترکیه و جمهوری آذربایجان قرار دارد و طول مرزهای جمهوری اسلامی ایران در این منطقه با این کشورها به ترتیب 130 و 140 کیلومتر است.
7132/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.