به گزارش خبرنگار مهر، احمد حمزه‌زاده صبح امروز به مناسبت روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در بازدید از آثار تاریخی استان به شرح اقدامات مرمتی و حفاظتی دو کلیسای مهم استان، کلیسای سنت استپانوس و کلیسای چوپان که به همت پایگاه کلیساهای ثبت جهانی و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان صورت گرفته پرداخت.

او اظهار داشت: کلیسای سنت استپانوس که در قلب کوه‌های منطقه بین مرزی جلفا و جمهوری آذربایجان و در کناره رودخانه ارس قرار دارد، مطابق با اسناد تاریخی موجود، دومین کلیسای مهم ارامنه بعد از قره کلیسا، در ایران محسوب می‌شود.

حمزه‌زاده در ادامه با اشاره به اهمیت حفظ و صیانت از این اثر فراملی که سالانه پذیرای گردشگران بسیاری از ادیان مختلف است، افزود: بازسازی آثاری که در دوره‌های مختلف تاریخی دچار آسیب شده اند می‌بایست به‌صورت مداوم و طبق مستندات تاریخی انجام پذیرد، که این امر با انسجام بیشتری پس از ثبت جهانی و تمرکز مدیریت مجموعه، توسط پایگاه کلیساهای میراث جهانی پی گیری و صورت پذیرفته است. در این راستا مرمت و ساماندهی کلیسای سنت استپانوس نیز با همراهی کارشناسان متخصص و زبده میراث فرهنگی در حال انجام است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در ادامه به اهم اقدامات مرمتی و ساماندهی انجام گرفته در کلیسای سنت استپانوس اشاره کرد و گفت: تاکنون اقداماتی نظیر مرمت برج ناقوس کلیسا در سه طبقه، مرمت نقش و نگارهای داخلی صحن اصلی (گنبد، ساقه و محراب) و مرمت و ساماندهی اتاق‌های همجوار و حجره‌های محوطه پیرامونی انجام گرفته است.

حمزه زاده در ادامه به اهم اقدامات انجام گرفته در کلیسای ثبت جهانی «چوپان» در حاشیه رود ارس نیز اشاره کرد و گفت: همچنین در راستای حفاظت و صیانت از کلیسای جهانی چوپان اقداماتی نظیر مرمت بنا با محوطه سازی و ساماندهی مسیر دسترسی و نورپردازی مجموعه با مشارکت منطقه آزاد ارس انجام شده است.

او با اشاره به همکاری نزدیک مدیریت پایگاه، اداره کل میراث فرهنگی استان و سازمان منطقه آزاد ارس اشاره کرد و افزود: بدون همکاری‌های نزدیک چنین اقدامات سازنده‌ای امکان پذیر نبود.

او در ادامه به اقدامات مشترک انجام گرفته در دو مجموعه کلیساهای سنت استپانوس و چوپان اشاره کرد و گفت: در راستای تسهیل رفاه گردشگران اقدامات دیگری نظیر مرمت و آماده‌سازی بخشی از فضاها جهت اسکان میهمانان، ایجاد فضاهای نمایشگاهی در محوطه مجموعه، موزه، فروشگاه‌های صنایع دستی، بوفه و کافی شاپ انجام شده است.

حمزه زاده در خاتمه یادآور شد: با توجه به پلان مدیریتی تهیه شده توسط پایگاه کلیساهای جهانی، اتمام مراحل پایانی مرمت، محوطه سازی و ساماندهی در راستای تکمیل زیرساخت‌های گردشگری این دو مجموعه طی سال جاری تداوم خواهد داشت.

او مساعدت‌های مالی سازمان منطقه آزاد ارس در بخش مرمتی و نیز زیرساخت‌های گردشگری را مؤثر و مفید دانست و این همکاری را در راستای رونق گردشگری و افزایش اشتغال زایی ارزیابی نمود.

همچنین او با اشاره به آماده بودن طرح مرمت کلیسای مریم مقدس دره شام که جز برنامه‌های آتی پایگاه کلیساهای ثبت جهانی است، تصحیح مسیر دسترسی این کلیسا در سال ۹۸، برای انتقال مصالح را از اقدامات مقدماتی برای آغاز عملیات اجرایی مرمت این کلیسا ذکر کرد، که در صورت تأمین اعتبارات، به زودی کلید خواهد خورد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.