سعید خدایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار زعفران در 1.7 هکتار از مزارع این شهرستان برداشت شده است که پیش بینی می شود سال آینده این مقدار افزایش بیشتری پیدا کند.
وی با بیان اینکه امسال با بهره برداری از این مزرعه برای 60 نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغالزایی انجام شد، اظهار داشت: با توجه به اینکه زعفران یک محصول کم آب بر است و کشت این محصول به کشاورزان توصیه می شود.
خدایی، شرایط خاکی و آب و هوای شاهین دژ را برای کشت زعفران بسیار مستعد دانست و عنوان کرد: در بخش شهرک کشاورز زمین های مناسبی برای کشت زعفران شناسایی و کارشناسی شده است.
وی اظهار داشت: با هدف صرفه جویی مصرف آب در راستای کمک به احیای دریاچه ارومیه و کاهش استفاده از سموم شیمیایی در محصول تولیدی، افزایش سطح زیر کشت زعفران از برنامه های این مدیریت است.
به گفته «خدایی» نیاز آبی زعفران سه هزار متر مکعب است که با توجه به شرایط آب و هوایی و مقدار پراکنش بارندگی در منطقه پبش بینی می شود نیاز آبی زعفران برای این مناطق کمتر از میزان فوق هم باشد.
به گزارش ایرنا، زعفران یا طلای سرخ علاوه بر سودآوری خوبی که برای کشاورزان دارد، می تواند پای دیگر صنایع تبدیلی و تکمیلی وابسته به خود را به آذربایجان غربی باز کند و از طرفی دیگر وابستگی کشاورزی استان را به منابع آبی کاهش دهد.
کشت زعفران به عنوان یک محصول جدید و ناآشنا برای کشاورزان نیازمند حمایت ها و راهنمایی های کارشناسان این حوزه است و مسوولان باید ضمن شناسایی کشاورزان پیشرو زمینه را برای گسترش سطح زیرکشت زعفران افزایش دهند.
شاهین دژ در مجموع دارای 90 هزار هکتار زمین زراعی و باغی است که از این مقدار 25 هزار هکتار به صورت آبی کشت می شود.
این شهرستان با بیش از 90 هزار نفر جمعیت در جنوب استان آذربایجان غربی قرار دارد.
9903/6185/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.