به گزارش خبرنگار ایرنا ولی جهانی روز شنبه در همایش تخصصی واکاوی فرهنگ دریایی کرانه های جنوبی خزر در سالن شهرداری آستارا افزود: در دوران صفویه و قاجار حبوبات و ابریشم گیلان با کشتی به روسیه صادر می شد و کشتی های کشف شده، نشانگر قدمت تبادلات تجاری ایران و روسیه است.
وی اظهار کرد: حضور اولیه اقوام آریایی در ساحل های جنوبی کاسپین به سه هزار سال قبل برمی گردد و آثار به جا مانده باید شناسایی و به نسل جوان معرفی شود.
وی بیان کرد: افزایش آگاهی مردم از گردشگری و باستان شناسی دریا ضروری است و پژوهش های مفیدی در حوزه جنوبی دریای کاسپین در ایران شده است.
جهانی ادامه داد: شهر تاریخی گسگر صومعه سرا با 120 هکتار وسعت، یک هزار و 200 سال قدمت دارد و انواع معماری بومی و تلفیقی استان گیلان و اروپای شرقی در آن کشف شده است.
او گفت: کاخ ییلاقی سردار امجد دوره قاجار با 2 هزار متر مربع وسعت در تالش به عنوان موزه باستان‌شناسی به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی و خانه ‌بلژیکی‌های آستارا در فهرست آثار ملی ثبت شده و مقدمات تبدیل این خانه به موزه گمرک پیگیری می شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان ادامه داد: 50 برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی از 24 تا 30 اردیبهشت ماه در استان برگزار می شود و امیدواریم مردم در کنار مسئولان، به صیانت از میراث فرهنگی توجه کنند.
نشست تخصصی واکاوی فرهنگ دریایی کرانه های جنوبی خزر، به مناسبت هفته بزرگداشت میراث فرهنگی با حضور استادان دانشگاه، صاحب نظران و علاقه مندانی از استان های مختلف در سالن شهرداری بندر آستارا برگزار شد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با 91 هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و از 18 و نیم کیلومتر ساحل دریای خزر برخوردار است.
7105 / 7124/2007
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.