در فصل ۲۶-۲۰۲۵ برخی تیم ها پرقدرت ظاهر شدند، بعضی ها ناامید کننده عمل کردند و چند تیم شگفتی ساز شدند.
ورزشی جماران، فصل ۲۶-۲۰۲۵ با قهرمانی پاری سن ژرمن در لیگ قهرمانان اروپا به پایان رسید. تیم لوییس انریکه در ضربات پنالتی آرسنال را ۴ بر ۳ شکست داد و برای دومین سال پیاپی فاتح این رقابت ها شد. آرسنال نتوانست قهرمانی تیم های انگلیسی در جام های اروپایی را تکمیل کند. پیش از این استون ویلا و کریستال پالاس به ترتیب در لیگ اروپا و لیگ کنفرانس قهرمان شده بودند. در ادامه بهترین، بدترین و تیم های شگفتی ساز در رقابت های داخلی و اروپایی بررسی می شوند.
بهترین تیم
با وجود اینکه پاریسن ژرمن قهرمان لیگ قهرمانان شد اما بایرن مونیخ بهترین تیم فصل بود. تیم ونسان کمپانی که نسبت به فصل قبل بهتر شده بود در آلمان و لیگ قهرمانان اروپا قدرتنمایی می کرد. باواریایی ها فقط برنده بازی ها نمی شدند آن ها اغلب حریفان خود را گلباران می کردند. در آلمان اختلاف زیادی با دیگر تیم ها داشتند و در لیگ قهرمانان تنها پاریسن ژرمن در یک بازی نزدیک توانست آن ها را مغلوب کند. در حالی که هری کین بهترین گلزن تیم بود و با ۳۶ گل برنده کفش طلای اروپا شد مایکل اولیسه تاثیرگذارترین بازیکن بایرن بود و بهترین بازیکن فصل بوندسلیگا انتخاب شد. تقریبا از اواسط فصل مشخص بود باواریایی ها قهرمان بوندسلیگا خواهند شد. این اتفاق در چند هفته مانده به پایان رخ داد و آن ها توانستند رکورد گلزنی در یک فصل را با به ثمر رساندن ۱۲۲ گل بشکنند. تیم کمپانی علاوه بر قهرمانی در لیگ، در جام حذفی با غلبه بر اشتوتگارت قهرمان جام حذفی شد. در شروع فصل نیز سوپرجام آلمان را فتح کرده بود.
پس از بایرن، پاریسن ژرمن بهترین عملکرد را داشت. تیم لوییس انریکه با وجود فصل پر فراز و نشیب و حذف غیر منتظره از جام حذفی توانست پیش از قهرمانی در لیگ یک فرانسه، راهی فینال لیگ قهرمانان شود. PSG به دلیل نبود وقت کافی نتوانست به خوبی برای فصل جدید ریکاوری کند و بارها در طول فصل بازیکنان مهم خود را به دلیل آسیب دیدگی برای چند هفته در اختیار نداشت. با این حال این شرایط موجب نشد افتخار سال گذشته را دوباره تکرار نکنند. پاریسی ها در فینال شنبه شب برتر از آرسنال بودند و پس از تساوی یک بر یک در ۱۲۰ دقیقه در ضربات پنالتی حریف سر سخت خود را شکست دادند. تیم انریکه همچنین در زمستان توانست فاتح جام بین قاره ای شود.

درست است آرسنال در فتح لیگ قهرمانان ناکام ماند و در جام حذفی و جام اتحادیه به جایی نرسید اما پس از ۲۲ سال قهرمان لیگ برتر انگلیس شد. توپچی ها فصل را با قدرت شروع کردند و ماه ها در رتبه اول قرار داشتند اما در اواخر فصل در عین ناباوری صدر جدول را تقدیم منچسترسیتی کردند. تیم میکل آرتتا خوش شانس بود که سیتی لغزید و توانست دوباره به صدر برگردد. پس از تساوی سیتیزن ها برابر بورنموث در یک هفته مانده به پایان لیگ برتر، قهرمانی آرسنال قطعی شد.
پپ گواردیولا خداحافظی باشکوهی با سیتی داشت. سرمربی اسپانیایی توانست فاتح جام حذفی انگلیس و جام اتحادیه شود. این تیم در فینال جام اتحادیه با نتیجه ۲ بر صفر آرسنال را شکست داد و در جام حذفی با یک گل چلسی را مغلوب کرد.
اینتر با این که در این فصل افت کرده بود اما با قاطعیت قهرمان سری آ شد و در جام حذفی با غلبه بر لاتزیو کاپ قهرمانی را بالای سر برد. در اسپانیا هم بارسلونا بدون داشتن رقیبی نزدیک برای دومین سال پیاپی فاتح لالیگا شد. تیم هانسی فلیک در زمستان با پیروزی برابر رئال مادرید قهرمان سوپرجام اسپانیا شد. آبی اناری ها با وجود اینکه در این فصل افت کرده بودند اما باز هم دو جام به دست آوردند.
بدترین و ناامیدکننده ترین تیم ها
چند تیم بزرگ در این فصل نه تنها جامی فتح نکردند، بلکه با یک نمایش ناامید کننده حتی سهمیه لیگ قهرمانان یا دیگر رقابت های اروپایی را به دست نیاوردند. رئال مادرید برای دومین فصل پیاپی نتوانست جامی بالای سر ببرد. سفیدپوشان خیلی زود نشان دادند که توانایی رقابت با بارسلونا را در فتح لالیگا ندارند و در کوپا دل ری از تیم دسته پایینی آلباسته شکست خوردند. همچنین در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان مقابل بایرن حذف شدند. علاوه بر این ناکامی ها سفیدپوشان دچار حواشی شدند. نه ژابی آلونسو و نه آلوارو آربلوئا توانستند ستاره های تیم خود را مهار کنند. رفتار زشت وینیسیوس جونیور در ال کلاسیکو با آلونسو، سفرهای جنجالی کیلیان امباپه در دوران آسیب دیدگی و در نهایت دعوای فدریکو والورده و شوامنی نشان داد که بحران مادریدی ها در این فصل فراتر از نتایج بوده است.

