به گزارش ایرنا سد شفارود با هدف تأمین آب مورد نیاز کشاورزی منطقه و جلوگیری از عوارض خشکسالی ها به میزان 45 و نیم میلیون متر مکعب، تأمین آب مورد نیاز زیست محیطی به میزان 33.8 میلیون مترمکعب، تأمین آب شرب به میزان 23 میلیون متر مکعب در سال، تأمین آب مورد نیاز صنایع به میزان 10 میلیون متر مکعب در سال، کنترل سیلاب های فصلی و تولید انرژی برق آبی به میزان سالانه 25.3 گیگاوات ساعت در حال احداث بوده و در حال حاضر از پیشرفت 40 درصدی برخوردار است.
سد شفارود در شش کیلومتری جنوب غربی شهرستان رضوانشهر و 65 کیلومتری غرب شهر رشت بر روی رودخانه شفارود درحال ساخت است که مطالعات آن قبل از پیروزی انقلاب اسلامی انجام و در دهه 60 با بازنگری در این مطالعات، عملیات اجرایی آن در سال 1369 آغاز شده است.
از آغاز شروع ساخت این سد با چالش های زیادی مواجه شد و اختلاف نظر بین طرفداران محیط زیست و مجریان ساخت سد شفارود ، ادامه ساخت آن را طولانی کرد. سد شفارود قبل از دولت یازدهم به دلیل مشکلات مالی پیشرفت فیزیکی خیلی کمی داشت و بیش از 20 سال انجام مطالعات این سد راکد مانده بود که با پیگیری های جدی صورت گرفته در دولت تدبیر و امید، بصورت فاینانس مطرح شد و اولین فاینانسی بود که در کشور راه افتاد ضمن اینکه مشکلات زیست محیطی سد شفارود نیز حل شده است.
رودخانه شفارود با آورد متوسط 174 میلیون متر مکعب در سال، یکی از منابع آب موجود در غرب استان است؛ کارشناسان ساخت سد مخزنی شفارود را برای تأمین آب شرب سالم و مطمئن ساکنان منطقه ضروری و حیاتی می دانند.
شهرستان رضوانشهر در 75 کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است.
پیش از این بازدید، نیروگاه برق آبی سد آیت الله بهجت (شهربیجار) با حضور وزیر نیرو به بهره برداری رسید. همچنیین خط انتقال از خروجی سد آیت الله بهجت به تصفیه خانه آب گیلان با حضور اردکانیان آغاز شد.
7296 / 2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.