ترامپ ابتدا به ریاض سفر کرد، جایی که همایش سرمایه‌گذاری عربستان-آمریکا برگزار می‌شود، سپس امروز چهارشنبه به قطر و روز پنجشنبه به امارات می‌رود و نخبگانی از رهبران کسب‌وکار آمریکا، از جمله مشاورش ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، او را همراهی می‌کنند.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، صبح روز سه‌شنبه در آغاز یک سفر سه روزه به منطقه خلیج‌فارس وارد عربستان سعودی شد که تمرکز آن بر قرا دادهای اقتصادی، علاوه بر ناآرامی‌های امنیتی و سیاسی منطقه خواهد بود.

ترامپ ابتدا به ریاض سفر  کرد، جایی که همایش سرمایه‌گذاری عربستان-آمریکا برگزار می‌شود، سپس امروز چهارشنبه به قطر و روز پنجشنبه به امارات می‌رود و نخبگانی از رهبران کسب‌وکار آمریکا، از جمله مشاورش ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا، او را همراهی می‌کنند.

همایش سرمایه‌گذاری عربستان-آمریکا

به گزارش خبرگزاری عربستان سعودی (واس) خالد بن عبدالعزیز الفالح، وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی، در افتتاحیه این همایش گفت: «اگرچه انرژی همچنان سنگ بنای روابط ماست، اما سرمایه‌گذاری‌ها و فرصت‌های تجاری در عربستان گسترش یافته و چندین برابر شده است»، وی قبل از ورود ترامپ افزود: «وقتی سعودی‌ها و آمریکایی‌ها متحد می‌شوند، اتفاقات بسیار خوبی رخ می‌دهد... و اغلب اوقات وقتی این پروژه‌های مشترک تحقق می‌یابند، اتفاقات بزرگی رخ می‌دهد».

لری فینک، مدیرعامل شرکت بلک راک، استیون شوارتزمان، مدیرعامل شرکت بلک‌استون، اسکات بیسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، و محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان سعودی در این همایش حضور دارند.

وزیر سرمایه‌گذاری عربستان سعودی در افتتاحیه همایش سرمایه‌گذاری عربستان-آمریکا گفت: تحولات سریع، نوسانات اقتصادی و تحولات فناوری که جهان شاهد آن است، به بازتعریف ویژگی‌های اقتصاد بین‌المللی کمک می‌کند و فرصت‌های متعدد و بزرگی را برای تقویت و گسترش پایه مشارکت استراتژیک بین دو کشور فراهم می‌کند و بر اهمیت ایجاد مشارکت‌های قوی و پایدار برای تحقق منافع متقابل، مبتنی بر نقاط قوت اقتصاد عربستان سعودی و آمریکا، به‌ویژه نقاط قوت شرکت‌های سعودی و آمریکایی تأکید می‌کند.»

بدر الربیعان، خبرنگار الجزیره از مرکز رسانه‌ای پوشش این سفر، گفت: انتظار می‌رود پس از پایان کار همایش، تعدادی از مشارکت‌های میلیاردی اعلام شود، با اشاره به اینکه حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال 2024 به 32 میلیارد دلار رسید.

به گفته وجد وقفی، خبرنگار الجزیره از ریاض، رئیس جمهور آمریکا را در این سفر 32 تاجر و مقام مسئول در شرکت‌های آمریکایی همراهی می‌کنند.

شایان ذکر است که  ترامپ در سال 2017 به عربستان سعودی سفر کرد و در جریان اجلاس سران عربستان و آمریکا با این سفر، دو طرف اعلامیه چشم‌انداز استراتژیک مشترک بین دو کشور را امضا کردند و تعدادی از توافق‌نامه‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری به ارزش بیش از 280 میلیارد دلار را برای کمک به انتقال دانش، بومی‌سازی فناوری، ایجاد سرمایه‌گذاری‌ها و صنایع امیدوارکننده و فراهم کردن صدها هزار فرصت شغلی در هر دو کشور مبادله کردند.

 

شریک تجاری

 عربستان سعودی یکی از برجسته‌ترین شرکای تجاری ایالات متحده در منطقه به شمار می‌رود و حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال 2024 حدود 32 میلیارد دلار بود، به طوری که عربستان کالاها و محصولاتی به ارزش 13 میلیارد دلار به ایالات متحده صادر کرد، در مقابل از آمریکا به کالاهایی به ارزش 19 میلیارد دلار وارد کرد.

سال 2024 شاهد صادرات مجموعه‌ای از کالاهای غیرنفتی برجسته بود که مهم‌ترین آنها عبارتند از: محصولات معدنی، کودها، محصولات شیمیایی آلی، آلومینیوم و مصنوعات آن، و مواد پلاستیکی و مصنوعات آن.

