حمیدرضا نصیری زاده روز شنبه در حاشیه بازدید از خانه مطبوعات استان یزد در جمع خبرنگاران در تشریح علمی لایحه بودجه سال 1397 دولت اظهار کرد: این لایحه یکی از بهترین و علمی ترین بودجه تهیه شده در 40 سال اخیر است ،دولت تدبیر و امید در بودجه ریزی به شفاف سازی و ارائه به موقع آن برای تأثیرگذاری در توسعه کشور توجه کرده است.
وی در باره ویژگی های لایحه بودجه سال آینده یادآور شد: اصلاح ساختاری در تدوین بودجه، توجه ویژه به تولید و اشتغال ، توجه ویژه به عدالت اجتماعی و توجه ویژه به اولویت های برنامه از مهمترین ویژگی های یکساله کشور یا همان لایحه بودجه سال آینده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد افزود: این لایحه همچون همه کشورها مبتنی بر چهار هدف اقتصادی تهیه شده است که محور نخست آن رسیدن به تعادل داخلی یا اشتغال کارآمد و و ثبات قیمت‌ها و دومین محور آن تعادل خارجی با یکسان شدن ارزش کالاهای صادراتی و وارداتی است.
نصیری زاده در ادامه سومین هدف را توزیع عادلانه درآمدها و چهارمین هدف را رشد منطقی تولیدات داخلی عنوان کرد و ادامه داد: دولت در تهیه لایحه بودجه سال 97 اصلاح ساختاری در بودجه مبتنی بر عملکرد ، اصلاح فرآیند توزیع اعتبارات ، اصلاح فرآیند نظارت و اجرا را به صورت جدی و ویژه مدنظر داشته است.
دبیر شورای توسعه و برنامه ریزی استان یزد با بیان اینکه سال آینده بودجه 340 دستگاه کشوری بر مبنای بودجه مبتنی بر عملکرد ارائه می شود ، تاکید کرد: در استان یزد نیز تاکنون اعتبارات 11 دستگاه بر این مبنا تدوین شده است یعنی بودجه ریزی بر اساس برنامه های کلان و بالادستی و وظایف هر دستگاه و قیمت تمام شده فعالیت ها توزیع می شود.
نصیری زاده افزایش شفافیت و انضباط اجتماعی را از محورهای مهم بودجه سال آینده عنوان کرد و گفت: در این خصوص ردیف‌های اصلی و متفرقه بودجه ساماندهی خواهند شد که بر این اساس، اصلاح جداول و نمودارها انجام شده و ردیف های متفرقه از 337 ردیف به 138 ردیف کاهش و 199 ردیف دیگر حذف یا انتقال یافته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد یکی دیگر از محورهای لایحه بودجه را حرکت به سوی تمرکززدایی دانست و اضافه کرد: سهم استانها در اعتبارات سرمایه ای در سال آینده به 30 درصد افزایش یافته در حالی که قبلا هشت درصد بود ضمن آنکه 888 طرح تملک دارایی هم به استانها تعلق گرفته است.
نصیری زاده در ادامه با بیان اینکه پیش بینی می شود، 600تا 800 هزار خانوار زیرخط مستمری در کشور باشند، اظهار کرد : محور اصلی کار دولت در تدوین لایحه بودجه ، توجه ویژه به عدالت اجتماعی و حذف خط فقر مطلق است که در این بخش به عنوان مثال پرداخت حدود 700هزار تومان به یک خانواده پنج نفره زیر خط فقر( مستمری بگیر) مدنظر است .
دبیر شورای توسعه و برنامه ریزی استان یزد با بیان اینکه در بحث ایجاد شغل های گسترده گفت: در این بخش، اشتغال فراگیر، اشتغال روستایی و عشایری و اشتغال حمایتی پیش بینی شده که بخش فراگیر حدود نصف اشتغالزایی امسال را شامل می‌شود و نیم دیگر آن برای سال آینده در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی یزد با بیان تعریف جمعیت فعال اقتصادی برای افراد دارای بیش از 10 سال سن، این جمعیت در استان را 916 هزار و 489 نفر اعلام کرد و افزود: 222 هزار و 44 نفر در استان جمعیت غیرفعال است که بیشتر آنها سربازان، دانشجویان و زنانه خانه‌دار هستند.
نصیری زاده اضافه کرد: افراد شاغل استان نیز 541 هزار و 764 نفر است که 105 هزار و 666 نفر از آنها دارای تحصیلات عالی و 436 هزار و 98 نفر نیز فعالان بدون تحصیلات عالی یعنی دیپلم و زیردیپلم هستند.
وی ادامه داد: با توجه به بیکاران دانش آموخته دانشگاهی توجه اصلی دولت به این بخش و به ویژه جمعیت زنان دارای تحصیلات عالی است که 64درصد جمعیت استان را شامل می شود.
این مسئول با بیان اینکه در لایحه پیش‌بینی می‌شود که در بخش فراگیر 9 هزار شغل و در بخش روستایی نیز 1.9 درصد از سهم اشتغال روستایی از این بخش در کنار اشتغال حمایتی از سوی نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد و بهزیستی در استان یزد پیگیری شود.
دبیر شورای توسعه و برنامه ریزی استان یزد با اشاره به رویکرد دولت برای ایجاد اشتغال با مشارکت عمومی و خصوصی در اجرای طرح ها عنوان کرد: هم اکنون 71 هزار طرح نیمه تمام شامل 6 هزار طرح ملی و 65هزار طرح استانی در کشور داریم به همین دلیل در دولت تدبیر و امید، طرح جدیدی تا پایان طرح‌های نیمه تمام، تعریف نشده است.
به گفته نصیری زاده ، هم اکنون در استان یکهزار و 800 طرح ناتمام وجود دارد که 385مورد آن قابل واگذاری و عمدتا غیراقتصادی است و نیازمند ایجاد مشوق‌هایی برای واگذاری به بخش خصوصی یا سرمایه‌گذار داخلی و خارجی است.
از جمعیت یک میلیون و 138 هزار نفری استان یزد بر اساس سرشماری آبان ماه سال 1395، 15 درصد در روستاها و 85 درصد در 21 شهر زندگی می کنند و بر اساس آمارها نرخ بیکاری در مناطق روستایی استان 9.2 درصد است.
1968/ 2047/ خبرنگار : محمودرضا رحمانی ** انتشار: عباسقلی اشکورجیری
@irnayazdd
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.