به گزارش ایرنا، سید محمد میرمحمدی عصر روز شنبه در دومین ستاد راهبری و اقتصاد مقاومتی استان یزد که با حضور وزیر دادگستری و جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان برگزار شد ، اظهار کرد: استان یزد از دیرباز در مقابله با سختی‌ها و دشواری‌های اقلیمی شهرت داشته و به همین دلیل و ایجاد سیستم های قنات ، بادگیر و سردآب ها به دیار قنات و قنوت و قناعت معروف است.
وی با بیان اینکه مردم این استان با سختکوشی ، صداقت و اخلاص شناخته می‌شوند، افزود: بحث اقتصاد مقاومتی از دیرباز در این استان وجود داشته و با فضای پرجنب و جوش و روحیه جهادی ایجاد شده و نیز همکاری و همت بخش خصوصی و همکاری دستگاه‌های ذیربط دولتی قدم‌های قابل توجهی برای پیشرفت اقتصادی در یزد برداشته شد.
استاندار یزد اضافه کرد: گام های رو به صعودی در حوزه واحدهای تولیدی در استان برداشته شده است و در سال گذشته 17 جلسه ستاد با 52 دستور کار و 66 مصوبه و نیز 33 جلسه تخصصی کارگروه ها و 105 جلسه در شهرستانها برگزار شده است.
میرمحمدی ادامه داد: در کارگروه های 9گانه نیز تلاش های زیادی در خصوص بهره‌وری، برقراری انضباط مالی، ارتقای توان ملی و درون‌زایی، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، شفاف سازی و سالم‌سازی، عدالت‌بنیان کردن اقتصاد، توسعه دولت اجتماعی، مردمی کردن اقتصاد و گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی اقتصاد مقاومتی در سطح استان انجام شد.
وی از پایش 100درصدی واحدهای صنعتی و بروز شدن اطلاعات آنها برای نخستین بار خبر داد و گفت: در همین خصوص حمایت ویژه از صنایع غالب استان شامل کاشی ، نساجی و فرآورده های کنجدی را داشتیم و 97 طرح و پروژه قابل واگذاری نیز در ستاد تعریف شد.
رئیس کارگروه اقتصاد مقاومتی استان یزد در ادامه به برگزاری 11 هزار و 552 نفر ساعت دوره‌های آموزشی در ارتباط با اقتصاد مقاومتی در یزد و 402 دوره آموزشی برای فعالان اقتصادی اشاره کرد و گفت: در مجموع برای 409 واحد صنعتی 342 میلیارد تومان تسهیلات از طریق کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در کارگروه رفع موانع تولید مصوب شد.
میرمحمدی مجموع پرداخت های مستقیم و غیرمستقیم تسهیلات به واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را 916 مورد اعلام کرد و افزود: از این لحاظ استان یزد در جایگاه پنجم کشور قرار گرفته است.
وی با یان اینکه مبارزه با قاچاق کالا به صورت جدی در استان یزد دنبال شده و می‌شود، گفت: یک هزار و 121 فقره قاچاق در 11 ماهه سال گذشته در استان یزد تشکیل شد که بیانگر رشد بیش از 2 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
استاندار یزد در ادامه به موفقیت های حوزه فناوری های آی تی و آی سی تی همچون رتبه دوم صادرات فناوری ، رتبه سوم در توسعه پارک علم و فناوری و آغاز بکار مرکز علم و فناوری یزد به عنوان نخستین مرکز و نیز رتبه چهارم در توسعه ارتباطات بین الملل اشاره کرد.
میرمحمدی با بیان اینکه یکی از راهکارهای توسعه اشتغال و افزایش رشد اقتصادی، جذب سرمایه گذاری خارجی است،‌ گفت: در راستای افزایش جذب سرمایه‌گذاری خارجی در یزد در سال جاری سه مورد سرمایه گذاری خارجی در استان داشته ایم که 2 مورد آن در حوزه ساخت نیروگاه خورشیدی و یک مورد نیز در زمینه ساخت ظروف بلوری بوده است.
در ادامه این جلسه نصیری زاده رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد ، پهلوانیان رئیس صداو سیمای مرکز یزد و حسینعلی پورافضلی رئیس خانه معدن استان یزد گزارشی از وضعیت برنامه ریزی برای تهیه برش استانی بسته های رونق تولید و اشتغال ، کارگروه گفتمان سازی و وضعیت معادن استان ارائه کردند.
3 هزار و 700 پروانه صنعتی با سرمایه گذاری اسمی 80 هزار میلیارد ریال و با حدود یکصد هزار نفر اشتغال صنعتی در استان وجود دارد.
این استان در حالی که 1.1 درصد جمعیت کشور را داراست ولی به لحاظ تولید صنعتی 4.4 درصد سهم تولید این بخش را در کشور دارد .
هم اکنون استان یزد رتبه اول کشور را به لحاظ تنوع معدنی با شناسایی بیش از 30 نوع ماده معدنی و رتبه دوم ذخایر معدنی با یک میلیارد و 677 میلیون تن ذخیره را دارد و تامین 50 درصد خوراک فولاد کشور در این استان انجام می شود.
1968/ 6197 خبرنگار : محمودرضا رحمانی ** انتشار : فلاح
@irnayazdd
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.