رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی از  بهره‌ برداری از پایگاه خواجه دیزج و اسپیران در هفته اورژانس خبر داد و گفت: یکی از پایگاه های پرتردد، پایگاه خواجه دیزج است که واقع در جاده ابریشم و منطقه ارسباران بوده و دومین پایگاه واقع در منطقه اسپیران است.


به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، رضا رحمانی در گفت‌وگو با خبرنگاران در تشریح برنامه های هفته اورژانس در استان اظهار کرد: به ازای هر ۵۰ هزار نفر جمعیت باید یک پایگاه فوریت ‌های پزشکی وجود داشته باشد که پس از افتتاح این دو پایگاه در تبریز به پوشش ۶۸ درصدی خواهیم رسید.



وی گفت: آموزش اورژانس یار، یکی از مهمترین برنامه های این مرکز در راستای رویداد تبریز 2018 است، این طرح برای نخستین بار در کشور با کمک گرفتن از کتابچه و پکیچ های طراحی شده،  در ماه های آتی به مرحله اجرایی خواهد رسید.
 
 
وی افزود: نخستین فاز این پروژه ویژه 18 هزار نفر دانش آموز پایه نهم مدارس و دو هزار نفر مربیان سلامت و آمادگی جسمانی خواهد بود که در فازهای بعدی سایر ارگان‌ ها و پلیس راهور به جهت آموزش عمومی مدیریت اولیه صحنه بحران از جمله احیای پایه (احیای قلبی و عروقی) و نحوه رهاسازی مصدوم مد نظر قرار گرفته است.

رئیس مرکز حوادث و فوریت های پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به سایر برنامه های این مرکز در راستای تبریز 2018 ادامه داد: دومین پروژه مختص تبریز ۲۰۱۸ آموزش زبان خارجی برای تکنسین و اپراتورهای مرکز است، در این راستا اولین جلسه کلاس آموزش زبان انگلیسی هفته گذشته آغاز شده و تا سال 2018 ادامه خواهد داشت که هدف از این کلاس ها پرداختن به نحوه شرح حال گیری، صحبت با مصدوم و همراه بیماران است.

وی در ادامه به سومین پروژه از طرح های اورژانس استان برای تبریز 2018 اشاره کرد و  گفت: تمامی آمبولانس های مرکز فوریت های پزشکی استان مجهز به دستگاه شُک برای امداد رسانی به مصدومین هستند که این طرح از مدتی قبل آغاز شده بود در سال جاری تکمیل خواهد شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث ‌وفوریت ‌های پزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در خصوص دستگاه های شُک، گفت: با همکاری شورای شهر و شهرداری تبریز از دیگر اقدامات مهم مرکز، درخواست تهیه دستگاه اتوماتیک شُک AED جهت نصب در مراکز پر تردد و پر ازدحام از جمله مراکز خرید و بازار ها، ائل گولی و میدان ساعت و... است. این دستگاه به هنگام آنالیز به طور اتوماتیک شک وارد می کند که البته آموزش بهره ‌برداری از آن نیز به صورت همگانی توسط صداوسیما انجام خواهد شد.

رحمانی اظهار کرد: طبق ارزیابی های انجام شده در کل دنیا، در حملات ایست قلبی اگر شک در دقایق اولیه به مصدوم داده شود، میزان بقای و ترخیص بیمار بسیار بالا می رود.

وی با اشاره به استقرار 102 پایگاه اورژانس در سطح استان گفت: از این تعداد 22 پایگاه در تبریز مستقر است.

رئیس مرکز مدیریت حوادث‌ وفوریت ‌های پزشکی استان با بیان اینکه سه دستگاه موتور امدادی در مرحله خرید است،  بیان کرد: در راستای خدمات رسانی اورژانس به بازار سرپوشیده تبریز دو دستگاه مینی ‌آمبولانس برای حمل مصدومین و بیماران داخل بازار درخواست داده شده است.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.