ونس در طول دوره بررسی خود، هشدارهایی دریافت کرده است مبنی بر اینکه سفر او به اسرائیل در این زمان ممکن است به عنوان تأیید ضمنی عملیات نظامی گسترده، هم از طرف اسرائیل و هم از کشورهای منطقه تلقی شود. در آن مرحله، ونس تصمیم گرفت که این سفر را انجام ندهد.
به گزارش جماران به نقل از روسیا الیوم، یک مقام آمریکایی گفت که تصمیم جیدی ونس، معاون رئیسجمهور، برای عدم سفر به تل آویو به این دلیل بود که از ایجاد این تصور که دولت دونالد ترامپ از تصمیم دولت اسرائیل برای انجام یک عملیات نظامی گسترده در غزه حمایت میکند، جلوگیری شود.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد که هدف از این تصمیم اعمال فشار علنی بر اسرائیل نیست، زیرا منابع رسمی اعلام کردهاند که ونس تصمیم خود را به «دلایل لجستیکی» توجیه کرده است، اما این موضع در عمق، منعکس کننده موضع ایالات متحده در قبال سیاستهای فعلی اسرائیل در غزه است.
مقامات اسرائیلی گزارش دادند که دولت ترامپ روز شنبه به تلآویو اطلاع داد که ونس در حال بررسی احتمال توقف در تل آویو پس از شرکت در مراسم تحلیف پاپ است. ایالات متحده و اسرائیل روز یکشنبه رایزنیهای بیشتری را برای آمادهسازی این سفر انجام دادند، در حالی که رسانههای اسرائیلی گزارشهایی را مبنی بر احتمال ورود ونس در روز سهشنبه منتشر کردند.
اما ساعاتی بعد، یک مقام کاخ سفید این اطلاعات را در اظهاراتی به خبرنگاران همراه معاون رئیسجمهور رد کرد و گفت: سازمان سرویس مخفی برنامهریزی احتیاطی را انجام داده است که شامل سفر احتمالی به چندین کشور میشود، اما هیچ تصمیمی در مورد سفرهای بیشتر گرفته نشده است، همچنین محدودیتهای لجستیکی مانع از تمدید این سفر به فراتر از رم شد. معاون رئیسجمهور روز دوشنبه به واشنگتن باز خواهد گشت.
با این حال، یک منبع آمریکایی مطلع از آنچه در آن ساعات رخ داد به وب سایت Axios گفت: «لجستیک دلیل واقعی نبود.»
او توضیح داد که ونس در طول دوره بررسی خود، هشدارهایی دریافت کرده است مبنی بر اینکه سفر او به اسرائیل در این زمان ممکن است به عنوان تأیید ضمنی عملیات نظامی گسترده، هم از طرف اسرائیل و هم از کشورهای منطقه تلقی شود. در آن مرحله، ونس تصمیم گرفت که این سفر را انجام ندهد.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تاکنون از امضای هرگونه توافقی که به جنگ پایان دهد، خودداری کرده است و علیرغم تلاشهای بیوقفه استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا، برای دستیابی به توافقی که تنشها را متوقف کرده و از اجرای عملیات نظامی اسرائیل جلوگیری کند، انعطافپذیری محدودی در مذاکرات نشان داده است.
نیروهای ارتش اسرائیل روز جمعه بسیج نیروهای خود را در چارچوب عملیات «ارابههای جدعون» آغاز کردند که هدف آن کوچاندن حدود دو میلیون فلسطینی از نوار غزه به اصطلاح «منطقه انسانی» و تسطیح بیشتر اراضی نوار غزه است.
نیروهای اسرائیلی روز یکشنبه اعلام کردند که اجرای عملیات زمینی را در تعدادی از مناطق نوار غزه آغاز کردهاند.
دولت ترامپ در حال حاضر به دنبال دستیابی به توافقی است که عملیات نظامی را متوقف کند، منجر به آزادی گروگانهای بیشتر شود و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه را برای جلوگیری از قحطی و جلوگیری از تشدید فاجعه انسانی در غزه فراهم کند.
شورای وزیران امنیتی اسرائیل روز یکشنبه تحت فشار بینالمللی تصمیم گرفت تا ورود کمکهای بشردوستانه به غزه از طریق کانالهای موجود را تا زمان فعالسازی یک سازوکار بشردوستانه جدید از سر بگیرد.