مرتضی آبدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه بازار سرپوشیده تبریز، با گستره ۲۷ هکتار و ۱۶ عنصر از جمله تیمچه، دالان، سرا، چهارسوق، مسجد مدرسه، دروازه، حمام، بقعه، پل بازار، بازارچه، زورخانه، یخچال و ... به‌عنوان بزرگ‌ترین سازه آجری سرپوشیده به‌هم‌پیوسته جهان شناخته می‌شود، افزود: با توجه به اینکه این اثر تاریخی بخش بزرگی از شریان اصلی پویایی در بافت تاریخی تبریز را در خود جای داده است، متخصصان و کارشناسان خبره معاونت میراث‌فرهنگی و پایگاه بازار به‌صورت مداوم در حال پایش و مرمت کالبد این اثر تاریخی ارزشمند هستند.

وی با اشاره به عملیات مرمت و بازسازی عناصر مختلف این بازار از سال ۹۷ تاکنون، گفت: استحکام‌بخشی و سبک‌سازی بناهای واقع در بازار سرپوشیده تبریز به‌منظور مقاوم‌سازی بخش‌های مختلف آن از موضوعات مورد توجه اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان شرقی است و در این راستا، اقدامات لازم برای ساماندهی این مجموعه تاریخی در قالب ۱۲ پروژه مرمتی طی سال‌های ۹۷ تا آذر ۹۸ انجام گرفته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه هر فاز از مراحل مرمت و ساماندهی این اثر فاخر فرهنگی و تاریخی با تأمین اعتبار لازم و تحت نظر اداره‌کل، با جلب مشارکت اصناف و بازاریان انجام می‌شود، افزود: مرمت و جداره سازی ورودی بازار به مسجد جامع، مرمت آجرفرش سقف مسجد حاج صفرعلی، طاق ورودی تیمچه میرزا شفیع، طاق بازار سراجان و دالان سقط فروشان، کف‌سازی تیمچه شعربافان، تیمچه ملک، اجرای سر درب ورودی شازده بزرگ و ایزولاسیون تیمچه امیرشاهی به اتمام رسیده است.

آبدار اضافه کرد:همچنین در هشت ماه سال جاری، ۲۰۰ مغازه بازار سرپوشیده تبریز با مشارکت کسبه بازار مرمت و ساماندهی شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.