«مارجوری تیلر گرین» عضو پیشین کنگره آمریکا اذعان کرد که کشورش و رژیم صهیونیستی نتوانستند در جنگ علیه ایران پیروز شوند.

به گزارش جماران، گرین در گفت‌وگویی اختصاصی با خبرگزاری تاس روسیه با اشاره به شکست واشنگتن و تل‌آویو در جنگ علیه تهران تاکید کرد که اکنون ایران کنترل کامل تنگه هرمز را به دست گرفته و نشان داده هر زمان که بخواهد می‌تواند این تنگه را باز یا بسته نگه دارد.

وی اذعان کرد: نتایج این جنگ به جایگاه ایالات متحده در عرصه جهانی آسیب وارد کرده و این وضعیت، ضعف آمریکا را نشان می‌دهد.

این اظهارات گرین در حالی صورت گرفت که وی پیشتر یکی از نزدیک‌ترین متحدان سیاسی و همفکران دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به شمار می‌رفت. اما پس از آن که او از مداخلات نظامی آمریکا در خارج از کشور و همچنین عملیات رژیم صهیونیستی در نوار غزه به‌شدت انتقاد کرد، ترامپ عملاً روابط خود را با گرین قطع کرد.

جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در بامداد ۹ اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) آغاز شد و پاسخ قاطع نیروهای مسلح ایران در عملیات‌های مختلف از جمله سرنگونی جنگنده‌های پیشرفته دشمن و هدف قرار دادن ناوهای جنگی آمریکایی در آب‌های جنوب، دشمن متجاوز را به بن‌بست نظامی کشاند در نتیجه آمریکا و رژیم صهیونیستی ناچار به درخواست آتش‌بس و آغاز مذاکره شدند.

سرانجام در ۲۰ فروردین ۱۴۰۵ توافق آتش‌بس موقت با میانجیگری پاکستان اعلام شد و مذاکرات ایران و آمریکا در اسلام‌آباد آغاز گردید.

سپس در بامداد ۲۵ خرداد ۱۴۰۵ (۱۵ ژوئن ۲۰۲۶)، پاکستان به عنوان میانجی اصلی از حصول توافق میان ایران و آمریکا خبر داد و اعلام شد که مراسم امضای رسمی این توافق روز جمعه ۲۹ خرداد (۱۹ ژوئن) در ژنو برگزار شده است.

بر اساس این توافق، جنگ و عملیات نظامی در تمامی جبهه‌ها از جمله لبنان پایان یافته و محاصره دریایی علیه ایران نیز به طور کامل خاتمه می‌یابد.

تحلیلگران نظامی معتقدند آنچه آمریکا را به پای میز مذاکره کشاند، ناتوانی در برابر پاسخ‌های قاطع و غافلگیرکننده نیروهای مسلح ایران بود که ثابت کرد هیچ تجاوزی بدون پاسخ پشیمان‌کننده نخواهد ماند. ‌

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.