در واقع به طور میانگین هر 12 روز یک بار به خط لوله انتقال آب استان یزد حمله شد در حالی که این اتفاق در کمتر جایی از ایران مشاهده می شود.
اما نکته مهم اینجاست که چرا این خبر در میان اخبار کشوری کمتر مورد توجه و برجسته سازی قرار گرفته است.
معمولا این نوع خبرها از سوی رسانه هایی که دنبال اخبار پربازدید هستند، بیشتر مورد توجه است ولی چندماه گذشته در لابلای اخبار اقتصادی و برخی حوادث گم شد و مسئولان هم به نوعی برایشان چنین خبری عادی شده که آن را برجسته نمی کنند .
ابتدا مروری بر وضعیت حملات انجام شده خواهیم داشت و در ادامه به وضعیت انتشار اخبار آن در رسانه ها.
برای نخستین بار در دوره جدید حمله به خط انتقالی آب کوهرنگ به استان یزد از مسیر شرق استان اصفهان ، این اتفاق جمعه 18 اسفند ماه 1396 رخ داد.
آخرین بار طی هفت ماه اخیر عصر جمعه هفته قبل اتفاق افتاد و هر بار نوع تخریب با دوره قبل از آن متفاوت است.
البته این اتفاق پیشتر نیز سابقه داشت و در سال91 گروهی از کشاورزان شرق اصفهان اقدام به شکستن لوله های انتقال آب زاینده رود به یزد کردند که منجر به درگیری آنها با نیروی انتظامی و مجروح شدن تعدادی از آنها شده بود .
اول باید نقطه ای که خط انتقال مورد حمله قرار گرفت، بشناسیم یعنی شهر ورزنه از توابع بخش « بن ‌رود» که با 14 هزار نفر در فاصله 110 کیلومتری شرق اصفهان و در نزدیکی تالاب بین‌ المللی گاوخونی قرار دارد.
بیشتر مردم شرق اصفهان از جمله ورزنه، کشاورزی هستند و با کشت گندم، جو و یونجه امرار معاش می کنند و چند سال اخیر به خاطر خشکسالی های مستمر و کاهش آب ، دچار خسارت های زیادی شده اند.
جدا از اینکه چرا عده ای هر از گاهی و چند ماه اخیر مرتب دست به تخریب تأسیسات آبرسانی این مسیر می زنند با جست و جو در اخبار این اتفاق به خوبی می توان دریافت که تکرار این حوادث موجب شده تا برای رسانه ها از جذابیت برخوردار نباشد.
در حالی که اگر این موضع در استان بزرگ تری رخ می داد، رسانه های قوی تری داشته اند، مسلما برجسته تر می شد.
البته برخی رسانه های انگشت شماری هم در یزد هستند که به صورت لحظه ای این کارهای غیرقانونی و خلاف اخلاق را پوشش داده اند.
اما در سطح کشوری در لابلای حوادث اقتصادی و گرانی ها ، اتفاق تروریستی اهواز و آمار فوتی‌های ناشی از مصرف مشروبات الکلی دست‌ساز گم شد.
با توجه به اینکه حدود 2 دهه خشکسالی مستمر و کاهش بارندگی ها - یزد کم بارش ترین استان ایران - موجب کاهش 50 سانتیمتری سطح سفره های زیرزمینی ، بخشی از منابع تأمین آبی داخلی نیز خشک شود و یزد با کسری حدود 300 میلیون مترمکعبی مخزن مواجه باشد.
به همین دلیل هم اکنون 70 درصد آب شرب استان در فصول مختلف سال و 60 درصد در تابستان از محل این خط تأمین می شود و از سوی دیگر از 6 هزار و 733 منبع آبی استان یک میلیارد و 78 میلیون مترمکعب آب برداشت می‌ شود.
که 833 میلیون مترمکعب آن از چاه‌ها، 163 میلیون مترمکعب از قنات و بقیه از چشمه‌ ها تامین می‌شود.
تخریب خط انتقال آب کوهرنگ به یزد که از محل کمک های دولتی ، مشارکت مردمی و اخذ وام بانکی احداث شد، در واقع ضرر اقتصادی جبران ناپذیری به بیت المال و خزانه عمومی کشور است.
تداوم این کار زیبنده مردم نواحی مرکزی ایران از جمله اصفهان که نقش موثری در پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و خنثی کردن انواع توطئه های دشمنان داشته و دارند، نیست.
در هر حال کمبود آب تنها مشکل مردم خونگرم نواحی ایران مرکزی از جمله یزد و اصفهان نیست، تامین و انتقال آب برای یک میلیون و 138 هزار نفر مردم یزد موضوع حیاتی است.
امیدواریم رسانه ها بتوانند این اتفاق ناخوشایند را که هرچند به ظاهر مورد بی توجهی برخی مسئولان قرار گرفته با اخبار درست و مستند ، مدیریت کنند و مانع از تکرار آن در سایر نقاط کشور شوند.
سکوت در برابر حیات مردم یک استان شایسته نیست و باید رسانه ها نگاه دیگری به این امر داشته باشند.
مسئول روابط عمومی شرکت آب منطقه ای یزد با اشاره به برقراری آب انتقالی به ایرنا گفت: افراد مهاجم برای هجدهمین بار، عصر روز جمعه با تخریب 2 حوضچه در مسیر خط لوله انتقال آب کوهرنگ به این استان در شرق اصفهان، آب انتقالی را قطع کردند.
سید علیرضا کربلایی اکرمی افزود: شب گذشته به دلیل تجمع مردم منطق ورزنه، تعمیرات طول کشید ولی با انجام تعمیرات و وصل برق، آب دوباره جریان یافته است.
1968/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.