به گزارش ایرنا، در این مراسم از 2 برگزیده کشوری و 49 برگزیده استان در زیر بخش های مختلف زراعت، باغبانی، مکانیزاسیون، امور دام، امور طیور، شیلات و آبزیان، آب و خاک، امور اراضی، صنایع تبدیلی، امور عشایر، تعاون روستائی، منابع طبیعی و آبخیزداری و ترویج کشاورزی تجلیل شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در این مراسم با ارائه آماری میانگین تولید برخی محصولات کشاورزی و میزان تولید بهره برداران نمونه، گفت: تمامی کشاورزان باید برای افزایش کمی و کیفی تولید تلاش کنند.
اکبر فتحی با اشاره به اینکه میانگین تولید گندم آبی در آذربایجان 4 تن است و بهره بردار نمونه استان به تولید 14 تن در هکتار دست یافته است، اضافه کرد: در زمینه تولید گندم دیم تفاوت 2.5 تنی، کلزا تفاوت 4.5 تنی و سیب زمینی تفاوت بیش از 2 برابری در تولید کشاورزان نمونه و میزان تولید میانگین استان مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه کشاورزان نمونه، دانش روز را با تجربه خود تلفیق کرده اند، اظهار داشت: با توجه به نقش بخش کشاورزی در امنیت غذایی، وقتی امکان تولید بیشتر وجود دارد باید همه کشاورزان در این مسیر تلاش کنند.
فتحی با اشاره به اینکه زمینه مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی در کشورهای همسایه وجود دارد، ادامه داد: عده ای که واردات را به تولید ترجیح می دهند، غافل از نقش و جایگاه تولیدات کشاورزی در اشتغال و ارزآوری هستند.
وی در عین حال بر لزوم یکپارچه سازی اراضی کشاورزی در جهت کاهش هزینه های تولید تاکید کرد و گفت: هر چند شاخص بهره وری آب افزایش یافته و از 0.8 کیلوگرم به ازای یکهزار لیتر به 1.5 کیلوگرم تولید رسیده است، اما جای تلاش بیشتر هم وجود دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار داشت: همراهی کشاورزی با طرح های ملی همچون استفاده از سامانه های نوین آبیاری، ضرورت توسعه در این بخش است.
مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی و دبیر کمیته انتخاب برترین های استان در این مراسم نیز با اشاره به ارزشمندی فعالیت کشاورزی، گفت: بهترین های این بخش در جهت انگیزه دادن به تمامی فعالان، تبادل تجربه های موفق و معرفی الگوهای عملی انتخاب می شوند.
میکائیل حاتمیان با اشاره به شاخص های انتخاب برترین های بخش کشاورزی استان، گفت: راهبردی بودن محصول تولیدی، تولید در راستای خودکفایی و رعایت الزام های توسعه پایدار و استفاده بهینه از منابع تولید همچون آب و خاک از شاخص های انتخاب نمونه های این بخش بود.
وی اعلام کرد: 160 پرونده در دبیرخانه انتخال برگزیده های بخش کشاورزی استان بررسی و 51 نفر انتخاب شدند.
حاتماین با اشاره به اینکه 7 نفر از این 51 نفر کشاورز نمونه آذربایجان شرقی زن هستند، یادآوری کرد: 60 درصد برگزیدگان سن کمتر از 50 سال و 64 درصد تحصیلات بالاتر از دیپلم دارند.
به گزارش ایرنا، بخش کشاورزی آذربایجان شرقی با برخورداری از 12 درصد تولید ناخالص داخلی، 20 درصد اشتغال، 13.2 درصد صادرات غیر‌نفتی و 80 درصد مواد غذایی مورد نیاز کشور شامل محصولات زراعی و باغی جایگاه والایی در اقتصاد ملی دارد.
میزان تولید سالانه محصولات کشاورزی استان در سال گذشته 5 میلیون و 241 هزار تن است که از این رقم 3.091 میلیون تن به محصولات زراعی، 1.056 میلیون تن به محصولات باغی، 1.089 میلیون تن به محصولات دامی و 4.724 هزار تن به آبزیان اختصاص دارد.
استان آذربایجان شرقی دارای رتبه اول تولید پیاز، زردآلو، عدس، یونجه و تعداد کندو، رتبه دوم تولید سیب درختی، گوشت قرمز و عسل، رتبه سوم جمعیت دامی و تخم مرغ، رتبه چهارم تولید شیر خام و رتبه پنجم تولید نخود، سیب زمینی، انگور و گردو در کشور است.
تعداد بهره برداران اراضی زراعی استان بر اساس نتایج سرشماری عمومی کشاورزی سال 93 برابر 162 هزار و 894 بهره بردار و تعداد بهره برداران اراضی باغی 115 هزار و 522 بهره بردار است.
سهم اراضی باغی و قلمستان های استان از کشور 7.5 درصد و سهم اراضی زارعی استان از کشور 5.2 درصد و سهم بهره برداران اراضی باغی و زراعی از کشور در مجموع 6.33 درصد است.
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.