شرایط روزه داری در دوران کرونا

توصیه های جالبی یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره روزه‌داری در شرایط کرونایی مطرح کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس،‌ دکتر مسعود مردانی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان درباره وضعیت روزه داری در این ماه، گفت: امسال ماه مبارک رمضان با سال های دیگر متفاوت بوده و حال و روز متفاوتی دارد؛ چراکه ما با اپیدمی بیماری کرونا مواجهیم.

وی افزود: بسیاری از افراد ممکن است دچار بیماری کرونا شده باشند. در دستورالعملی که همکارانمان در بخش فوق تخصصی بیماری های غدد و متابولیسم منتشر کردند، صراحتا اعلام شده افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند و بهبود پیدا می‌کنند تا شش هفته بعد از بهبودی ترجیحا نباید روزه بگیرند. زیرا با ابتلا به کرونا اکثر ارگان های بدن انسان اعم از قلب، ریه، دستگاه گوارش، کلیه، پوست و... تحت تاثیر قرار گرفته و دچار مشکل می‌شوند.

مردانی ادامه داد: در عین حال افرادی که به کرونا مبتلا نشدند و یا بیماری زمینه ای که منع روزه گرفتن ایجاد می کند، ندارند، طبق معمول سال های قبل می‌توانند روزه بگیرند. البته از آنجایی که هوا مقداری رو به گرمی رفته است، سعی کنند مایعات بدن را در وعده های سحر و افطار تنظیم کنند تا دچار تشنگی طولانی مدت نشوند.

مردانی تاکید کرد: نکته بسیار مهم این است که در ماه مبارک رمضان، در منزل، به خصوص اگر یکی از اعضای خانواده از علائم مشکوک عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی رنج می برد و مثلا علائمی چون سرفه، عطسه، آبریزش بینی، تب و... را دارد، نسبت به جداسازی این فرد در خانه و قرنطینه او اقدام کنند و فاصله گذاری اجتماعی را هم‌حتما در روزهای روزه داری هم در خانه و اداره رعایت کنند.

وی همچنین گفت: افراد چه علائم بیماری را داشته باشند، چه نداشته باشند باید فاصله یک و نیم متری را با دیگران رعایت کند. زیرا ممکن است برخی افراد حامل ویروس باشند، اما علامتی نداشته باشند.

اخبار مرتبط؛

فتوای برخی مراجع عظام در خصوص روزه داری در ایام شیوع کرونا

نقش روزه داری در کاهش احتمال ابتلا به کرونا

توصیه هایی برای روزه داری در دوران شیوع کرونا

دیدگاه تان را بنویسید