تصاویر بازی های ویدیویی به عنوان تصاویری واقعی از سرنگونی یک جنگنده پاکستانی توسط نیروی هوایی هند تبلیغ شد و تصاویری از جنگ روسیه و اوکراین به عنوان صحنه های «حملات هوایی گسترده به پاکستان» منتشر شد.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، روزنامه انگلیسی گاردین نوشت که جنگ پنهانی از اطلاعات نادرست اندکی پس از اعلام دولت هند مبنی بر حمله نظامی به پاکستان در پاسخ به حمله شبه نظامیان در کشمیر آغاز شد، زیرا دهلی نو، اسلام آباد را مسئول دانست، همزمان با آن گزارش‌هایی مبنی بر شکست‌های سنگین پاکستان در اینترنت منتشر شد.

این روزنامه بریتانیایی - در گزارشی به قلم حنه الیس پیترسن، خبرنگار آسیای جنوبی - توضیح داد که آنچه به عنوان ادعا در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی آغاز شد، به سرعت به هرج و مرج بیانیه‌های مربوط به قدرت نظامی هند تبدیل شد که به عنوان «خبر فوری» و «اختصاصی» در بزرگترین برنامه‌های خبری کشور پخش شد.

به گفته گاردین، این پست‌ها و گزارش‌ها از سرنگونی چندین هواپیمای پاکستانی و اسیر شدن یک خلبان توسط هند، علاوه بر تصرف بندر کراچی و شهر لاهور توسط این کشور، و سپس دستگیری فرمانده ارتش پاکستان و همچنین وقوع کودتا خبر دادند.

 

گمراهی فراتر از معمول

بسیاری از این ادعاها با تصاویری از انفجارها، سازه های فروریخته و موشک هایی که از آسمان شلیک می شوند، همراه بود و پست «فردا صبحانه را در راولپندی خواهیم خورد» به طور گسترده بازنشر شد که اشاره به شهر پاکستانی است که مقر ارتش در آن قرار دارد.

از جمله نمونه های رایج، ویدیویی از حمله هوایی اسرائیل به غزه در سال 2023 بود که به دروغ منتشر شد که حمله هند است، علاوه بر تصویری از یک رزمایش دریایی هند که به عنوان مدرکی دال بر حمله و تصرف بندر کراچی توسط نیروی دریایی هند ارائه شد.

تصاویر بازی های ویدیویی به عنوان تصاویری واقعی از سرنگونی یک جنگنده پاکستانی توسط نیروی هوایی هند تبلیغ شد و تصاویری از جنگ روسیه و اوکراین به عنوان صحنه های «حملات هوایی گسترده به پاکستان» منتشر شد.

به گفته گاردین، همه این گزارش ها نادرست بود و جویجیت بال، دانشیار دانشکده رسانه در دانشگاه میشیگان، می گوید که این موضوع در هند «از محدوده آنچه قبلاً دیده ایم فراتر رفته است.»

اطلاعات نادرست و اطلاعات کذب نیز به طور گسترده در پاکستان منتشر شده است، به ویژه اینکه دولت اندکی قبل از شروع جنگ ممنوعیت سایت X را لغو کرد و محققان دریافتند که این سایت بلافاصله به منبع اطلاعات نادرست تبدیل شده است، اگرچه نه به همان وسعت گمراهی در هند.

تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که پیروزی‌های نظامی پاکستان را نشان می‌داد و بعداً توسط رسانه‌های اصلی، روزنامه‌نگاران برجسته و وزرای دولت بزرگنمایی شد، از جمله ادعاهایی مبنی بر اسارت یک خلبان هندی، کودتا در هند، حملات پاکستان که پدافند هند را نابود کرد، حمله سایبری که بیشتر شبکه برق هند را از بین برد و تسلیم شدن سربازان هندی.

 

گرایش جهانی به سمت جنگ ترکیبی

در این زمینه، گزارشی که توسط سازمان جامعه مدنی «لندن استوری» - درباره جنگ رسانه‌های اجتماعی که جنگ هند و پاکستان را احاطه کرده بود - منتشر شد، گفت که ایکس و فیسبوک به «زمینه حاصلخیزی برای انتشار روایت‌های جنگ، سخنان نفرت‌انگیز و اطلاعات نادرست بهره‌برداری عاطفی» و «محرک‌های تحریک ملی» در هر دو کشور تبدیل شده‌اند.

تحلیلگران بر این باورند که این مدرکی دال بر وجود یک جبهه دیجیتال جدید در جنگ است که از طریق آن از اطلاعات گمراه‌کننده برای دستکاری و تشدید تنش‌ها استفاده می‌شود. مرکز مطالعه نفرت سازمان‌یافته در واشنگتن هشدار داده است که استفاده از اطلاعات گمراه‌کننده و اخبار جعلی در این جنگ «یک پدیده مجزا نیست، بلکه بخشی از یک روند جهانی گسترده‌تر در جنگ ترکیبی است».

رقیب حمید نایک، مدیر اجرایی مرکز، از «شکست فاجعه‌بار» از سوی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی در تعدیل و نظارت بر دامنه اطلاعات نادرست صحبت کرد، اما سخنگوی شرکت متا (مالک فیسبوک) گفت که این شرکت «اقدامات مهمی را برای مبارزه با گسترش اطلاعات نادرست انجام داده است».

گاردین اشاره کرد که رسانه‌های اصلی در هند اکنون با سوالات دشواری روبرو هستند پس از اینکه به دلیل موضع به شدت طرفدارانه خود از دولت در دوران نخست وزیری نارندرا مودی، اعتبار خود را از دست دادند.

سازمان «شهروندان برای عدالت و صلح» هند، یک سازمان حقوق بشر، شکایات رسمی را به سازمان نظارت بر پخش رادیویی به دلیل«نقض جدی اخلاقی» که توسط 6 کانال خبری تلویزیونی برجسته این کشور انجام شده، ارائه کرده و اشاره کرده است که آنها از مسئولیت‌های خود به عنوان کانال‌های خبری بی‌طرف دست کشیده و به همکار تبلیغاتی تبدیل شده‌اند.

اما کانچان گوپتا، مشاور ارشد وزارت اطلاعات و رادیو هند، هرگونه نقش دولت در کارزار اطلاعات نادرست را رد کرد و گفت که دولت در مورد مسئله اطلاعات نادرست «بسیار هوشیار» بوده است، اما تأکید کرد که «ابهام جنگ به عنوان یک واقعیت در سطح جهانی پذیرفته شده است».


 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.