شهردار تبریز با حضور در سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی، از خبرگزاری ایسنا بازدید کرده و با مسئولان این خبرگزاری و رییس و معاونان این سازمان دیدار و گفت‌وگو کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، ایرج شهین‌باهر در این دیدار با تاکید بر این‌که جهاد دانشگاهی جایگاه مورد وثوقی در جامعه دارد، افزود: اعتماد مدیران ادارات و دستگاه‌ها به جهاد دانشگاهی، افتخاری برای این نهاد است.
وی با تاکید بر اهمیت "مطالعات" در اجرای پروژه‌های شهری، گفت: متاسفانه در گذشته و حتی امروزه مقاومت‌هایی در این رابطه وجود دارد؛ البته گاهی نیز خروجی مطالعات آنگونه که باید با شرایط شهری همخوانی ندارد.
وی با بیان این‌که مرجعی وجود ندارد تا بررسی کند که صفر تا ۱۰۰ مطالعات انجام شده است یا خیر؟ تاکید کرد: شهرداری تبریز علی‌رغم این موارد، به مطالعاتی بودن طرح‌ها و همچنین مشارکت شهروندان بسیار اهمیت می‌دهد و در حوزه‌های بسیاری با مطالعه و پژوهش قدم برداشته و حتی در راستای "مشارکت شهروندان" نیز تا کنون چند مسابقه نظرسنجی برگزار کرده تا نظرات شهروندان تبریزی را در امور بگنجاند. 
شهین‌باهر با بیان این‌که باید دست به دست هم دهیم تا "مطالعات را در اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها" گنجانده و نهادینه کنیم، متذکر شد: از زمانی که به سمت شهرداری تبریز انتخاب شده‌ام، تلاش می‌کنم تا بدعت‌های خوبی را در شهرداری رواج داده و برخی رویه‌های نامناسب و غلط را نیز حذف کنم.
وی با بیان این‌که قبول دارم که اعتماد عمومی مردم نسبت به شهرداری کاهش یافته است، افزود: جریانات شورای چهارم و یا اعمال یک سری اقدامات در راستای درآمدزایی شهرداری(تبدیل پارک به مکات تجاری، تبدیل میدان به پاساژ و...) این فرآیند را تشدید کرده و به اعتماد عمومی مردم خدشه وارد کرد.
شهردار تبریز با تاکید بر اینکه شهرداری باید به فکر مردم و همراه مردم بوده تا مردم اعتماد و اعتقاد به شهرداری داشته باشند، تشریح کرد: در شورای چهارم همواره تلاش می‌کردیم که از فضاهای عمومی صیانت کنیم در این رابطه از تبدیل میدان نظامی به پاساژ جلوگیری کردیم.
وی با بیان این‌که جلوگیری از تغییر کاربری میدان نظامی از جمله کارهای خوب شورای چهارم بود، افزود: در این رابطه شورا از همان اول بحث ورود کرد و میدان را به حالت اولیه بازگرداند. 
وی با بیان این‌که شهرداری نباید فضاها و داشته‌های عمومی را به درآمد تبدیل کند، افزود: در دوره‌ی چهارم کمترین تغییر کاربری و فقط در مواردی که الزام بوده‌ انجام شد. در شورای فعلی نیز تاکنون اجازه نداده‌ایم هیچ تغییر کاربردی در فضای سبز انجام شود.
شهین باهر با بیان این‌که در کنار این موارد، البته برخی بزرگنمایی‌ها نیز طی دوره‌های مختلف اعتماد عمومی شهروندان را به شهرداری کم کرده است، گفت: یکی از این بزرگنمایی ها در جلسه‌ی مدیران عامل شرکت‌های فضای سبز اتفاق افتاد و در فضای مجازی این جلسه را با عنوان "تجمع کارگران در مقابل شهرداری تبریز" منعکس کردند؛ در حالی که مدیران عامل شرکت‌ها جلسه‌ برگزار کرده بودند و سمتشان حتی روی لباس‌هایشان نیز مشخص بود.
وی با بیان این‌که معتقدیم که هرقدر عملکرد شهرداری شفاف بوده و به مردم نزدیک‌تر شویم، این بی اعتمادی نیز می‌تواند جبران شود، افزود: حضور در میان مردم، شفافیت عملکرد، برگزاری نشست‌های خبری و... در این رابطه می‌تواند موثر باشد.
وی با بیان این‌که مردم باید ایمان داشته باشند که شهرداری به اندازه‌ی امکاناتی که دارد به مردم خدمات ارائه می‌دهد، تشریح کرد: شهرداری مجموعه‌ای است که با مردم سروکار دارد، از این‌رو باید تلاش کنیم تا با یک سری روش‌ها و نظارت‌ها، فسادها و تخلفاتی که ممکن است اتفاق بیافتد را کاهش دهیم.
شهردار تبریز با تاکید بر این‌که خواسته‌ی مردم، محور امور ماست، متذکر شد: برخی مدیران می‌انگارند که صلاح مردم را بیش از مردم می‌دانند در حالی که مردم خودشان صلاحشان را می‌دانند، از این رو باید در انجام امور رضایت مردم جلب شود.
