محمد مجابی روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: این لایحه ها در ابتدای سال 96 در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح و به تصویب نمایندگان رسیده که پس از تائید از سوی شورای نگهبان اجرا می شود.
وی با بیان اینکه اجرای این لایحه ها بخش بزرگی از مشکلات موجود بر سر راه حفاظت محیط زیست کشور را برطرف می کند، اظهارکرد: این لایحه ها در راستای اجرای سیاست های کلی محیط زیست ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب بوده از سوی دولت تقدیم مجلس شد.
معاون توسعه، حقوقی و مجلس سازمان حفاظت محیط زیست یادآوری کرد: لایحه حفظ، احیا و مدیریت تالاب های کشور دارای 5 ماده بوده که در آن ها بر ممنوعیت هرگونه تخریب و آلودگی تالاب ها و ورود هرگونه گونه غیر بومی به تالاب ها تاکید شده و اگر افراد و اشخاصی حقیقی و حقوقی نسبت به تخریب و آلودگی تالاب ها اقدام کنند با برخورد قانونی و جرم انگاری مواجه شده و محکوم به جریمه و جبران خسارت می شوند.
مجابی، ادامه داد: تالاب ها عرصه های آبی هستند که به صورت دایم یا موقت، جاری یا ساکن، شور یا شیرین و در پهنه های دریایی با عمق کمتر از 6 متر بوده و اهمیت فوق العاده ای در محیط زیست کشور دارند.
وی گفت: در این 2 لایحه قانونی بدنبال حمایت جدی از محیط زیست و تالاب ها هستیم زیرا خشک شدن برخی تالاب ها اثرات تولید گرد و غبار دارد و موجب بروز مشکلات زیادی به مردم می شود.
معاون توسعه، حقوقی و مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: در لایحه هوای پاک که هم اکنون در دستور مجلس شورای اسلامی قرار دارد و بخش زیادی از آن تصویب شده باید حق آبه تالاب ها داده شود تا مانع از خشکی آن ها و بروز اثرات گرد و غبار شد.
مجابی، افزود: تامین و تخصیص حقابه تالاب ها در سال های ترسالی و خشکسالی باید اندازه گیری و توسط سازمان حفاظت محیط زیست به وزارت نیرو ابلاغ شود.
وی با بیان اینکه 200 تالاب در سطح کشور وجود دارد، گفت: در دولت یازدهم اقدام های خوبی برای حفظ تالاب ها انجام شده و بیشتر این تالاب ها با تامین حق آبه از سوی وزارت نیرو از آب برخوردار شده و وضعیت مناسبی پیدا کرده اند.
خبرنگار: پرویز بابائی ** انتشار دهنده: پرویز انصاری
8023/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.