پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

آیین رونمایی از کتاب «فقه جلیل» همراه با تکریم شخصیت علمی و اجتماعی خانم فریده مصطفوی؛

شریعتی سبزواری: امام خمینی(س) جامعه را نجات داد

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدباقر شریعتی سبزواری در آیین رونمایی از کتاب «فقه جلیل» همراه با تکریم شخصیت علمی و اجتماعی خانم فریده مصطفوی، گفت: فقیه باید جامعه را هشدار بدهد و امام خمینی(س) اینگونه عمل کرد و جامعه را نجات داد. اینها افرادی هستند که باید در جامعه باشند و امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دین مجموعه‌ای از عقاید، احکام و اخلاق است، گفت: فقیه باید جامعه را هشدار بدهد و امام خمینی(س) اینگونه عمل کرد و جامعه را نجات داد. اینها افرادی هستند که باید در جامعه باشند و امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدباقر شریعتی سبزواری طی سخنانی در آیین رونمایی از کتاب «فقه جلیل» همراه با تکریم شخصیت علمی و اجتماعی خانم فریده مصطفوی، گفت: امام صادق(ع) فرمودند: «إذا أرادَ اللّهُ بعَبدٍ خَیرا زَهَّدهُ فی الدُّنیا، و فَقَّههُ فی الدِّینِ، و بَصَّرَهُ عُیوبَها»؛ یعنی هنگامی که خداوند خیر بنده‌ای را بخواهد او را در دنیا زاهد، فقیه در دین و بصیر نسبت به عیوب خویش قرار می‌دهد.

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه اگر زهد در دنیا نباشد، فقه و فقاهت هم به دنیاگرایی میل پیدا می کند، افزود: در حدیث دیگری هم هست که پیامبر(ص)  فرمودند «دعایی که برای علی بن ابیطالب می‌کنم این است که تفقه در دین پیدا کند.»  آیه‌ای از قرآن نیز می‌فرماید که «فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ کُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِیَتَفَقَّهُوا فِی الدِّینِ». دین مجموعه‌ای از عقاید، احکام و اخلاق است؛ لذا تفقه در دین به معنای فقاهت در اصول دین، عقاید، احکام و اخلاق است.

وی با بیان اینکه خانم مصطفوی تقریرات درس امام خمینی(س) و نیز تقریرات درس آیت الله ابوطالب تجلیل را نوشته‌اند، اظهار داشت: خانم مصطفوی زهد در دین به معنای واقعی دارند. ایشان وسواس بسیاری در امور مالی به کار می بردند؛ و تقریرات ایشان هم مورد علاقه بسیاری از بزرگان قرار گرفته است.

شریعتی سبزواری در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص «کیفیت پرورش فقیه»، گفت: علامه طباطبایی می فرمودند که «لولا نفر» مقصود «جهاد» است اما به نظر بنده «فلولا نفر من کل فرقة طائفه… » این است که همه برای درس خواندن و فقاهت به مدینه محضر پیامبر هجوم نیاورید، بلکه از هر طائفه‌ای باید افراد بااستعدادی بروند و فقیه شوند. فقاهت در دین به تنهایی کافی نیست، بلکه انسان باید ابتدا زهد و بی رغبتی و بی میلی به دنیا داشته باشد همانگونه که امام خمینی(س) زهد در دنیا داشت.

وی در خصوص «رسالت و نقش فقیه در جامعه» نیز با اشاره به آیه «لِیُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ» گفت: این بخش از آیه رسالت فقیه را در جامعه بیان می کند. یعنی فقیه جامعه را هشدار بدهد و امام خمینی(س) اینگونه عمل کرد و جامعه را نجات داد. اینها افرادی هستند که باید در جامعه باشند و امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.

این استاد حوزه علمیه در بخش پایانی سخنان خود از حجت الاسلام والمسلمین سید محمدرضا طباطبایی مدیر سابق جامعة الزهرا(س) که 30 سال مدیریت این نهاد حوزوی را برعهده داشت تجلیل و تکریم کرد و گفت: چرا باید افرادی که خالصانه کار می‌کنند را از مسندی برمداشته و در مسند دیگر بنشانند؟!

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.