قبلاً تصور میشد که تمام طلایی که استخراج میکنیم فقط از لایه گوشته میآید، که لایه بلافاصله زیر لایه پوسته زمینی است که روی آن زندگی میکنیم.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، طلایی که زنان استفاده میکنند یا به عنوان یک پسانداز در سختترین بحرانهای اقتصادی استفاده میکنیم، روی زمین ساخته نشده است، زیرا این عنصر از جدول تناوبی برای ساخت به دما و شدت انفجاری نیاز دارد که فقط در انفجار ستارگان یا برخورد آنها مشاهده میشود.
بنابراین، دانشمندان معتقدند طلای زمین از یک حادثه خشونتآمیز نزدیک به خورشید که 5 میلیارد سال پیش رخ داده، به زمین آمده و مقادیر عظیمی از طلا را پرتاب کرده که با زمین شکننده در حال ظهور در آن زمان مخلوط شده و این چیزی است که امروز از درون آن استخراج میکنیم.
قبلاً تصور میشد که تمام طلایی که استخراج میکنیم فقط از لایه گوشته میآید، که لایه بلافاصله زیر لایه پوسته زمینی است که روی آن زندگی میکنیم.
بر اساس این باور، بقیه طلای موجود در اعماق زمین و واقع در لایه هسته زمین (که بعد از گوشته قرار دارد)، هرگز از آن خارج نشده و به هیچ وجه خارج نخواهد شد، زیرا یک عایق وجود دارد که از نشت ماده هسته زمین به گوشته جلوگیری میکند.
دانشمندان با محاسبه کل مقدار مورد انتظار طلا و سایر فلزات گرانبها در اعماق زمین (در لایههای گوشته و هسته)، دریافتند که این مقدار آنقدر زیاد است که مقدار استخراج نشده آن برابر با 99.999٪ است که بیشتر آن در هسته قرار دارد.
منبع جدید
اما اخیراً، محققان دانشگاه گوتینگن آلمان آثاری از یک فلز نادر به نام «روتنیوم» را در سنگهای آتشفشانی در جزایر هاوایی یافتند و تجزیه و تحلیل شیمیایی نشان داد که این آثار نمیتوانند از پوسته زمین یا گوشته باشند، بلکه اعتقاد بر این است که از هسته زمین آمدهاند.
نتایج، که در یک مطالعه در مجله معتبر «نیچر» منتشر شده، نشان میدهد که هسته زمین، که حاوی بیشتر طلا و فلزات گرانبها است، ممکن است موادی را به گوشته نشت دهد و سپس این مواد از طریق فعالیت آتشفشانی به سطح برسند، و این برخلاف باور قبلی دانشمندان است که هسته زمین کاملاً جدا شده است.
این کشف به دانشمندان کمک میکند تا درک کنند که زمین چگونه شکل گرفته و فلزات در آن توزیع شدهاند، و مهمتر از آن، ممکن است تفکر در مورد چگونگی جستجوی فلزات گرانبها و منابع آنها را تغییر دهد.