وی با تاکید بر این‌که متاسفانه همیشه از مردم عقب می‌افتیم، گفت: بعد از این‌که توسعه تبریز به سمت شرق اتفاق افتاده بود طرح‌هایی را اعمال کردیم در حالی که باید پیش‌تر(قبل از توسعه تبریز به سمت شرق) این اتفاق می‌افتاد.
وی به اهمیت فرهنگ‌سازی و آشنایی مخاطبان با وظایف شهرداری تاکید کرد.
وی در ادامه به اهمیت نصب جداگرهای لرزه‌ای در ساخت‌و سازها اشاره کرد و گفت‌‌: اگر این جداگرها در ساختمانی نصب شوند، در زمان وقوع زمین لرزه افراد در داخل ساختمان امنیت داشته و هزینه‌های ساخت و ساز نیز‌ ۱۰ درصد به علت لاغری سازه کاهش می‌یابد.
شهین باهر در این رابطه ادامه داد: خدای نکرده اگر در تبریز زلزله‌ای با قدرت هفت و نیم ریشتر اتفاق بیافتد ۸۰ درصد ساختمان‌ها باید تخریب شده و مجددا ساخته شوند که به نوعی سرمایه ملی را از بین می‌برد، در حالی که استفاده از جداگر، ساختمان‌ را حفظ می‌کند.
وی در این خصوص تاکید کرد: مسافرت اخیر ژاپن نیز در همین راستا بود و با برخی شرکت‌ها در رابطه با انتقال تکنولوژی بحث کردیم.
وی گفت: خبرگزاری ایسنا از جمله رسانه‌های قابل اعتماد بوده که اخبار درست را بدون جهت‌گیری خاص مخابره می‌کند.
وی در پایان با بیان این‌که پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی استان می‌تواند به عنوان یک اتاق فکر شهرداری را همراهی کند، افزود: این اتاق فکر موضوعات مورد نیاز شهر را بررسی و استخراج کرده و به شهرداری پیشنهاد کند.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان نیز در این دیدار اظهار کرد:  جهاد دانشگاهی استان یک نهاد انقلابی است که در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی فعالیت می‌کند.
جعفر محسنی با بیان این‌که فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی در حوزه "درمان، علوم انسانی و فنی مهندسی" پیگیری می‌شود، تاکید کرد: مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی استان یکی از مراکز معتبر بوده و از استاندارد بالایی برخوردار است؛ اخیرا نیز دستگاه ژنتیکی ویژه‌ای برای اولین بار در شمالغرب کشور در راستای انجام آزمایش‌های تخصصی برای افزایش موفقیت در درمان ناباروری در مرکز درمان ناباروی جهاددانشگاهی در تبریز مستقر کرده ایم.
وی با اشاره به فعالیت‌های جهاد دانشگاهی استان در حوزه علوم انسانی، افزود: انتظار داریم که در حوزه‌هایی که شهرداری تبریز نیاز داشته و جهاد دانشگاهی استان نیز قابلیت دارد، همکاری‌هایی انجام شود.
وی در پایان به فعالیت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی استان نیز اشاره کرد و افزود: مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) از معتبرترین مراکز افکارسنجی کشور است. 
رییس پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاد دانشگاهی استان نیز در این دیدار با اشاره به فعالیت‌های این پژوهشکده گفت: به سبب فعالیت‌های این پژوهشکده، واحد جهاد دانشگاهی استان به سازمان ارتقا یافته و جزو شش سازمان جهاد دانشگاهی در کشور شد.
نجف قراچورلو با بیان این‌که پژوهشکده توسعه و برنامه‌ریزی جهاددانشگاهی استان می‌تواند در حوزه‌های مختلف شهری به عنوان یک اتاق فکر، شهرداری تبریز را همراهی کند، تاکید کرد: این پژوهشکده می‌تواند در اجرای پروژه‌های شهری نیز با رویکرد اجتماعی-توسعه‌ای مطالعات مربوطه را انجام دهد.
وی در ادامه با ارائه‌ی پیشنهاداتی اظهار کرد: "طرح جامع ساماندهی میادین و مشاغل مزاحم کلانشهر" و همچنین "تدوین سند توسعه فرهنگی شهرداری کلانشهر تبریز" از جمله مواردی است که شهرداری تبریز به آنها نیاز دارد اما تاکنون موفق به عملیاتی کردن آن‌ها نشده‌ایم که امید است با همکاری شهرداری تبریز در این دوره بتوانیم این موارد را اجرایی کنیم.
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در این دیدار با اشاره به افت اعتماد عمومی مردم نسبت به شهرداری، بر لزوم توجه شهرداری تبریز به "مشارکت شهروندی و همچنین ارتقای سرمایه اجتماعی" تاکید کرد.
احد حاجی بلند در ادامه تاکید کرد: شهرداری تبریز در حوزه فرهنگی و اجتماعی رویکرد خود را توسعه محور کند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.