به گزارش ایرنا، یک ساعت قبل از آغاز مراسم، محل برگزاری در حال مهیا شدن برای حضور مهمانان و مدعوین بود و اندیشمندان، نویسندگان، صاحب نظران، پژوهشگران و دانشجویان برجسته و معاصر کشوری و استانی یکی پس از دیگر می آمدند.
ظرفیت صندلی ها به تدریج تکمیل می شد و زمانی که سالن مملو از جمعیت شد هنوز هم حضور دوستداران فرهنگ و ادب فارسی همچنان ادامه داشت.
در مدت زمانی که شرکت کنندگان در انتظار شروع مراسم بر روی جایگاهها نشسته بودند؛ فیلمی از زندگی دکتر اسلامی ندوشن که بر اساس ماندگارترین اثر استاد ،کتاب ' روزها ' وبه شکل زیبا و هنرمندانه ای تدوین شده بود پخش می شد.
این فیلم خاطرات دوران کودکی و نوجوانانی تا بزرگسالی دکتر اسلامی ندوشن در زادگاهش و سپس مهاجرتش به یزد و تهران برای ادامه تحصیل و کار را به زبان خودش حکایت می کرد.
صحنه ها آنقدر واقعی به نظر می رسید که همه محو تماشای آن شده بودند و سادگی و لطافت زندگی و تلاش دکتر اسلامی را خیلی خوب می شد در آن حس کرد، فهمید، دید و شنید.
مراسم با اندکی تاخیر شروع شد و پس از قرائت قرآن و پخش سرود ملی، مجری در جایگاه قرار گرفت و از مقام علمی دکتر اسلامی ندوشن و سخنرانان به نام مراسم سخن به میان آورد و به شرکت کنندگان و مسئولان به خصوص استاندار یزد خیر مقدم گفت.
سخنرانانی که هر کدام دارای مقام علمی بالا و از ادبا، شعرا، مفاخر و نویسندگان برجسته معاصر کشورمان بودند یکی پس از دیگری پشت تریبون قرار می گرفتند و از مقام علمی و ادبی دکتر اسلامی می گفتند و او و آثار ارزشمندش را به شکل زیبایی توصیف و وطن دوستی این نویسنده را تحسین می کردند.
سخنرانی ها آنقدر شیوا، جذاب و تاثیر گذار بود که حاضران را به تشویق و تحسین وا می داشت و دست ها به زیبایی نواخته می شد و مراسم را قشنگ تر می کرد.
لحظه های خاطره انگیز و شوق و ذوق شرکت کنندگان به گونه ای بود که انگار تک تک افراد حاضر سالها در محضر استاد شاگردی کردند و انگار که خود ایشان سخنرانی اصلی مراسم است.
اگر چه دکتر اسلامی ندوشن به خاطر کهولت سن در خارج از کشور حضور دارد و شرکت کنندگان محروم از ملاقاتش بودند؛ اما این مراسم به پاس خدمات ارزنده استاد به علم ، فرهنگ و ادب فارسی به همت شماری از دوستان، شاگران و نزدیکانش برپا شد.
مراسمی که بسیاری از سخنرانان آن از جمله استاد دادبه، استاد مجلسی، استادکامیار عابدی و استاد رهبران نویسنده و ادیب نام آشنا و معاصر ایران بودند.
در میان سخنرانی ها، سخنان استاد اصغردادبه، فیلسوف وادیب نام آشنای معاصر کشورمان، نظرها را بیشتر به خود جلب کرد که گفت: حفظ اصالت ایران وایرانی ، دغدغه دکتراسلامی ندوشن است.
اومعتقداست ایران خانه ماست و جایگزین ندارد و همه به آن تعلق داریم و بیخانمانی فضیلت نیست.
دادبه ، ایران را خانه پدری دانست که به گفته او به ما شخصیت،اعتبار وآبرو بخشید. این استاد گفت: اگر رازهمه ایرانیهایی که درخارج از کشور زندگی می کنند و مقام و منزلت بالایی دارند و آثار ارزشمندی خلق کردند بپرسیم که با همه آنچه دیده اید و تعلق دارید در آن کشور خودی هستید خواهندگفت که خودی نیستی مورد جهد و موسوم محسوب می شویم.
راستی این همه سخن گفتن در مورد اسلامی ندوشن به خاطر شخصیت بالای علمی و ادبی ایشان است. کسی که بیش از 50 اثر مکتوب و 500 مقاله علمی و ادبی حاصل عمرش است و کسی که 10 کتابش با نام ایران مزین شده و کسی که کتابخانه های ایران به کتاب هایش مزین است و آثارش، خوانندگان زیادی دارد.
لحظه های پایانی مراسم به رونمایی تازه ترین اثر دکتر اسلامی ندوشن با عنوان ' نامه به فرزند ' اختصاص یافت واساتید مجلس در جایگاه ویژه قرار گرفتند و هر کدام جلد این اثر ارزشمند را با یادداشتی کوتاه مزین کردند.
این کتاب آنقدر جذاب و خواندنی است که شرکت کنندگان با علاقه مندی و با تخفیف هایی که دست اندرکاران برگزاری مراسم برای خرید آن در نظر گرفته بودند تهیه کردند.
بد نیست بدانیم کتاب ' نامه به فرزند ' مجموعه ای از پندها و اندرزهای دکتر محمد علی اسلامی ندوشن به جوانان ایران و یادداشت شماری از نویسندگان و محققان برجسته ایران است که استادان بزرگ محمود رهبران و غلامحسین امیرخانی جلد و متن آن را به شکل زیبایی خوشنویسی کردند.
شب فرهنگی ندوشن هم با عنوان نقد و تحلیل کتاب ' روزهای' دکتر اسلامی ندوشن 20 دیماه در زادگاهش با همان توصیفات شب فرهنگی یزد برگزار شد.
شبی که خیلی از میهمانان با علاقه مندی از تهران، اطراف و اکناف آمده بودند و با انگیزه خاص ابتدا تا انتهای مراسم را همراهی کردند.
6198/ 2047
احمد جعفری ندوشن خبرنگار ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.