نگاهی مقایسه‌ای به روند تورم نیز از تشدید محسوس فشارهای قیمتی حکایت دارد. در حالی که تورم سالانه در فروردین سال گذشته ۳۱.۹ درصد بود، این شاخص در فروردین امسال به حدود ۶۱ درصد رسیده است. همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه از ۴۱.۱ درصد در فروردین سال گذشته به حدود ۸۸ درصد در سال ۱۴۰۵ افزایش یافته که بیانگر جهش قابل توجه سطح قیمت‌ها در بازه یک‌ساله است.

جدیدترین آمارهای تورم در فروردین‌ماه ۱۴۰۵ نشان می‌دهد روند افزایش قیمت‌ها همچنان با شدت ادامه دارد؛ به‌طوری‌که تورم ماهانه ۵ درصد، تورم نقطه‌به‌نقطه ۷۳.۵ درصد و تورم سالانه ۵۳.۷ درصد به ثبت رسیده است؛ روندی که همزمان با آغاز سال جدید و افزایش تقاضای فصلی، فشار مضاعفی بر هزینه‌های خانوار وارد کرده است.

به گزارش جماران، در این میان، بیشترین فشار تورمی بر دوش گروه «خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها» قرار دارد. تورم ماهانه این گروه ۵.۵ درصد و تورم نقطه‌به‌نقطه آن ۱۱۵.۴ درصد گزارش شده؛ به این معنا که قیمت مواد غذایی نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از دو برابر شده است. تورم سالانه این گروه نیز ۷۴.۹ درصد بوده است؛ وضعیتی که در ایام نوروز، با افزایش مصرف خانوارها، اثر ملموس‌تری بر سبد هزینه‌ای داشته است.

بررسی جزئیات اقلام خوراکی نشان می‌دهد دامنه افزایش قیمت‌ها در برخی گروه‌ها بسیار فراتر از میانگین بوده است؛ به‌طوری‌که «نان و غلات» تورم سالانه ۱۰۶.۷ درصدی را ثبت کرده، «روغن‌ها و چربی‌ها» به ۹۹.۸ درصد رسیده و «شیر، پنیر و تخم‌مرغ» نیز تورم سالانه ۶۸.۶ درصدی را تجربه کرده‌اند. در همین حال، «گوشت قرمز» با تورم سالانه ۶۲.۲ درصد همچنان در سطوح بالای قیمتی قرار دارد؛ اقلامی که به‌طور سنتی در سفره خانوارها سهم پررنگی دارند.

در بخش خدمات نیز افزایش تقاضای فصلی بی‌تاثیر نبوده است؛ به‌گونه‌ای که «خدمات حمل‌ونقل عمومی» با تورم سالانه ۶۰ درصدی و «دخانیات» با ۷۱.۳ درصد رشد قیمت، از جمله بخش‌هایی هستند که همزمان با جابه‌جایی‌های نوروزی و افزایش مصرف، با رشد قابل توجه قیمت مواجه شده‌اند.

در مقابل، گروه «مسکن، آب، برق و سوخت» با وجود سهم بالای خود در سبد هزینه خانوار، رشد قیمتی ملایم‌تری داشته است. تورم ماهانه این بخش ۱.۹ درصد، تورم نقطه‌به‌نقطه ۳۴.۲ درصد و تورم سالانه آن ۳۸.۸ درصد گزارش شده است.

نگاهی مقایسه‌ای به روند تورم نیز از تشدید محسوس فشارهای قیمتی حکایت دارد. در حالی که تورم سالانه در فروردین سال گذشته ۳۱.۹ درصد بود، این شاخص در فروردین امسال به حدود ۶۱ درصد رسیده است. همچنین تورم نقطه‌به‌نقطه از ۴۱.۱ درصد در فروردین سال گذشته به حدود ۸۸ درصد در سال ۱۴۰۵ افزایش یافته که بیانگر جهش قابل توجه سطح قیمت‌ها در بازه یک‌ساله است.

در مجموع، همزمانی موج تورمی با فصل نوروز و افزایش تقاضای مصرفی، باعث شده فشار هزینه‌ای بر خانوارها بیش از پیش محسوس شود؛ به‌ویژه در بخش خوراکی‌ها و خدماتی که در ایام آغاز سال نقش پررنگ‌تری در الگوی مصرف دارند.

 
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.