طی چند روز گذشته در شبکه های اجتماعی استان یزد مطالبی منتشر شد که قطع آب انتقالی به یزد و استفاده از آب چاه ها با املاح و درجه شوری بالا برای شرب مردم باعث شیوع بیماری های گوارشی و اسهال و استفراغ گسترده کودکان یزدی در روزهای اخیر شده است.
دکتر محمد حسن لطفی روز یکشنبه در نشست مشترک با معاونان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: حوزه بهداشت در زمینه آب در دو بخش میکروبی و شیمیایی دغدغه دارد.
وی افزود: خوشبختانه با توجه به قطعی آب و کمبودهای که وجود داشت تاکنون آب شرب آشامیدنی مردم استان هیچ گونه مشکلی نداشته و آب سالم و بهداشتی و بدون آلودگی میکروبی و شیمیایی است.
وی اظهار کرد: گرچه در برخی مناطق به خاطر وصل شدن آب چاهها که درجه شوری آنها بالاست اما به حدی بالاتر نمی رود که موجب ضربه به سلامت شهروندان شود.
وی ادامه داد: وقتی موضوعی حاد است که طیف وسیعی از مردم به مراکز درمانی مراجعه کنند، هنوز در این مدت چنین اتفاقی رخ نداده و شهروندان مطمئن باشند آب شرب استان سالم است.
لطفی در ادامه به آنفلوآنزا فوق حاد پرندگان در استان اشاره کرد و گفت: با مراقبت های بهداشتی و دامپزشکی استان به محض مشاهده کوچکترین آلودگی در یک واحد مراغداری ، نسبت معدوم سازی مرغ ها اقدام می کنند.
وی با بیان اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون 6 شش کانون آلوده شناسایی و کنترل شد افزود: شهروندن مطمئن باشند هیچ ردپایی از مرغ آلوده در بازار نیست.

**رتبه پنجم یزد در زمینه کم تحرکی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه استان در زمینه کم تحرکی در رتبه پنجم کشوری قرار دارد گفت: کم تحرکی موجب بیماری هایی چون فشارخون ، دیابت ، چربی خون و غیره می شود.
لطفی ، با بیان اینکه استان در زمینه دیابت در رتبه پنجم ، فشارخون در جایگاه 9، اضافه وزن در جایگاه 14 قرار دارد، افزود: همچنین در زمینه مصرف مناسب ماهی در رتبه 26 و میوه سبزی هم 19قرار دارد.
وی با انتقاد از صدور بی رویه مجوز ایجاد مغازه های فست فود اظهار کرد: استان در زمینه مصرف فست فودها در رتبه ششم قرار دارد.

** مصرف سموم کشاورزی کاهش یافته است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد هم در زمینه سموم در محصول کشت های گلخانه ای گفت: با توجه به نمونه برداری که در استان صورت گرفته از نظر باقی مانده سموم در محصولات گلخانه ای در بهترین وضعیت قرار داریم .
محمد حسین مصدق اظهار کرد: اکنون محصولات تولیدی یزد با توجه به نتایج بدست آمده ، جای هیچ گونه نگرانی نیست .
وی با اشاره به تعداد داروخانه های استان تصریح کرد: اکنون ۱۷ باب داروخانه شبانه روزی، ۱۵۸ داروخانه خصوصی و ۲۳ داروخانه بیمارستانی در استان فعال است.
مدیر درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به راه اندازی بخش طب سنتی ایرانی در بیمارستان شهید رهنمون یزد افزود: در این بخش متخصصان طب سنتی حضور دارند و به شهروندان خدمات ارائه می کنند.
محمد حسین زارع با بیان اینکه نظارت فنی بر عطاری‌ها بر عهده اصناف است افزود: البته در مواردی که شکایت صورت گیرد پیگیری می شود و در این راستا از ۲۰ مورد عطاری در شهرهای مختلف استان شکایت و در مواردی این واحدها هم پلمپ شد.
وی خاطر نشان کرد: در زمینه طب سنتی شهروندان به افراد کاردان و دانشگاهی مراجعه کنند تا عوارض برخی داروها در امان باشند.
دکتر احمد دهقان رییس سازمان اورژانس استان یزد هم گفت: پوشش اورژانس در شهرهای استان ۱۰۰ درصد است در برخی جاده‌های روستایی، پوشش کامل نیست و تقریبا ۸۰ درصد است که تلاش ما بر افزایش خدمت رسانی و پوشش خدمات رسانی در روستاهاست.
2088/2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.