گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

بهرام دلیر: گمشده نسل جوان امروز، امام خمینی(س) است

بهرام دلیر، عضو هیأت علمی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی، به خبرنگار جماران گفت: اگر با رویکرد ایجابی نگاه کنیم، این امتیاز است که جوان به سادگی حرف قبول نمی‌کند. اگر حرف قبول کند بز اخفش است؛ بدون تأمل و تعقل بگوید هرچه شما می‌گویید که امتیاز نیست. بزرگترین امتیاز نسل امروز رشد فکری و عمیق شدن عقلانیت و خردمندی است و به گمانم گمشده نسل جوان امروز امام خمینی(س) است. اگر آشنا شوند، قطعا خواهند دید که گمشده خود را یافته‌اند.

عضو هیأت علمی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی با اشاره به اینکه موضوعات سیاسی شده بحث‌های علمی امام راحل مغفول بماند، گفت: جوانان امروز با عرفان‌واره‌ها آشنا هستند و با اندیشه‌های اوشو، کریشنا مورتی، پائولو و امثال اینها. اشکالی ندارد که اینها را هم بخوانند و آشنا شوند، ولی در کنار اینها سری هم به نظریه‌های عرفانی امام بزنند و با اندیشه‌ها و افکار عرفانی امام آشنا شوند. اگر آشنا شوند آن وقت می‌بینند که اوشو و پائولو عرفان ندارند، بلکه عرفان‌واره هستند.

حجت‌الاسلام و المسلمین بهرام دلیر، در خصوص بهترین راه معرفی امام خمینی(س) به جوانان امروز، به خبرنگار جماران گفت: امام راحل دارای اندیشه‌های نابی است و در درس‌های حوزه علمیه ما معمولا از اندیشه‌های اصولی، فقهی، عرفانی و بعضا بحث‌های فلسفی ایشان استفاده می‌کنیم. اما موضوعات سیاسی، رهبر بودن و سال‌ها مبارزه باعث شده بحث‌های علمی امام راحل مغفول بماند.

عضو هیأت علمی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی افزود: امام عارف بزرگی است که حقیقتا با نظریه‌های عرفانی آشنا و خودش هم صاحب نظریه است. در کرسی تدریس حکمت متعالیه و یا اخلاق به معنای واقعی شخصیت بزرگ حوزه اخلاق است. نه اینکه فقط اخلاق بگوید؛ تولید نظریه در حوزه اخلاق می‌کند.

وی تأکید کرد: به گمانم جوانان امروز اگر با افکار و اندیشه‌های امام، به خصوص بحث‌های اخلاقی و عرفانی ایشان آشنا شوند، علاقه خاصی به امام پیدا خواهند کرد. مثلا امام بیش از آمریکا به خودش حمله کرده است. یعنی چنان نفس خودش را می‌کوبد و از نو می‌سازد که به معنای واقعی تهذیب نفس کرده و یک شخصیت ممتاز است.

دلیر یادآور شد: جوانان امروز با عرفان‌واره‌ها آشنا هستند و با اندیشه‌های اوشو، کریشنا مورتی، پائولو و امثال اینها. اشکالی ندارد که اینها را هم بخوانند و آشنا شوند، ولی در کنار اینها سری هم به نظریه‌های عرفانی امام بزنند و با اندیشه‌ها و افکار عرفانی امام آشنا شوند. اگر آشنا شوند آن وقت می‌بینند که اوشو، کریشنا مورتی، پائولو و دیگران عرفان ندارند، بلکه عرفان‌واره هستند.

وی ادامه داد: حتی اگر به بحث‌های تکنولوژی فکر نگاه کنید، بیشتر می‌خواهد اراده آدمی را تقویت کند. امام از صاحبان اراده پولادین است و این شخصیت بزرگ تلاش می‌کند که به هدف برسد. لذا هدف برای امام خیلی مهم است و در مسیر با آن سن و سال هیچ وقت احساس خستگی نمی‌کند. امام ریاضت فکری و روحی فراوان کشیده و علی‌رغم اینکه می‌گوید من ورزشکار نیستم ولی ورزشکاران را دوست دارم، به نظر بنده امام بزرگترین ورزش را دارد. ورزش فقط تقویت جسم نیست؛ جسمی برنده است و مدال‌های بین‌المللی را درو می‌کند که صاحب اراده بزرگ باشد و امام مصداق صاحب اراده بزرگ است.

عضو هیأت علمی پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی افزود: به نظر بنده جوانان تجدیدنظر داشته باشند و سیاسی نگاه نکنند. امام قبل از اینکه شخصیت سیاسی باشد شخصیت انسانی، عرفانی و فلسفی است. یک بار دیگر جهان را با دید امام نگاه کنیم. اگر این دید بیاید، به نظر بنده خیلی از نسل جوان امروز که به نظر ما از راه به در شده‌اند، در راه هستند؛ فکرشان بزرگ و درکشان عمیق شده و دیگر چیزی را به این سادگی قبول نمی‌کنند.

وی تأکید کرد: اگر با رویکرد ایجابی نگاه کنیم، این امتیاز است که جوان به سادگی حرف قبول نمی‌کند. اگر حرف قبول کند بز اخفش است؛ بدون تأمل و تعقل بگوید هرچه شما می‌گویید که امتیاز نیست. بزرگترین امتیاز نسل امروز رشد فکری و عمیق شدن عقلانیت و خردمندی است و به گمانم گمشده نسل جوان امروز امام خمینی(س) است. اگر آشنا شوند، قطعا خواهند دید که گمشده خود را یافته‌اند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.