به گزارش ایرنا، پزشک این عمل پیوند و فوق تخصص خون و انکولوژی در این خصوص به ایرنا گفت: این بیمار 26 ساله دچار بیماری سرطان حاد خون است که به دنبال درمان اولیه، بهبودی نسبی یافته بود ولی بلافاصله دچار عود بیماری شد.
دکتر بابک نجاتی ادامه داد: به همین دلیل بیمار داوطلب پیوند مغز استخوان به روش آلوژنیک شد و سلول های بنیادی از برادر بیمار گرفته شده است.
وی افزود: اگر پیوند مغزاستخوان به روش آلوژنیک بر روی این بیماران انجام نشود در عرض دو سال جان خود را از دست خواهند داد و البته باید یاد آور شد که پاسخ قطعی این عمل پیوند هم 60 درصد است.
دکتر نجاتی اظهار کرد: از 20 سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی تبریز به دنبال راه اندازی پیوند مغز استخوان در این دانشگاه بود که با تلاش های انجام شده این بخش در دی ماه 1394 راه اندازی شد.
وی ادامه داد: تا کنون 40 مورد پیوند مغز استخوان به روش اتولوگ (دریافت از خود فرد بیمار) در این مرکز انجام یافته که همگی آنها به جز یک مورد موفقیت آمیز بوده است.
رئیس بخش پیوند مغز استخوان خاطرنشان کرد: طبق مصوبه وزارت بهداشت در مراکزی که پیوند مغز استخوان دایر شده مرکز HLA registery یا ژنوتیپ سلول های انسان ایجاد می شود که تا کنون سلول های بنیادی 357 اهدا کننده در مرکز تبریز دریافت شده است.
وی افزود: پیوند مغز استخوان به روش اتولوگ که سلول های بنیادی از خود بیمار دریافت می شود در انواع بیماری های سرطانی و غیر سرطانی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: از جمله بیماری های سرطانی می توان به لنفوم، لوسمی حاد، تومور بیضه و میلوم مولتیپل و بیماری های غیر سرطانی می توان به عارضه آمیلوئیدوز، اتوایمیون و ام اس اشاره کرد.
دکتر نجاتی افزود: سلول های بنیادی مورد استفاده در پیوند اتولوگ، باید عاری از سلول های سرطانی باشند که به این منظور قبل از پیوند و در فرایندی پاکسازی شده از هر گونه آلودگی در نهایت این سلول ها به خود فرد باز گردانده می شود.
وی اظهار کرد: طیف عظیمی از بیماران سرطانی و غیرسرطانی که به نوع پیشرفته تر پیوند نیاز دارند به روش آلوژنیک و با دریافت سلول های بنیادی از فرد دیگری مورد درمان قرار می گیرند.
فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: پیوند مغز استخوان به روش آلوژنیک برای انواع بیماری ها از جمله تالاسمی، آئمی داسی شکل، نقص ایمنی، بیماری های ذخیره ای مثل گوشه، آئمی آپلاستیک، آئمی فانکونی و تمامی انواع سرطان خون مورد استفاده قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: این پیوند در بیماران مختلف میزان بهبودی قطعی بیماری و امید به زندگی را افزایش می دهد.
به گزارش ایرنا، پیوند مغز استخوان و پیوند سلول‌های بنیادی جایگزینی مغز استخوان فرد بیمار با مغز استخوان سالم است تا بیمار بتواند مقادیر بالای داروهای شیمی درمانی یا پرتودرمانی را دریافت کند.
در راستای اولویت های پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با هدف ارتقای کیفیت پژوهش در حیطه درمان، مراقبت، شناخت و پیشگیری از عوامل خطر و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان، مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی از اواسط سال 1379 با عنوان تیم تحقیقاتی و از سال1385 با عنوان مرکز تحقیقات مصوب مشغول فعالیت می باشد.
خبرنگار: مینا بازگشا ** انتشار: رستگار
6120/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.