به گزارش ایرنا، ایوب ایرانیفام در جلسه منطقه ای عملیات داشت گندم، جو و کلزا در هشترود اظهار کرد: رساندن به موقع کود به دست کشاورزان، می تواند عقب ماندگی رشد محصولات را جبران کند.
وی همچنین به کسب رتبه اول استان در جذب اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته بیش از 2 برابر از اعتبارات را جذب کردیم که در این میان شهرستان های هشترود و چاراویماق بیشترین جذب اعتبار در این زمینه را داشتند.
نادر زارع تالی مدیر زراعت جهاد کشاورزی نیز گفت: بارندگی های ضعیف که از آبان گذشته شروع شد و در ادامه بر ف و یخبندان موجب خسارت و سرمازدگی به محصولات کشاورزی شد.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از 90 درصد مصرف داخلی روغن های خوراکی کشور از طریق واردات تاُمین می شود، افزایش کشت کلزا به عنوان یکی از دانه های روغنی پرمصرف به منظور خودکفایی و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در دستور کار قرار گرفته است.
زارع تالی با اشاره به اینکه این گیاه در راستای تغییر الگوی کشت جایگزین مناسبی برای محصولات با نیاز آبی بیشتر همچون سبزی و صیفی، پیاز و آفتابگردان به شمار می رود، گفت: کلزا به تناوب گندم و سایر غلات کشت می شود.
عطالله هاشمی رئیس هیات مدیره نظام صنفی و منابع طبیعی کشاورزی استان گفت :هیات اجرایی استان و شهرستانها همکاری های لازم را با بنیاد ملی گندم ندارند و ضعیف عمل می کنند.
وی گفت: باید ازمحل 20 درصد بودجه نظام صنفی کشاورزان برای کلاس های ترویجی هزینه شود که تاکنون این کار نشده است.
اسماعیل کریمی اصل مدیر جهاد کشاورزی هشترود گفت: هشترود سال گذشته در محصولات تولیدی کشاورزی 20 درصد رشد داشت و 150 میلیارد ریال تسهیلات به مکانیزاسیون کشاورزی پرداخت شده است .
وی به تغییر الگوی کشت نیز اشاره کرد و گفت: هر سال یک نوع گندم بنام سرداری در منطقه کشت می شد اما در سال زراعی گذشته 3 نوع گندم کاشته شد و امسال نیز یک رقم جدید بنام هشترود کشت می شود که در مقابل سرما مقاوم می باشد.
در شهرستان هشترود سالانه حدود 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی و باغی تولید می شود که عمده محصول تولیدی آن گندم است از این رو این شهرستان به انبار غله آذربایجان شرقی شهرت یافته است.
شهرستان هشترود با وسعت یک هزار و 990 کیلومتر مربع در 120 کیلومتری تبریز واقع شده و از شمال با بستان آباد، از شرق با میانه، از غرب با مراغه و از جنوب با چاراویماق همجوار است.
خبرنگار:جلیل دین محمدی**انتشاردهنده:عیسی عطاپور**
7486/3077
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.