انتظار می رود نتیجه این انتخابات تأثیرات زیادی بر اقتصاد متزلزل رومانی و وحدت اتحادیه اروپا داشته باشد.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، رای دهندگان در رومانی امروز یکشنبه در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری رای می دهند، که در آن یک نامزد راست افراطی منتقد اتحادیه اروپا با یک نامزد مستقل از جریان میانه رقابت می کند.
انتظار می رود نتیجه این انتخابات تأثیرات زیادی بر اقتصاد متزلزل رومانی و وحدت اتحادیه اروپا داشته باشد.
جورجی سیمئون (۳۸ ساله)، نامزد راست افراطی که مخالف کمک های نظامی به اوکراین است و از رهبری اتحادیه اروپا انتقاد می کند، در دور اول انتخابات ریاست جمهوری پیشتاز شد، که منجر به فروپاشی دولت ائتلافی طرفدار غرب شد.
نیکوشور دان (۵۵ ساله)، شهردار میانه روی بخارست، که متعهد به مبارزه با فساد شده است، از حامیان قوی اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است و تأکید می کند که حمایت کشورش از کییف برای تضمین امنیت رومانی در مواجهه با تهدید فزاینده روسیه ضروری است.
رئیس دولت عضو اتحادیه اروپا و ناتو از اختیارات زیادی برخوردار است که مهمترین آنها مسئولیت شورای دفاع است که کمک های نظامی را تصمیم گیری می کند.
رئیس جمهور جدید همچنین مسئول نظارت بر سیاست خارجی خواهد بود و حق وتو در رای گیری های اتحادیه اروپا که نیاز به اجماع دارد، خواهد داشت.
نظرسنجی روز جمعه نشان داد که دان برای اولین بار از زمان دور اول، با اختلاف اندکی از سیمئون پیشی گرفته است.
رقابت انتخاباتی به شدت به میزان مشارکت در داخل و جوامع بزرگ رومانیایی در خارج از کشور بستگی دارد.
رای گیری از ساعت هفت صبح به وقت محلی تا نه شب ادامه دارد.
تحلیلگران سیاسی گفتند که پیروزی سیمئون، طرفدار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، می تواند رومانی را در معرض خطر انزوا از همسایگان خود قرار دهد، سرمایه گذاری های خصوصی را تضعیف کند و بی ثباتی در جناح شرقی ناتو را افزایش دهد.
ایون یونیتا، تحلیلگر سیاسی و مورخ، معتقد است که ملی گرایان اتحادیه اروپایی را می خواهند که تا حد امکان از هم گسیخته باشد، به طوری که به یک بلوک فاقد هماهنگی قانونی تبدیل شود و اجازه دهد تصمیمات فقط در سطح ملی اتخاذ شوند، در حالی که همچنان از پول های اروپایی بهره مند می شوند.
این رای گیری در همان روز دور اول انتخابات ریاست جمهوری در لهستان برگزار می شود که انتظار می رود رافاو تراسکوفسکی، شهردار ورشو و حامی اتحادیه اروپا و کارول ناوروتوسکی، مورخ محافظه کار، در آن پیشتاز شوند.
پیروزی سیمئون یا ناوروتوسکی یا هر دو، تعداد رهبران منتقد اتحادیه اروپا را افزایش می دهد، که در حال حاضر شامل روسای جمهور مجارستان و اسلواکی می شود، در بحبوحه تغییر سیاسی در اروپای مرکزی که می تواند شکاف ها در اتحادیه اروپا را عمیق تر کند.