لیورپول پس از قهرمانی با آرنه اشلوت در لیگ برتر انگلیس و خرید های گرانقیمت در تابستان، ناامید کننده ترین عملکرد را داشت. در حالی که در شروع فصل یکی از شانس های اصلی برای قهرمانی در جام های مختلف به حساب می آمد در نهایت هیچ عنوانی را به دست نیاورد و در هفته های پایانی برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان تلاش کرد. اسلوت هرگز نتوانست مشکل سیستم تیم را حل کند و چند روز پیش باشگاه پایان کار سرمربی هلندی را در این تیم اعلام کرد.
چلسی دیگر تیم انگلیسی بود که بدترین عملکرد را داشت. آبی های لندن به عنوان قهرمان جهان فصل را شروع کردند اما هیچ شباهتی به آن تیم نداشتند. در کنار نتایج ضعیف، تنش میان انزو مارسکا، سرمربی و مدیریت باشگاه به وجود آمد و در نهایت چلسی در نخستین روز سال جدید میلادی برکناری سرمربی ایتالیایی را اعلام کرد. حضور لیام روزنیر در نتایج تیم اثر گذار نبود و سرمربی انگلیسی پیش از پایان فصل در حالی که تیم در جایگاه هفتم قرار داشت، اخراج شد. در دوران کوتاه کالوم مکفارلنر (سرمربی موقت) اوضاع بدتر شد و چلسی در هفته آخر با شکست مقابل ساندرلند در رتبه دهم قرار گرفت و نتوانست هیچ سهمیه اروپایی کسب کند.
در ایتالیا میلان و یوونتوس پس از این که در طول فصل نشان دادند شانسی برای کسب جام ندارند به دنبال کسب سهمیه لیگ قهرمانان رفتند اما در هفته پایانی این فرصت را نیز از دست دادند تا فصل بعد در لیگ اروپا رقابت کنند.
شگفتی سازان
یکی از جذابیت های فوتبال شگفتی سازی تیم های کوچک در رقابت های بزرگ است. در این فصل در تمام جام ها این موضوع دیده شد. در لیگ های داخلی کومو با صعود به لیگ قهرمانان تاریخ سازی کرد. سسک فابرگاس که از جولای ۲۰۲۴ هدایت تیم را بر عهده گرفت تنها به سه سال نیاز داشت تا تیم را متحول کند و به یک افتخار تاریخی برساند. کومو در هفته پایانی سری آ با پیروزی ۴ بر یک مقابل کرمونزه و به لطف لغزش میلان و یوونتوس با کسب ۷۱ امتیاز در رتبه چهارم قرار گرفت و بهترین عملکردش را در تاریخ این بازی ها به ثبت رساند. کومو چهار سال پیش در سری بی رقابت می کرد اما فصل آینده در لیگ قهرمانان اروپا حضور خواهد داشت.
لانس دیگر تیم شگفتی ساز در رقابت های داخلی بود. این تیم تا یک هفته مانده به پایان با پاریسن ژرمن برای فتح لیگ یک فرانسه رقابت کرد و تنها با شش امتیاز کمتر در رتبه دوم قرار گرفت. پییر سژ تیم قدرتمندی ساخته بود تا جایی که انریکه پس از سومین قهرمانی پیاپی اش در لیگ اعلام کرد سخت ترین سالی بود که این جام را به دست آورد و به تحسین لانس پرداخت. تیم سژ فرصت دیگری که برای قهرمانی را داشت از دست نداد و در فینال با پیروزی ۳ بر یک برابر نیس فاتح جام حذفی شد.

دوست داشتنی ترین تیم این فصل رقابت های اروپایی بودو گلیمت بود. تیم نروژی در نخستین حضورش در لیگ قهرمانان با عملکرد به یادماندنی اش همه را به وجد آورد. بودو در دو هفته پایانی با پیروزی ۳ بر یک برابر منچسترسیتی و ۲ بر یک مقابل اتلتیکومادرید توانست راهی پلی اف شود. در این مرحله هم به شگفتی سازی اش ادامه داد و در هر دو بازی رفت و برگشت اینتر، نایب قهرمان فصل گذشته این رقابت ها را شکست داد (۳ بر یک و ۲ بر یک) تا شمالی ترین تیم لقب بگیرد که در جمع ۱۶ تیم برتر لیگ قهرمانان قرار می گیرد. این روزهای درخشان با حذف مقابل اسپورتینگ به پایان رسید. بودو با وجود پیروزی ۳ بر صفر در بازی رفت، در دیدار برگشت با پنج گل شکست خورد و از صعود به یک چهارم نهایی بازماند.