در حالی که «وسایل نقلیه هوایی و قطعات آنها، ماشین‌آلات و ابزارهای خودکار و قطعات آنها، آثار هنری و قطعات باستانی، محصولات شیمیایی متنوع، و دستگاه‌های پزشکی، نوری و تصویربرداری» مهم‌ترین کالاهای صادرات مجدد شده را تشکیل می‌دهند.

مهم‌ترین کالاهای وارداتی شامل «ماشین‌آلات و ابزارهای خودکار و قطعات آنها، خودروها و قطعات آنها، دستگاه‌های پزشکی، نوری و 

تصویربرداری، دستگاه‌ها و تجهیزات الکتریکی و قطعات آنها، و محصولات دارویی» است.

موجودی سرمایه‌گذاری‌های مستقیم آمریکا در عربستان در سال 2024 حدود 15.3 میلیارد دلار بود.

برنامه‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ و پروژه‌های بزرگ در عربستان سعودی فرصت‌هایی را برای شرکت‌های آمریکایی، به‌ویژه در بخش‌های استراتژیک 

مورد هدف این چشم‌انداز، مانند معدن، پتروشیمی، تولید، انرژی‌های تجدیدپذیر، گردشگری، خدمات مالی، مراقبت‌های بهداشتی و دارویی فراهم می‌کنند.

عربستان سعودی  با نهادهای ذی‌ربط در ایالات متحده آمریکا در بسیاری از عرصه ها و ابتکارات بین‌المللی مرتبط با انرژی و تغییرات آب‌وهوایی همکاری می‌کند، از جمله:

-همایش بی‌طرفی صفر برای تولیدکنندگان.

-ابتکار تعهد جهانی متان.

-همکاری در کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب‌وهوایی.

-همکاری در نشست‌های وزارتی انرژی و آب‌وهوا در گروه ۲۰.

 

گذرگاه‌های عبور

در سپتامبر ۲۰۲۳، دولت‌های عربستان سعودی و ایالات متحده یادداشت تفاهم دوجانبه‌ای را در مورد تأسیس گذرگاه‌های عبور سبز قاره‌پیما امضا کردند که چارچوب‌های همکاری بین دو کشور را تعیین می‌کند.

هدف این پروژه عبارت است از:

-تسهیل فرآیند انتقال برق تجدیدپذیر و هیدروژن پاک از طریق کابل‌ها و خطوط لوله.

-ایجاد خطوط راه‌آهن.

-تقویت امنیت انرژی و حمایت از تلاش‌های توسعه انرژی پاک.

-توسعه اقتصاد دیجیتال از طریق اتصال و انتقال دیجیتال داده‌ها از طریق کابل‌های فیبر نوری.

-تقویت تبادل تجاری و افزایش عبور کالا از طریق اتصال راه‌آهن و بنادر.

هدف عربستان سعودی این است که تا سال ۲۰۳۰ به یکی از مهم‌ترین صادرکنندگان هیدروژن پاک تبدیل شود و دو کشور در چارچوب این مشارکت، به دنبال توسعه یک چشم‌انداز مشترک برای تقویت تقاضا برای هیدروژن پاک در بازارهای جهانی هستند که شامل توسعه استانداردها و تعاریف هیدروژن پاک و تبادل دانش در مورد مدل کسب‌وکار و امکانات موجود در دو کشور می‌شود.

 

محیط کسب‌وکار

عربستان سعودی و آمریکا توافق‌نامه‌های متعددی را امضا کرده‌اند که چارچوبی برای توسعه محیط کسب‌وکار بین دو کشور فراهم کرده است، از جمله:

-توافق‌نامه تبادل معافیت مالیاتی بر درآمد حاصل از بهره‌برداری بین‌المللی کشتی‌ها یا هواپیماها که در سال ۲۰۰۰ امضا شد.

-توافق‌نامه توسعه روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۰۵.

در سطح بخش خصوصی، اتاق بازرگانی آمریکا شعبه خود را در عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ افتتاح کرد تا با تحولات مستمر در بخش کسب‌وکار عربستان سعودی همگام شود.

عربستان سعودی در طول تاریخ خود، مقصد اصلی شرکت‌های آمریکایی و سرمایه‌گذاران آمریکایی بوده است که ده‌ها سال است که عربستان سعودی را به عنوان مقر کسب‌وکار خود انتخاب کرده‌اند.

هزاران آمریکایی در عربستان سعودی زندگی و کار می‌کنند و از محیط کسب‌وکار فعال، جامعه پویا و جذابیت بازار آن برای استعدادها و شایستگی‌ها از سراسر جهان بهره می‌برند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.