روزنامه اسرائیلی «اسرائیل هیوم» در گزارشی به نقل از تامیر پاردو، رئیس پیشین موساد، نوشت که ترور [آیت‌الله] خامنه‌ای در آغاز جنگ، یک «اشتباه فوق‌العاده بزرگ» و «شکست راهبردی جدی» برای اسرائیل بوده است. پاردو با تأکید بر اینکه هدف اصلی عملیات، سرنگونی حکومت ایران بود و این هدف محقق نشد، هشدار داد که این اقدام نه‌تنها به تقویت موقعیت سپاه پاسداران منجر شده، بلکه با گشودن «جعبه پاندورای انتقام‌جویی برای نسل‌های آینده»، خطر ترور مقامات ارشد اسرائیل را نیز افزایش داده است.

به گزارش سرویس بین‌الملل جماران، تامیر پاردو، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و عملیات ویژه اسرائیل (موساد)، روز دوشنبه به‌شدت از سیاست‌های مقامات سیاسی اسرائیل در قبال ایران انتقاد کرد و اقدامات اخیر این کشور را یک «شکست راهبردی جدی» توصیف کرد.

پاردو با اشاره به ترور [آیت‌الله] خامنه‌ای، رهبر پیشین ایران، در آغاز عملیات «غرش شیران»، تأکید کرد که این اقدام «اشتباهی فوق‌العاده بزرگ» بود که به هدف اصلی عملیات آسیب رساند.

رئیس پیشین موساد در گفت‌وگو با پادکست گای پلگ، از مجموعه «آل این» (All In)، تصریح کرد: «عملیات ترور [آیت‌الله] خامنه‌ای و مقامات سیاسی ایران، عملیاتی کاملاً اسرائیلی بود، نه عملیاتی مشترک میان اسرائیل و آمریکا.»

او همچنین تأکید کرد که این تصمیم در راستای اهداف و منافع ملی بلندمدت اسرائیل نبوده است.

پاردو در ارزیابی پیامدهای این ترور و نتایج میدانی آن گفت: «کسی که تصور می‌کند با حذف یک رهبر می‌تواند یک کشور و توانمندی‌های آن را از هم بپاشد، سخت در اشتباه است. من معتقدم ترور خامنه‌ای یک اشتباه فوق‌العاده بزرگ بود.»

به گفته پاردو، هدف قرار دادن رهبری ایران، سابقه‌ای خطرناک ایجاد کرده و تهدیدی مستقیم علیه مقامات ارشد اسرائیل به وجود آورده است.

او در این‌باره هشدار داد: «ما جعبه پاندورای انتقام‌جویی برای نسل‌های آینده را گشودیم؛ زیرا اکنون دشمنی که مرا دشمنی شیطانی می‌بیند، تلاش برای ترور مقامات ارشد در کشور اسرائیل را اقدامی مشروع تلقی می‌کند.»

 

«هدف، سرنگونی حکومت بود؛ اما نتیجه ما صفر شد»

پاردو تأکید کرد که این اقدام نظامی و عملیاتی نتوانسته است به هدف اصلی خود دست یابد و ضربه زدن به عالی‌ترین سطوح فرماندهی یک کشور، لزوماً به فروپاشی ساختار حکومتی آن منجر نمی‌شود.

او گفت: «هدف، کشتن  [آیت‌الله] نبود؛ هدف، سرنگونی حکومت بود و در این مورد، نتیجه‌ای که به دست آوردیم صفر بود.»

رئیس پیشین موساد همچنین توضیح داد که عملیات اسرائیل در ایران، با برهم زدن توازن قدرت داخلی این کشور، نتیجه‌ای معکوس با اهداف مورد انتظار به همراه داشته است.

پاردو در این‌باره گفت: «اقدامی که ما آغاز کردیم، سپاه پاسداران را به موقعیتی بسیار قدرتمندتر از گذشته رساند. ما توازن قدرت را بر هم زدیم، بدون آنکه بفهمیم چه کسی قدرت بیشتری به دست خواهد آورد؛ و کسی که قدرت را به دست گرفت، فردی بسیار خطرناک‌تر است.»

در گزارش اسرائیل هیوم آمده است که پاردو تنها مقام ارشد امنیتی بازنشسته‌ای است که ترور [آیت‌الله] خامنه‌ای را اشتباه توصیف کرده است.

در همین ارتباط، یائیر گولان، رئیس حزب دموکرات‌ها، نیز حدود دو هفته پیش در نشستی در شهر ریشون لتسیون اظهار داشت: «من معتقدم که بدون هیچ تردیدی، ترور [آیت‌الله] خامنه‌ای پدر اشتباه بود به این دلیل که چنین اقدامی در خدمت منافع اسرائیل نیست.»

پاردو در ادامه، با اشاره به تفاوت میان موفقیت‌های تاکتیکی نظامی و دستیابی به اهداف سیاسی و راهبردی، گفت: «توانایی شما برای اجرای یک عملیات نظامی بی‌نقص، هیچ ارتباطی با دستیابی به هدف راهبردی ندارد. ممکن است به موفقیت‌های عملیاتی شگفت‌انگیزی دست پیدا کنید، اما در نهایت همین موفقیت‌ها می‌توانند به شکستی وحشتناک منجر شوند. این اقدامات چه فایده‌ای داشت، جز آنکه توانمندی‌ها و روش‌های عملیاتی خودمان را افشا کردیم؟»

 

انتقاد شدید پاردو از افشای آرشیو هسته‌ای ایران توسط نتانیاهو

رئیس پیشین موساد در بخش دیگری از سخنان خود، علاوه بر انتقاد از عملیات ترور، افشای عمومی عملیات محرمانه اطلاعاتی و رسانه‌ای کردن آن‌ها را نیز به‌شدت محکوم کرد. او به‌ویژه به اقدام بنیامین نتانیاهو در افشای آرشیو هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد.

پاردو در این‌باره گفت: «وقتی درباره عملیات مخفی صحبت می‌کنیم، هدف این نیست که با افشای آن، طرف مقابل را تحقیر کنیم. چنین کاری هیچ هدفی را محقق نمی‌کند، جز تأمین منفعت لحظه‌ای فردی که می‌خواهد به خود افتخار کند و دستاوردش را به رخ بکشد. این اقدام ناشایست و خطرناک است.»

او در اشاره‌ای مستقیم به کنفرانس خبری بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، درباره نمایش آرشیو هسته‌ای ایران، موضع خود را این‌گونه تشریح کرد: «وقتی کنفرانس خبری نتانیاهو درباره آرشیو هسته‌ای را دیدم، شوکه شدم؛ زیرا ایرانی‌ها می‌دانستند من چه چیزی پیدا کرده‌ام و همان لحظه متوجه شدند آنچه من کشف کرده‌ام، اکنون روی میز تمام سازمان‌های اطلاعاتی جهان قرار گرفته است.»

پاردو در ادامه با انتقاد از اهداف سیاسی انتشار این اطلاعات تأکید کرد: «هدف فقط یک چیز بود؛ وادار کردن ترامپ به خروج از توافق هسته‌ای. انتشار و تبلیغ این اطلاعات، مانند بازاریابی کوکاکولا بود؛ بازاریابی یک محصول برای دستیابی به هدفی کاملاً متفاوت.»
 

 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی موساد

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.